Třetí triarcha

Třetí triarcha https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/113942/bmid_treti-triarcha-CDt-113942.png 5 26 8

Dobrodruh série

< 3. díl >

Léto 1915: druhé léto války, zvané Velká. Dobrodruha Frantu Frantu však bojování neláká - po odchodu z Libye mu zůstalo dost zlata, aby si dopřál dovolenou, a víc nechce... Jenže nevinná návštěva Paříže málem skončí pod gilotinou a po vyváznutí o pár fousů začíná honba přes oceán i oběma Amerikami. Protože podobný podraz si nelze nechat líbit! Francouzská Sureté, ruský nekromant, soukromí detektivové a indiánská božstva - to vše a ještě víc v novém akčním kaleidoskopu Frantových dobrodružství. -- zdroj: legie.info --... celý text

Přidat komentář

Malarkey
23.05.2023 4 z 5

Pokračování dobrodruha Franty Franty se nese v klasickém duchu, typickém pro Leonarda Medka. Tedy v duchu ryze dobrodružném, kterému by mnohdy i Indiana Jones mohl záviděl.

Autor se třetí knihou ze světa Monsier Franty vrátil k vyprávění dílčích příběhů, kde každý má svojí uzavřenou příběhovou linku, ale ve všech se prolíná hlavní příběh úhlavního nepřítele z carského Ruska, který po našem hrdinovi již nějaký ten čas pase.

Líbilo se mi, že autor tu opět směřuje kroky hlavního hrdiny jiným směrem, než v předchozích příbězích. Franta se dostane za velkou louži do Ameriky a postupně svojí epopej završí v Jižní Americe. Ve všech ohledech je to ale skvostné čtení. Autor si jistě pracně hledal detaily doby. Občas bych řekl, že až moc zabředává do atmosféry doby, což děj občas notně zpomaluje, ale v komplexitě celého děje je to úctyhodná práce a krásná série, kde už teď se těším na další díl.

Luigi1
02.09.2022 5 z 5

Moc pěkné čtení.


Jarka_rybář
04.10.2020 5 z 5

Franta Franta to má zase pěkně divoké. A zase ze všeho vybruslí, což je dobře.

zuzana-koubkova
23.11.2017 5 z 5

Čtu Frantu Frantu už přinejmenším potřetí (spíš počtvrté) a stejně se mi díky němu málem povedlo přejet (v MHD) :-) Povedené strhující čtení!!!

Dae
28.12.2014 5 z 5

Kdo má rád Indiana Jonese a dobrodružné příběhy s trochou nadpřirozena obecně, určitě nebude zklamán. Stejně jako já. Leonardovi bych až věřil, ře v té době skutečně žil. :o) Troufnu si říct, že druhý a třetí díl Dobrodruha jsou lepší než první, ale stavím je na stejnou úroveň. Bravo, za mě 5 hvězd!

Pokud uvažujete o přečtení této série, doporučuji ji přečíst popořadě. Ne, že by to nedávalo smysl i napřeskáčku, ale různých odvolávek na předchozí děj je (zvlášť v tomto 3. díle) celkem dost a pořadí je tak lepší dodržet.

Svářeč
05.07.2014 5 z 5

Hlavní důvod, proč mi třetí Dobrodruh (stejně jako předchozí díly) tak sedl do vkusu a já mu napálil plný počet hvězd, je fakt, že Medkovi se prostě do příběhu podařilo naprosto dokonale přenést atmosféru oné doby a popisovaných míst. Ale opravdu dokonale, až jsem měl vážně pocit, jako bych tam byl a spolu s hrdiny příběh prožíval. Což tedy zní trochu klišovitě a trochu asi přeháním... Faktem však je, že už dlouho jsem se u žádné knihy necítil tak jako u třetího Dobrodruha. Jinak samozřejmě tahle kniha je skoro dokonalá i po všech ostatních stránkách. Franta je sympaťák, vedlejší postavy taky velmi dobré, o akci není nouze. Jediná nepatrná vada na kráse: řešení některých problémů mi přišly už dost přitažené za vlasy... Kupříkladu to s tím panterem zůstává v podstatě nevysvětleno. Ale to už jsou fakt jen detaily, jinak je třetí Dobrodruh vynikající...

witko
14.01.2014 4 z 5

Příjemné pokračování Frantových dobrodružství. Tentokrát pronásleduje tajemného ruského šlechtice, který chce pomocí ovládnutí živlů ovládnout svět. Frantovi nezbývá, než mu v tom zabránit. Příběh je vyprávěn několika povídkami, které nás provázejí téměř přes půlku světa. Určitě bych uvítal i další Frantova dobrodružství. Dobře se to čte.

Lmslaver
26.05.2013 5 z 5

Čtivá, úchvatná, dobrodružná kniha, zahalena napínavým mystickým tajemstvím. Série povídek propojených jedním společným příběhem v pozadí. Opravdu skvěle vykreslena doba a prostředí. Jako by na mě dýchlo kouzlo starých rodokapsů. Zatím nejlepší kniha ze série Dobrodruh.