Dobře živeni – paleorecepty pro lidi, kteří rádi jedí

Dobře živeni – paleorecepty pro lidi, kteří rádi jedí https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/228582/mid_dobre-ziveni-paleorecepty-pro-lidi--228582.png 4 20 3

Co vám schází k tomu, abyste se stali šéfkuchařem během chvíle ve vlastní kuchyni? Absolutně nic! Melissa vás provede vařením od úplného začátku, ukáže vám postupy, nářadí a suroviny, které potřebujete. Tato milá a bezprostřední Američanka si vás získá svým bezprostředním stylem a při čtení si budete připadat, že sedí u vás v kuchyni a s úsměvem a elegancí vám vysvětluje, jak vykouzlit z mletého masa tucet jídel, a to pouze díky drobným úpravám.... celý text

Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: , Jan Melvil
Originální název:

Well Fed , 2011


více info...

Přidat komentář

angloumene
03.07.2018 4 z 5

Chtěla jsem trochu proniknout do tajů paleo diety, která šla zatím mimo mě. V tomto směru nemůžu říct, že by splnila má očekávání, protože se jedná spíše o kuchařku pro všechny, kteří se již rozhodli. To ale není chyba knihy, nýbrž moje :) Takže teď mě ještě čekají Whole30 nebo Jídlo na prvním místě. No jak na mě Dobře živení vlastně působilo?

Kniha je určena zejména pro začínající paleo kuchaře nebo ty, kteří potřebují další inspiraci do svého (paleo) jídelníčku. I pro mě jakožto všežravce (paleo dieta vylučuje nejet vysoce průmyslově upravené potraviny, ale i např. luštěniny, průmyslově získané rostlinné oleje, obiloviny atp.) kniha nabídla pár zajímavých typů. Recepty nabízí několik možností úpravy masa a zeleniny, spolu s několika různými dipy, či kořenícími základy, s jejichž pomocí (a pomocí prosté kombinatoriky:)) dokážete vytvořit řadu, běžných denních jídel. Kuchařka tedy nenabízí žádné slavnostní pokrmy, ale spíše rychlovky, jejichž základ připravíte během jednoho dne a ve zbytku týdne už pouze kořeníte a skládáte pokrmy dohromady.

Celkově se mi kuchařka jeví jako přínosná pro začínající kuchaře, kteří se navíc rozhodli vydat se tímto výživovým směrem. Pro zkušenější nebo pro ty, kteří se ve svém jídelníčku nijak výrazně neomezují však nepřináší příliš nového.

Laviedete
10.01.2016 5 z 5

Skvělé recepty! Jsem nadšená kombinací koření a využitím kokosového oleje. Jednoznačně doporučuji. Přehledná, uvedený čas vaření, prostor pro vlastní inovaci a fantazii. Navíc způsobem vaření šetří spoustu času.


ona_vi
14.04.2015 5 z 5

V paleu jsme se s mužem našli, tato kniha nás doprovází doma, na cestách, je pro nás inspirací k jídlu, a ty tuny zeleniny, co teď jíme :-) Nemá to chybu :-) Ovšem k zelenině patří řádný flák masa, to dá rozum :-)

Štítky knihy

kuchařské recepty paleolitická dieta

Autorovy knížky

2014  84%Dobře živeni – paleorecepty pro lidi, kteří rádi jedí

Kniha Dobře živeni – paleorecepty pro lidi, kteří rádi jedí je v

Právě čtených3x
Přečtených27x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce16x
Chystám se číst14x
Chci si koupit10x