Dominika na cestě

Dominika na cestě https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/243371/bmid_dominika-na-ceste-243371.JPG 4 53 10

Když mi bylo 19, rozhodla jsem se, že chci jet na motorce do Portugalska. V garáži mi stála jen nepříliš kvalitní španělská motorka s výkonem 10 koní a já nejenže neuměla stan postavit, ale neuměla jsem ho ani složit. Jediný člověk, který v tom neviděl problém, jsem byla já, a tak jsem v tom zůstala sama. Nevěděla jsem, jak se na takovou cestu připravuje, a tak jsem zkrátka bez mapy, pořádného oblečení, karimatky i spreje na řetěz vyrazila na 10 000 km dlouhou cestu. Když jsem se po 35 dnech úspěšně vrátila, bylo jasné, že mě to jen tak nepustí. Následovala cesta do Norska a Finska a první zkušenosti se spaním ve volné přírodě a ne zrovna roztomilými zvířátky. Kniha o rozsahu cca 100 stran obsahuje autentické deníkové zápisky z 20 000 km najetých na těchto cestách tak, jak ještě nikdy nikde nevyšly.... celý text

Přidat komentář

Jodgo
13.12.2019 3 z 5

Knihu som si obstaral tesne predtym, nez som sam vyrazil na moto presne do tych istych krajin. A hoci sa mi pacila, musim konstatovat, ze informacna hodnota je slaba.

aleneckam
13.11.2019

Skvělá oddechovka, sama bych se na takovou cestu nevypravila, takže Domču obdivuji, moc pěkně se to čte z tepla domova :)


asanita
27.12.2018 4 z 5

Jsem ráda, že jsem tuto knihu četla dříve než skvělé cesty po Jižní Americe, takže nemohla později napsaná kniha negativně ovlivnit můj názor na tyto deníkové zápisky. Španělsko i Skandinávie jsou opravdu zajímavé regiony a co chvíli jsem se kochala pohledem na doplňující fotografie. Přijde mi opravdu obdivuhodné, že autorka zvládla spontánně projet Španělsko bez speciální výbavy (včetně nepromokavého prádla) a zůstat stále nad věcí. V některých částech knihy jsem se nahlas zasmála a to ani nemusím mluvit o samotné velikosti knihy - perfektní do dopravních prostředků.

MildeZ
25.09.2018 4 z 5

Bavil jsem se více, než u ''pokračování'' po Jižní Americe, ale to se vlastně hodnotí hrozně těžko, protože každá cesta je prostě jiná. Nicméně tady to mělo větší šmrnc a formát knihy (rozuměj velikost) byla taky potěšitelná :-) Někdy mě holka hodně rozesmála ;-)

Guinevra
15.07.2017 5 z 5

Super kniha, po dočtení má člověk chuť hned někam odjet, totéž se mi stalo po přečtení On the Road od Kerouaca. Bonusem jsou pasáže, kde se člověk nemůže nesmát nahlas.

mira.l
07.06.2016 5 z 5

Maličká knížka svojí velikostí, napsaná osobou maličkou vzrůstem, ale velikou a silnou svojí cestovatelskou duší, která má ráda cestování o samotě, ne zrovna pomalou jízdu, "hravé" zatáčkovité málo frekventované silnice a zatraceně neposedné toulavé boty.
Je asi dobře, že Dominika ponechala zápisky ve své syrové podobě, tak, jak své cestování viděla svýma nevinnýma devatenácti- a jedenadvacetiletýma očima.
Jen tak dál, těším se na další počiny!!:)

Citace:
(po cca 10 000 km Skandinávií, po dojezdu domů)
"Den 35
...Ty jo, to byla štreka, jsem hrozně unavená, nemocná, jak já se těším do vany, už pěkně dlouho nikam nechci...
Den 36
Kam bych tak jela?"

kolci
24.10.2015

Pěkný deníček ze dvou cest do Španělska a Norska. Zápisky dříve publikované na FB stránce "Dominika na cestě" doplněné o tématické kresbičky a několik fotek.

ragnom
09.08.2015 5 z 5

Super kniha , přečtena za chvíli :)

Standa Šebek
14.04.2015 4 z 5

Příběh Dominiky není vlastně nijak zvláštní či jedinečný, ale přesto je velmi inspirativní. Zvlášť pro nejisté začínající cestovatele plné obav či výmluv. Téhle malé a vyděšené holce bez zkušeností či nutné výbavy nic nebránilo v tom, aby podnikla velké cesty. A stejně tak nebrání nic ani nám ostatním. Stačí se jen rozhodnout.

pdoubkova
22.03.2015 4 z 5

kratke denikove zapisky male motorkarky z jejich predeslych cest na jihozapad a sever Evropy, doplnene nekolika fotkami... i kdyz vetsinou kroutite hlavou a nechapete, jak to ta holka mohla prezit, stejne ji fandite a tesite se na dalsi zazitky z cest