Doctor Who: 11 Doktorů, 11 Příběhů

Doctor Who: 11 Doktorů, 11 Příběhů https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/244724/mid_doctor-who-11-doktoru-11-pribehu-Hal-244724.jpg 4 169 38

Soubor povídek slavných autorů k 50. výročí vysílání první epizody kultovního seriálu Pán času (Doctor Who) je nabitý překvapivými zápletkami, které se odehrávají na možných i nemožných místech vesmíru, je plný humoru a samozřejmě Doktorů! Každá povídka představuje jednu z inkarnací Pána času. Jednou nás zavede do starověkého Babylonu, podruhé na planetu vytvořenou podle vzoru Las Vegas, jindy na vesmírnou stanici v podobě obřího stromu. Doktor s humorem a lehkostí sobě vlastní řeší různé záhady, například kde se ve vikingské vesnici vzaly elektrické kabely a jak to vlastně bylo se starými severskými bohy, co mění lidi v Nevadské poušti v hromádky černého slizu, kdo přepsal celý vesmír a způsobil, že jsou Dalekové mírumilovní, nebo proč osoby ve zvířecích maskách skupují domy na Zemi za astronomické sumy a kam zmizela Polly. Slavná jména autorů a snad ještě slavnější fenomén v podobě Pána času zaručují skvělou zábavu a napínavé čtení, jež budete jen těžko odkládat.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Povídky , Sci-fi

Vydáno: , Jota
Originální název:

Doctor Who: 11 Doctors, 11 stories , 2013


více info...

Přidat komentář
madem
madem
13.02.2024 5 z 5

Znám pouze novější doktory, takže před každou povídkou doporučuji alespoň rychlé zhlédnutí fotky daného doktora, případně společníků.
Hodně mi to pomohlo. Lépe jsem zapadla do děje a knížku si užila.

Leona333
Leona333
29.08.2023 4 z 5

Jako pocta k velevydařenému seriálu Doctor Who, se tato sbírka povídek, myslím že povedla.
Některé jsou zářivé, jiskřivé, temné, neuchopitelné jako vesmír sám... Jiné zase paralelní, groteskní, děsivé, fantaskní, jako můj oblíbený, hlavní hrdina...
Takže si zajisté, každý čtenář v tomto množství - provedení, najde na stopro to své...
Já jsem si vyhmátla jako své top: Kopí osudu, Stvůra babylonská, Na špičce jazyka.
Vřele doporučuju.


aquaver
aquaver
29.03.2023 5 z 5

Znám seriál, který jsem si oblíbila, a proto jsem byla i lehce zvědavá na tuto knížku. Která rozhodně splnila má očekávání a jsem ráda, že se mi dostala do ruky. Doporučuji těm kdo už viděl seriál.

Knihochod
Knihochod
07.01.2023 5 z 5

Tento seriál je jedným z mojich najobľúbenejších vôbec a keď som zistila, že existujú aj rôzne knižky, musela som minimálne jednu z nich mať doma a neľutujem to!

Už od začiatku je jasné, že je to zbierka poviedok, v tomto prípade jedenástich, kedy každá poviedka predstavuje jedného doktora (prekvapivo) a mňa to naozaj neuveriteľne bavilo. A to aj napriek tomu, že som pôvodné série z rokov šesťdesiatych nevidela. Avšak vďaka vernému pomocníkovi zvanému "Internet" som si aspoň dokázala predstaviť, ako ktorý doktor vyzerá.

Je jasné, že nie všetky poviedky boli úplne bezchybné. Niektoré sa mi jednoducho páčili menej, niektoré viac, ale ja som z tejto knižky tak nadšená, že som si dokázala užiť každú jednu z nich a neľutujem ani jednej jedinej minúty môjho času, ktorý som venovala prečítaniu týchto príbehov.

