Doktor Proktor a konec světa. Možná...

Doktor Proktor a konec světa. Možná... https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145229/bmid_doktor-proktor-doktor-proktor-a-kon-otJ-145229.jpg 4 274 35

Doktor Proktor a konec světa. Možná… je název předposledního dílu ze série knih o šíleném, nebo aspoň skoro šíleném, profesoru Proktorovi a jeho stejně smýšlejících spoluhrdinech. Už jste slyšeli, že konec světa je na spadnutí? A že budeme patrně čelit ohromné invazi z vesmíru? Pokud si chcete všechny ty více či méně pravděpodobné předpovědi ujasnit a hodláte v dohledné době přečíst jen jednu knihu o konci světa, sedminohých peruánských pavoucích, a samozřejmě o Bulíkovi, Líze a doktoru Proktorovi, pak jste tu správně. Přečtěte si ji. Možná…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Sci-fi , Pro děti a mládež

Vydáno: , Jota
Originální název:

Doktor Proktor og verdens undergang. Kanskje , 2010


více info...

Přidat komentář

dájavídek
05.04.2024 5 z 5

Zatím nejakčnější díl ze série doktora Proktora.

Petr13103
20.01.2023 5 z 5

Moc hezká kniha, připomíná mi trochu jeho krimi romány


Hakate
21.12.2022 3 z 5

Další humorné odpočinkové čteničko, i když tento díl byl zatím o trochu slabší i tak jsem si ho užila.

Rozari
19.09.2022 3 z 5

Jako dobré, ale už to na mě byla trochu moc velká fantasmagorie (nejsem tedy také cílová skupina, že) :)
Čekám se syny na audioknihu v knihovně a doufám, že přednes Davida Novotného to pozvedne.
I tak doporučuji!

markulina711
31.05.2022 4 z 5

Fusky úzký! To zas bylo napínavé jak kšandy. Už to chvilku vypadalo na vaflovou hostinu, ale nakonec se grilovaly párečky z Trondelagu.

hakunamatata
16.03.2022 3 z 5

Tak jsem klasicky začala jakýmkoli dílem, jen ne prvním, jak je u mě zvykem.
Nicméně, Doktora Proktora jsem četla proto, abych mohla doporučit nějakou knihu svým šesťakům. A doporučila bych? Klidně.
Nebyl to vrchol literatury, ale vzhledem k tomu, co za hrůzy čtou…
Tohle je fajn detektivka s vtipnými postavami, jednoduchou zápletkou a nečekanými vynálezy. Za mě to má šmrnc, je to čitelný, pro děti fajn!

Amy05
15.04.2021 2 z 5

2,5⭐️/5⭐️
Takže, jsem ráda, že jsem se konečně dostala ke (skoro) dočtení této série, a vlastně za to “vděčím” karanténě, jelikož jinak bych si ji z knihovny možná už ani nepůjčila, ale uviděla jsem ji a řekla jsem si, že, když je ta karanténa, neuškodí nějaké lehčí čtení, ale teď už teda zpátky k recenzi. Jelikož už nepatřím ke cílovým čtenářům, bylo pro mě nejlepší, abych četla po co největším částech, nakonec se mi to celkem podařila, četla jsem to na 2 zátahy (200 stránek a 100 stránek). Postavy této série mám ráda, ale zase ne tak moc, jelikož jsou vtipné. Děj se mi taky celkem líbil, některé věci jsem neočekávala, ale většina mi přišla nereálná, takhle série je celá nereálná, ale tohle mi přišlo nereálné i v této realitě. Suma sumárum knížka vám můžu doporučit, pokud jste mladší čtenáři, asi tak 7 - 12 let.

lazenskaveverka
09.04.2020 5 z 5

Tak tohle je opravdový zázrak. Poslouchali jsme jako audioknihu v autě na našich dalekých cestách s dětmi. A stal se zázrak, děti vydržely 5hodinovou jízdu bez jediného vyrušení. Poslouchaly, ani nedutaly. A my dospělí také ne. Málem jsme cílovou destinaci přejeli. Skvělý příběh ve skvělém provedení Davida Novotného (jeho Goranééé asi dětem zůstane ještě dlouho). Vřele doporučuju.

