Dobrodružství veverky Zrzečky

Dobrodružství veverky Zrzečky https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/73522/bmid_dobrodruzstvi-veverky-zrzecky-cOR-73522.jpg 5 224 45

Přidat komentář

krakaticka
07.01.2024 5 z 5

Kniha mého dětství, dnes čteno s dcerou do čtenářského deníku. Milý příběh plný zvířátek a krásných kreseb.

Bella11
19.02.2023 5 z 5

Roztomilá kniha plná zvířátek, skvělá pro začínající čtenáře:-)


Josh
18.01.2023 5 z 5

Pokolikáté ji od svého dětství držím v ruce? Kouzelný laskavý nádherný příběh, co jsem mamku nenechala číst bez toho, abych se podívala i přes dokonalou znalost na dokonalé obrázky veverky, ptáčků, zvířátek. Pokaždé, když venku zahlédnu veverku – dnes už zázrak – vzpomenu si na tuto knihu. Tak hluboko do srdce se mi v dětství vkradla. Spolu s maminčinou láskou při každém čtení. Kéž by se to dalo vrátit, nebo alespoň ještě jednou prožít.... a už brečím. Moje TOP kniha.

Hakate
28.08.2022 5 z 5

Krásná dětská knížka, kterou jsem milovala.

Hakl54
04.06.2022 5 z 5

Přemýšlela jsem, jakou knihu vyberu do čtenářské výzvy a najednou na půdě na mě vykoukla tato útlá knížečka mého dětství. Jako by tam na mě čekala a chtěla se mi připomenout. Krásný příběh a hezké obrázky. Hned jsem si ji přečetla a připravila pro své vnuky.

Zmitko.m
26.03.2022 4 z 5

Nádherná kniha, krásně ilustorvaná, velká písmnka...jedna z mých úplně prvních přečtených knih. Dodnes si ji pamatuji :-)

whale77
07.02.2022 5 z 5

Pamatuju si, že jako dítě jsem tu stářím zažloutlou knížku (vyššího, ale útlého formátu) z babiččiny knihovny vytahovala obzvlášť ráda. Obrázky Karla Svolinského mám dnes ráda spíš ty „divočejší“, jen třemi barvami malované, jako např. v ilustracích Pohádek Boženy Němcové. Ale v dětství mi připadaly trochu strašidelné, proto jsem si u Zrzečky užívala klidných, skoro až fotograficky realistických obrázků přírody, které pro mě zde byly a dodnes jsou důležitější než oba Zrzeččiny příběhy samotné. Předčítala jsem je nyní našim dětem a poslechla jsem si i lehce zkrácenou verzi od mistrovského vypravěče Högera a myslím, že je to nadčasová knížka, kterou budou moct poslouchat i další generace dětí.

Vera Silent
15.08.2021 5 z 5

Tato knížka je snem každého rodiče: krátké příběhy jsou napínavé, plné poučných faktů z přírodovědy a doplněné překrásnými realistickými ilustracemi. Můj malý synek se při čtení moc rád díval na obrázky a vyprávění bavilo i mě. Sama jsem kdysi četla knížku jako prvňáček a i na to se díky velkému písmu skvěle hodí. Pamatovala jsem si na Zrzecku až do dospělosti a tak nám ji babička musela dovézt.

evineckY
04.07.2021 5 z 5

Jééé tuhle knihu jsem četla dětem a pořád ji máme. Moc pěkná a líbila se nám.

petraj30
04.07.2021 5 z 5

Jak jsem jen na ni mohla zapomenout? Snad mě omlouvá jen to, že jsem v dětství měla tolik nádherných knížek a ta jedna se mezi nimi vždycky ztratí:-) Našla jsem ji zavalenou pod tunou dalších knih, ale bohužel už v nečitelném stavu.
Jsem ráda, že jsem ji našla alespoň jako e-knihu a s dětmi si ji opět připomenu, protože jsem zjistila, že jsem zapomněla i ten obsah:-)

Ivanka83
13.05.2021 5 z 5

Jako malá jsem Zrzečku milovala. O to víc jsem ráda, že si získala i srdíčka mých děti.

Phoenix16.cz
26.04.2021 4 z 5

Krásná knížka se silným příběhem, který osloví malé i velké čtenáře.