Veľmi sa mi páčili dejové linky, ktoré boli napísané tak, ako by sa dané udalosti odohrali v hranom prevedení - Doktor si so svojou spoločníčkou/spoločníkom žije svoj život, zrazu sa udeje niečo spojené s mimozemskými civilizáciami, Doktor všetko zachráni - a ja to prosto a jednoducho zbožňujem! Dokonca tak veľmi, že mi je teraz, krátko po dočítaní, kedy píšem túto recenziu, trošku smutno, že podľa tejto knižky nie sú natočené konkrétne epizódy, pretože by to určite bola bomba!

Viac sa rozpisovať nebudem a o každej poviedke extra už vôbec nie, pretože by to vydalo na kratší román o niekoľkých kapitolách. Avšak napíšem aspoň toto - Prečítajte si to! Pokiaľ ste fanúšik alebo niekto, koho to len zo zvedavosti zaujíma, prečítajte si to. Myslím, že nebudete ľutovať.

gambinka87
gambinka87
21.10.2021 4 z 5

Jako fanoušek DW, když jsem viděla v akci tuto knihu, musela jsem ji mít. Dlouho jsem četbu odkládala, nevěděla jsem, jaké to oproti seriálu bude. Musím říct, že většina povídek je velmi povedených, opravdu jako ze světa doktora. A to nejlepší je zcela na závěr. Doporučuji

Hakate
Hakate
12.09.2021 5 z 5

Velmi povedená Sbírka, ze světa DW,

doporučuji znát alespoň alespoň okrajově pozadí světa DW.

Laféeverte
Laféeverte
04.05.2021 4 z 5

Máte rádi doktora? Tak sáhněte po těchto příbězích. Je to dost jako seriál - 11 výletů do různých světů a časů, zajímavé nápady, provázání s různými kulturními fenomény, s cílem hlavně pobavit...no prostě doktor. je to milá oddychovka, hezky se čte. Jen ten první doktor je tak trochu jiný - moc rozvážný a opatrný, ale ostatní inkarmace už tyto zábrany nemají. Bohužel překlad je nic moc, takže pokud máte možnost, čtěte v originále.

Jackline5
Jackline5
04.03.2021 5 z 5

Kniha se odvíjí od seriálu Doctor Who. Bez znalosti alespoň základů ze seriálu vám nemusejí některé povídky dávat smysl. Z mého pohledu jde o velmi povedenou sbírku. Vřele doporučuji.

Eyghon
Eyghon
21.06.2020 4 z 5

Z 11 příběhů "Doktora" bylo 9 velmi povedených a jen 2 mi přišly slabé, takže je to slušná sbírka. Ze seriálu jsem viděl jen dvě série a po přečtení této knihy se asi budu muset podívat na zbytek :).

Atlantis
Atlantis
25.05.2020 4 z 5

Mám opravdu rozporuplné pocity a hned na začátek říkám, že jedna hvězda je jen za to, jak kniha vypadá, je opravdu krásná.
Při čtení této knihy musíte naprosto vypnout a vnímat ji jen jako 11 mini (ale opravdu mini) příběhů, které by v seriálu byly někde uprostřed řady a na které by se rychle zapomnělo. Pokud máte načteno, v jednotlivých epizodkách budete spíše poznávat jednotlivé autory, než reinkarnace Doktora (v prvním příběhu je to prostě Artemis Fowl, ne Doktor).
A ten překlad, bože můj. Devátý Doktor má hlášku "fantastic", proč ji měnit? Timey-wimey je jednou přeložené, podruhé ne. A to opravdu někdo nezná Správnou Pětku od Enid Blytonové, že to nedokáže přeložit?
11 Doktorů je celkově slušně technicky udělaná kniha (ocenil jsem například i info o spisovatelích vzadu), která svým obsahem ale lehce kulhá. Za mě 3* + jedna za přebal.

