Dveře v Dračím chřtánu

Dveře v Dračím chřtánu https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36030/dvere-v-dracim-chrtanu-36030.jpg 4 25 3

Jay a Lila již dříve se svým otcem, který je archeolog, zažili mnohá dobrodružství, ale něco takového se jim nepřihodilo nikdy. Když sestupují do temné a tajemné propasti, musejí přemýšlet i jiných výzkumných expedicích, které se před nimi snažily otevřít Dveře. Všechny předchozí expedice v hrůze utekly nebo zemřely strašlivou smrtí. Co se za Dveřmi skutečně skrývá? Neuvěřitelné bohatství ztraceného království nebo nějaké starověké zlo? Musejí najít klíč a sami zjistit pravdu o nepurianských legendách. Jay a Lila vědí jistě jedinou věc – nikdy předtím nezažili ochranu v tolika nebezpečných situacích. Budou však schopni přemoci tajemné síly, které číhají za Dveřmi ve Dračím chřtánu?... celý text

Žánr:
Dobrodružné , Romány , Pro děti a mládež

Vydáno: , Postilla
Originální název:

Door in the dragon , 1985


více info...

hroneczek
hroneczek
30.10.2017 3 z 5

Knihu jsem četla na základní škole. Bavila mě, byla napínavá, čtivá. Tenkrát jedním dechem.

trudoš
trudoš
17.06.2015 1 z 5

Je to rychlé a má to pěknou obálku, ale jinak dost děsivé. Příběh prostoduchý, postavy černobílé a styl psaní jak ze základky. Jestliže není víra to jediné, kolem čeho se točí váš svět, není toho pak mnoho, co by kniha mohla nabídnout (jak z hlediska duchovního, tak z hlediska literárního). Hrdinové veškeré problémy řeší modlitbami (občas si vystačí jen s tím, že zvolají jméno Ježíšovo), protože „jsou zvláštním druhem křesťanů, kteří drží velice silnou víru ve svého Boha, tak moc, že z ní čerpají nějakou zvláštní moc“, řečeno jednou z postav. A tak síly zla vlastně nemají žádnou šanci, díky čemuž rychle čtenář ztrácí o postavy strach.
Frank E. Peretti se evidentně pokusil napsat dobrodružný příběh s archeologem podobným Indiana Jonesovi, zaplést do něj svou víru a okořenit to dětmi. Drink, který z tohoto počinu vzešel, však opravdu není Jim Beam. A na vině není jen křesťanská agitka, kterou je kniha přeplněna.


honajz
honajz
03.03.2014 1 z 5

Neuvěřitelný blábol. Významný archeolog a jeho děti přijíždějí do nějaké arabské země zkoumat a otevřít tajemné 30metrové dveře v jeskyních. Všechny předchozí expedice dopadly špatně, buď někteří zemřeli nebo zešíleli. Dr. Cooper a jeho děti však mají na své straně Boha. Nikdy se Boha neptají, jaká je Jeho vůle, ale prostě si řeknou, že něco udělají, a On jim k tomu přece dá sílu, ne? Stačí se pomodlit. Celá kniha je tím pádem i pro věřícího pěkně otravná - představuje ten koncept Boha jako výherní mašiny. Vhodíš modlitbu, vypadne zázrak. Ale tak to vážně nefunguje. Navíc celá knížka přes rádoby dobrodružný příběh a malý počet stran je vlastně docela nudná. Jen do poloviny knihy trvá, než si prezident země se svým poskokem odkecá svoje intro, pak doktor a jeho děti přijedou, odjedou na místo, vybalí, prozkoumají kruh země, bojí se několik stránek hada, objeví se tajemný šaman, a to ještě pořád nevlezli do jámy a do jeskyní dole, natož se dostali ke dveřím. Hodně povrchní, a to myslím i pro děti, a hodně podivné a nepřirozené, co se oné proklamované víry týče.

Štítky knihy

pro děti dobrodružství dětský hrdina

Autorovy další knížky

Frank Peretti
americká, 1951
2012  92%Střetnutí
1994  91%Tilly
1999  71%Dveře v Dračím chřtánu
2000  84%Útěk z ostrova Vodnáře
1998  82%Prorok

Kniha Dveře v Dračím chřtánu je v

Přečtených40x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce18x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x