Knihomolka506
26.01.2021 5 z 5

"Z doby kamenné "
Nádherný příběh, který mi před 10 lety půjčila milá sousedka, když jsme se přestěhovali z města. Do dneska si pamatuji,kdy nás pozvala k sobě domů na pohoštění a mě nechala se přehrabovat starými knihami z jejího dětství a nakonec jsem si jednu z nich směla půjčit domů. Ke knize: krátké příběhy o veverce Zrzečce, která spolu se svými kamarády zažívá různá dobrodružství. Krásné napsaná️ Pro všechny, kteří mají rádi zvířátka

VeruMalfoy
07.01.2021 5 z 5

Další z těch nádherných dětských knížek, které se vám vryjí do paměti na celý život. U našeho baráku, kde jsem bydlela jako malá, jedna veverka byla. Za domem nám začínal tehdy les. Byla to moje veverka Zrzečka a vždy jsem jí ráda viděla. Nikdy na ni nezapomenu, stejně jako na tuto knížku.

Zuzka12627
03.01.2021 5 z 5

Krásná knížka. Ráda na ni vzpomínám. Z mého dětství jedna z mála knížek co stále mám.

pajaroh
22.09.2020 5 z 5

V dětství jsem Zrzečku zbožňovala a četla její příběh domova ze Starého dubu stále dokola každou neděli (před Studiem Kamarád) a snažila se kopírovat milované ilustrace (hrdinný ostříž samozřejmě dopadl jako rozjetá slepice). Pak se mi kniha ztratila neznámo kde a teď po letech jsem ji objevila v beskydské knihobudce (děkuji moc neznámému dárci!). Nostalgická záležitost, hodnotím neobjektivně za 5*.

Monika1717
03.08.2020 5 z 5

Kniha mého dětství, na které se podepsal zub času a četnost čtení. Pamatuji se, jak jsem veverce držela palce, aby se jí nic nestalo, když se vydala hledat doktora, který by její dub vyléčil. Veverky od té doby považuji za chytrá zvířátka a knihu za malou učebnici lesní moudrosti.

ddkk
14.05.2020 5 z 5

Asi se nebudu vymykat - tuhle knížku si pamatuju ze svého dětství (a to už je vážně kupa let!). Milé příběhy roztomilé Zrzečky, krásné obrázky a vzpomínka naší mamky, kdy jsme ji se sestrami neustále ponoukaly: "Mami, čti!"

Ani nevím, jestli se dá dneska ještě sehnat, každopádně doporučuji a dávám všech pět bodů.

Osice
11.05.2020 5 z 5

Vlastníme vyřazenou z knihovny. Dlouho ji měly děti v knihovničce a před pár dny ji konečně přinesl náš mimišák (19 měsíců). Nečekala jsem, že se mi bude až tak moc líbit:-) I dceru (4 roky) si Zrzečka získala. V průběhu čtení prohlásila: „To je krásná knížka. Nemusíme ji vracet?“

Při čtení jsem si připadala jako bych byla u Starého dubu obklopená hejnem krvežíznivých vran, létala a proháněla s ostřížem rozzuřené krákalky, nebyl mi lhostejný zdravotní stav dubu a držela jsem Zrzečce palce, aby se jí podařila nebezpečná cesta, na kterou se vydala. Život veverky Zrzečky se neobejde bez dramatických chvilek. Dokonce bojuje o život (svůj i svých dětí)… Příběhy jsou plné zvířátek. Jako by kolem vás neustále poletoval nějaký ptáček. Mnoho informací ze života lesních zvířat je naprosto přirozeně do příběhu zakomponováno. Moc hezky je popsáno, jak např. ptačí lékaři pomáhají stromům a že si stromy nedokážou samy pomoci. Kniha umožňuje získat určité povědomí o životě a zvycích některých zvířat… Velkým bonusem jsou ilustrace K. Svolinského. Jeho kresby působí opravdu realisticky. Podle obrázků z knížky bych bez problémů dokázala rozeznat jednotlivé ptáky:-)

JulianaH.
22.01.2020 5 z 5

Jedna z mnoha knih, které mi na prvním stupni podstrčil táta; sám ji četl jako chlapec. Něžný příběh o zvířatech a lásce k nim (alespoň k některým), vyvážený mezi pohádkovým polidštěním postav a populárně podanou etologií.

Štítky knihy

pro děti veverky lesní zvěř Křivoklátsko příběhy o zvířatech

Autorovy další knížky

Josef Zeman
česká, 1891 - 1954
1941  91%Dobrodružství veverky Zrzečky
1941  95%Obětavá Zrzečka

Kniha Dobrodružství veverky Zrzečky je v

Přečtených322x
Čtenářské výzvě29x
Doporučených14x
Knihotéce136x
Chystám se číst19x
Chci si koupit15x
dalších seznamech8x