Vixiene
Vixiene
24.05.2020 5 z 5

Asi není nic, co bych vytkla, Doktor se ve všech povídkách chová jako Doktor. Úžasně a vtipně zpracované povídky.

petr_
petr_
10.05.2020 3 z 5

Není to zas tak duchaplné čtení, ale je to co jsem od knihy očekával po zhlédnutí TV seriálu. Jeden divný příběh za druhým za asistence TARDIS a sonického šroubováku, za doprovodu časových paradoxů a nestabilit, a samozřejmě těch nejdivnějších mimozemšťanů.

nai.ivka
nai.ivka
22.09.2019 5 z 5

Kniha povídek se mi líbila víc než některé z doktorských pokračování v serii Doctor Who.

katka-kacav3318
katka-kacav3318
07.05.2019 4 z 5

Za mě první příběhy nezáživné a nudné, ale potom se to rozjelo. A to v dobrém slova smyslu. Jako největší milovník Doktora jsem si to užila a s lehkostí jsem si dokázala v hlavě představit, jak to ten serialovy hrdina dělá úplně stejně.

kap66
kap66
21.02.2019 5 z 5

Od někoho s mou profilovou "fotkou" asi nejde čekat sžíravá kritika; na druhou stranu, kdyby autoři touto antologií mému hrdinovi (a to doslova HRDINOVI!) ublížili, byla by ze mě saň. To se ale nestalo a já ocenila to, že povídky odpovídají seriálu v pojetí hlavní postavy, která je při své různorodosti charakterově stabilní a čitelná (o to víc si toho vážím, protože co Doctor, to jiný autor). Některé povídky jsou pojaty naivněji, dětštěji, ale není to na škodu, dokonce to souzní s mým pohledem na nejstarší Doctorovy podoby (ale tady se pohybuji na méně známé půdě). Pár maličkostí, které se v seriálu logicky vyskytnout nemohly, mi dokonce udělaly radost, např. zmínka o jedné budoucí (nám už známé) podobě Doctora.
Milovníci seriálu si antologii vychutnají. Takže, věrna své podobě, volám allons-y! - do dalších knížek (a já taky do série s Doctorkou, z čehož mám malinko vítr).

bouncer
bouncer
12.02.2019 5 z 5

Velice kvalitní antologie. Tahle délka příběhů doktorovi opravdu sedí - řekl bych, že podstatně lepší než jeden příběh v celoknižní podobě.

TimeLord
TimeLord
23.04.2018 5 z 5

Páčilo sa mi to. Proste od každého Doctora nejaký krátky príbeh (okrem Dvanásteho, keďže vtedy nebol a War Doctora). Najviac sa mi páčil príbeh so Siedmym.

DennyYukiko
DennyYukiko
26.11.2017 4 z 5

Některé příběhy byly poutavé, některé už zase tolik ne, ale musím říct že ty které mě bavily převažují :-)

MichalHoráček
MichalHoráček
17.09.2017 3 z 5

Některé povídky jsou slabší, jiné zas lepší. Celkově hodnotím knihu kladně, ale nečinilo mi problém u některých povídek ji odložit nedočtenou a pokračovat třeba až za dva dny.

NalinnMane
NalinnMane
23.07.2017 2 z 5

Byly zde příběhy, které mě vůbec nezaujali a příběhy, které byly fajn, ale ani jeden mě neuchvátil natolik abych mohla knihu hodnotit kladně. Pro mě spíš takový slabší průměr.

Štítky knihy

Doctor Who

Část díla

všech 11 částí díla

Autoři knihy

Michael Scott
irská, 1959
Patrick Ness
americká, 1971
Charlie Higson
britská, 1958
Derek Landy
irská, 1974
Neil Gaiman
britská, 1960

Kniha Doctor Who: 11 Doktorů, 11 Příběhů je v

Právě čtených15x
Přečtených258x
Čtenářské výzvě72x
Doporučených14x
Knihotéce177x
Chystám se číst119x
Chci si koupit58x
dalších seznamech2x