Dnem i nocí

Dnem i nocí https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117815/bmid_dnem-i-noci-dnem-i-n-117815.jpg 4 118 22

Dnem i nocí série

1. díl >

Theia nechápe, proč se jí o Hadenovi zdálo ještě před tím, než ho potkala ve škole, a proč s ním v tom snu navštívila večírek s kostrami a hudebníky bez tváří. Brzy ale zjistí jedno – že tomu krásnému klukovi, s nímž ve svých snech i nadále pravidelně navštěvuje děsuplná místa, nakonec neodolá. Podlehne jeho přitažlivosti navzdory tomu, že už bude vědět, co je ve skutečnosti zač a že cena za to poznání bude vysoká – její duše.... celý text

Žánr:
Fantasy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Falling Under , 2011


více info...

Přidat komentář

TerezaMondeková
25.11.2018 3 z 5

Miluju knihy s tématikou démonů, lásky, pekla a tahle kniha všechno splňuje. Ale jak se říká všechno má svá pozitiva i negativa. Nelíbilo se mi, jak se občas Haden choval. Jak ani nevím, jak to popsat... jako by pro to chování ani nebylo slovo, ale vadilo mi to jeho chování třeba s tou holkou v tom klubu a ještě se schválně díval na Theu. Tohle mi vadilo a dělal to dost často. Ale od začátku mezi hlavními hrdiny byla chemie. A taky se mi moc líbila Hadenova temná aura. Takový tajemný, samotář, který ví, co chce, ale nemůže to mít.

Arte
23.06.2017 5 z 5

Tato kniha mě naprosto dostala. Byla mým prvním setkáním s tématikou "andělé/démoni" a naprosto mě zlákala na cestu tohoto tématu. Příběh je krásny, čtivý a napínavý. Opravdu doporučuji, pokud je někdo také příznivcem těchto témat.


Calla2002
09.06.2017 5 z 5

Strašně se mi to líbilo taková ododechovka čekala jsem že to bude blbý nebo mě to nechytne ale převapila mě a jsem moc ráda že jsem si to přečetla :-) DOPORUČUJU !!

lucie2952
15.02.2017 5 z 5

Suprová kniha. Čte se úplně sama. Strašně se mi líbí ta chemie mezi Theiou a Hadenem ♥ Autorka dobře vymyslela podsvětí a strašně dobře píše :)

mirkol
07.04.2016 2 z 5

Sice jsem nečekala nic extra, měla jsem to jen jako oddechovku, ale i tak... Styl psaní mi vůbec nesedl, kolikrát jsem si to v duchu upravovala...

vlkove
08.08.2015 1 z 5

Na knihu jsem se vrhla bez jakýchkoliv očekávání ale i přesto zklamala.
Nápad je originální ale to je asi vše. Hlavní postavy jsou nesympatické. Haden je nereálný hlavně svým vyjadřováním.
Čtivost nic moc, popravdě mi styl psaní nesedl. Měla jsem co dělat abych knihu neodložila.
Kniha je zbytečně rozvleklá, nemá žádný spád ani žádné napětí.
Obálka nepatří mezi nejhorší.
Druhý díl i přesto že ho mám doma si nepřečtu.
Knize dávám ★ hvězdu z toho důvodu že si myslím že existují i mnohem horší knihy. :)

maca5449
01.02.2015 3 z 5

Takový průměr. Chvílema se mi to zdálo dost přitažené za vlasy a příliš nevěrohodné. I přesto se mi kniha ve výsledku líbila.

Zmrzka
10.01.2015

Velice mě tahle kniha zaujala... Za den jsem přečetla více něz 180 stránek... :D Takže mi vydržela jen dva dny :) Opravdu super kniha!

fereny
16.12.2014 1 z 5

Nedočetla jsem ani do půlky. Příliš mi to připomínalo Stmívání, které mám ráda, a to mě štvalo.

muchomurka
16.06.2014 3 z 5

Zajímavý nápad, fakt hodně. Ale příšerné zpracování. Snad polovina knížky byla jak zaseknutý kolovrátek to samé - chce ji, ale odmítá ji, nic jí neřekne i když se pořád ptá. A to celé znova a znova a znova... Už jsem si začínala říkat, jestli se někdy děj pohne dopředu.
Škoda, že autorka nevytěžila více z vedlejších postav - Ame, Donny, Gaba či "madam" Varnie... A vůbec to chtělo celé více propracovat, přišlo mi to povrchní, plytké. A co ten konec? Aaaaaach, to bylo tak protivné.
Mrzelo mě to, čekala jsem zajímavý příběh, který mě pohltí.