PanTydlitát
07.04.2020 5 z 5

Humorná kniha o Líze, Bulíkovi a ztřeštěném Doktoru Proktorovi mě ani tentokrát nezklamala!!! Tentokrát musí naše trojka čelit návštěvám z vesmíru a musí zachránit svět... Ale i v nejhorších chvílích si udržují chladnou mysl a Bulíkovy veselé nápady i výmysly rozhodně nechybí.

velociraptor
14.02.2020

Podle mě to je nejhorší proktorovka ostatní díly byly lepší.

katerina0540
10.11.2019 5 z 5

Úžasná knížka.

trudoš
26.03.2019 4 z 5

Tentokrát čelí naši hrdinové největšímu nebezpečí - mimozemské invazi! Nebyl by to ale doktor Proktor a jeho parťáci Bulík a Líza, aby si s tím nevěděli rady. A tak se za pomoci supervynálezů vydávají zachránit svět. Ovšem nebudou to mít snadné, moc toho totiž o měsíčních chameleonech nevědí - zpočátku jen to, že dokáží být neviditelní, trpí řečovou vadou a kradou ponožky.
Za mě rozhodně lepší než druhá kniha. Ač opětovně bláznivé dobrodružství, jehož logika je poplatná dětské fantazii, nějak to celé lépe drží pohromadě. Bezmezná hravost, přesně v duchu Roalda Dahla, okořeněná skandinávskou lokací a komickou nevraživostí mezi Nory, Dány a Švédy, tomu pak dodává originální punc. Ideální čtení pro večerní předčítání, případně jako odměna za rozbité sousedovo okno. A ne, nejedná se o sofistikovanou kopii Harryho Pottera. V tomhle ohledu je Jo Nesbø bezpečně svůj a měl-li bych jeho sérii k něčemu připodobnit, napadají mě akorát eskapády Kopyta a Mňouka, byť je to přirovnání hodně volné.

Marekh
28.06.2018 4 z 5

Kniha se mi celkem líbila.

Citát z knihy, který mne oslovil:

Nejdůležitější však je, aby měl člověk dostatek odvahy připustit, že udělal chybu. Ano, vždyť člověk by vlastně měl tu a tam něco zpackat. Jak jinak by pak mohl své chyby napravit?

Denisa153
31.05.2018 4 z 5

Je to originální, vtipné a čtivé. Co je to?
Přece Doktor Proktor...

mazlak
01.05.2018 3 z 5

Moderní pohádka, u které se člověk dokáže odreagovat od všedních starostí. Jsou určitá místa, kde napětí střídá komická zápletka. Tak si to představuji. Možná si dám ještě nějakou tu pohádku.

Alex.rrr
17.02.2018 3 z 5

Když si zvyknete na styl psaní těchto příběhů, tak se těšíte, jak budou pokračovat. 3 hvězdy dávám pro používání přisprostlých výrazů, které si myslím, že do dětských knih nepatří. Že šlápl do hovna a jde o průser by šlo napsat určitě i jinak a ne to opakovat xkrát v pasážích. Vím, že děti znají i horší výrazy, ale takhle mi to ztrácí na úrovni. Nicméně jsou příběh od příběhu lepší a lepší.

Venny345
08.02.2018 5 z 5

Druhý nejlepší díl, hned po vaně času!
Doporučuji.

Devil-Ivet
25.12.2017 4 z 5

Trochu slabší díl, než Vana času, přesto jsem se bavila. Je to veselé, napínavé, dobrodružné. A měsíční chameleony bych opravdu nechtěla potkat.

LadyCharlene
21.12.2017 4 z 5

Toto byla moje první zkušenost s Nesbem. Kniha nebyla špatná, člověk se u ní zasměje a ke konci je i napínavá, ale dětem bych to asi nedala. Možná nějakému vyspělejšímu 15letému. Jinak děj ubíhal celkem rychle v krásné severské krajině, kde znějí melodie legendární "BABY" a kde se seznámíte s šíleným vědátorem, který je schopný po městě jezdit s divadelní lóží. :D

zuzi509
28.05.2017 4 z 5

Tenhle díl byl nadprůměrný, ale ne nejlepší. Určitě byl lepší druhý díl.
Bylo tam napětí, ale na mně ho tam bylo málo. Ani žádnou novou postavu jsem si moc neoblíbila. Ale co nezklamalo : No přece humorné a vtipné situace a karamelový pudink:)