Lucka.79
12.06.2014 3 z 5

Viděla bych to tak na 3,5*. Pozitivně bych hodnotila pro mě zatím ještě neotřelé téma, kniha měla pasáže, které jsem četla se zaujetím, ale i takové u kterých jsem se nudila …

Lalaurie
10.12.2013 4 z 5

Knihu jsme přečetla ani ne za dva dny.Vyskytuje se tam sice dost podobný vzorec jako u Stmívání,ale Haden mi byl rozhodně sympatičtější než Edward.Taky mi to svým způsobem připomínalo Zavrženého.Klasická zápletka-naivní,"obyčejná" holka z neúplné rodiny,která nikdy s nikým nechodila a na druhé straně nejhezčí,bohatý,tajemný kluk.Milují se,ale pan "záporák" si uvědomí,že bude pro oba lepší,když spolu nebudou a tak ji k sobě neustále láká a vzápětí odhání...taky nesmím opomenout,že slečna jako vždy nemá skoro žádný pud sebezáchovy a bez mrknutí oka udělá pro svou lásku a přátele cokoliv.,,
Musím pochválit nápad s démonem a podsvětím,je to aspoň něco jiného než upíři,andělé,vlkodlaci... ale na druhou stranu toho mohla autorka využít lépe.S podsvětím si mohla více vyhrát a udělat ho propracovanější.Místy to na mě bylo dost "přeslazené",ale v konečném efektu se mi příběh líbil a druhý díl si určitě přečtu.

Kaka.cs
17.10.2013 4 z 5

První část knihy byla úžasná, strašně krásně napsaná. Trochu mě zklamala část, kdy Theia zůstává v podsvětí, ale jinak se mi knížka dost líbila.

renefer
08.08.2013 3 z 5

Děj hodně podobný Stmívání. Do zakřiknuté holky bez sebevědomí se zamiluje nejkrásnější kluk na škole. Náhodou to není jen tak obyčejný kluk, ale démon a aby ji neublížil, snaží se jí odehnat tím, že flirtuje s hvězdným týmem školních roztleskávaček. Nakonec oba neodolají a výsledek je dost překvapivý, dalo by se říct, že si prohodí role.
Theia mě rozčilovala tím, jak si vůbec nevěřila, pořád se shazovala a co hůř - vůbec ji nevadilo muchlování Hadena s ostatníma holkama, dokonce si to užívala. Nevím nevím, ale já bych si to určitě neužívala, i kdybych to vnímala jako Theia.
Nicméně zápletka je zajímavá a ráda si přečtu další díl.

Omy
01.08.2013 3 z 5

Ohraná zápletka o lásce na první pohled a následné odmítání přiznat si zamilovanost a vztah tu nenabízí nic nového. Zato to nekonečné omílání toho, jak je Haden nebezpečný mě po padesátémosmém opáknutí už OPRAVDU iritovalo, částečně proto, že já v něm snad žádné nebezpečí (i přes Zvonkovou aféru, která - když už něco - tak mě spíš pobavila) neviděla. I přesto se mi příběh celkem líbil. Nápad o podsvětí nočních můr mě mile překvapil, snad ještě dostane větší prostor a nebudou tam jen kostlivci a zrůdičky, to přece jen nejsou ty nejhorší noční můry.

Zdenka1996
27.06.2013

hezká knížka, akorát mě štvalo, že se stala démonem, ale když pominu tenhle fakt jako střed příběhu, je to moc fajn

ala.mihalikova
31.05.2013 4 z 5

Nebylo to nejhorsi, cetlo se to hezky, takova oddychovka. Ale ze by me to nejak uchvatilo, to teda ne.

bookcase
22.03.2013 4 z 5

Mile mě to překvapilo.

Artë Calima
27.02.2013 5 z 5

Přečetla jsem to za jeden den a četla až do půl třetí do rána.. Knihou jsem naprosto unašena a vychvaluji ji, kde mohu! Hned se ještě dnes, kdy jsem tuto knihu dočetla, půjdu půčit druhý díl.. Slova tohoto přáběhu jsem hltala jako hladový pes.. :)**

ciniminisek
07.01.2013 5 z 5

krásný a úžasný příběh. Jdu hned do dalšího dílu. Jen musím pohanit obálku, ta se vážně nevyvedla. V originále je nádherná, navíc hrdinka je šp. blondýnka. Nechápu toho kdo jí dělal.

Štítky knihy

láska sny démoni peklo říše mrtvých, podsvětí

Autorovy další knížky

Gwen Hayes
americká, 1970
2012  72%Dnem i nocí
2012  70%Prokletí krve

Kniha Dnem i nocí je v

Právě čtených4x
Přečtených179x
Doporučených13x
Knihotéce89x
Chystám se číst54x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x