Divoká píseň

Divoká píseň https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/321896/bmid_divoka-pisen-Rnx-321896.jpg 4 431 102

Monstra z Verity série

1. díl >

Napínavé převyprávění příběhu Romea a Julie v temném městě Verity, kde najdete všechno, jen ne bezpečí… protože tohle místo ohrožují monstra, která se zrodila z násilí. Kate touží být tak nemilosrdná jako její otec, který vládne Severní části Verity, nechává nestvůry potulovat po městě a vybírá od lidí peníze za jejich bezpečí. Po pěti letech na internátních školách se Kate konečně vrací domů a chce ukázat otci, že je stejně nelítostná jako on. August chce být člověk. Ale není. Je nestvůrou, která dokáže krást duše pomocí hudby. Jeho otec řídí Jižní část města a snaží se chránit nevinné. August je jeho tajná zbraň. Jejich město je rozdělené. Jejich město se rozpadá. A Kate a August jsou jediní, kdo chápou obě strany, jediní, kdo jsou schopní něco udělat. A přitom tak rozdílní… Ale jak se může člověk rozhodnout, jestli bude hrdina nebo zloduch, když je tak těžké rozlišit, co je co?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

This savage song , 2016


více info...

Brambora_Šeby
Brambora_Šeby
18.03.2024 5 z 5

Kniha byla úžasná. Město V. na prahu války, avšak dvě postavy ze soupeřících stran si k sobě najdou cestu. Začátek trochu zdlouhavý, ale rychle to nabralo spád a už se nedalo odtrhnout.

MíšaS.
MíšaS.
04.10.2023 3 z 5

Kdybych neměla půjčený i druhý díl, sama bych ho už nevyhledala. Přišlo mi to takové nedodělané. Svět byl vymyšlený celkem zajímavě, ale příběh mě prostě nedokázal vtáhnout.


Per-quiee
Per-quiee
02.08.2023 3 z 5

Já jsem v knize tedy z Romea a Julie nenašla nic, ale jedná se o zajímavý svět. Na mě ale už moc young adult.

sArKa236
sArKa236
21.05.2023 5 z 5

Knížka mám moc zajímavý a originální námět, děj i postavy mě zaujaly.
Doporučuji vyzkoušet, autorka je oblíbená z určitého důvodu.

bupilla
bupilla
07.04.2022 5 z 5

Toto bolo výborné. Originálne, zaujímavé a skvelo napísané :)
Samotná nosná myšlienka, že zlo plodí zlo, bola pre mňa veľmi atraktívna.
Svet vybudovaný autorkou dáva zmysel a je plný prekvapení a napätia.
Postavy uveriteľné a plastické, naozaj som bola s nimi v ich svete a veľa som nad nimi premýšľala.
Toto dielo od tejto autorky sa mi zatiaľ páčilo úplne najviac.
Utkvelo vo mne a hlboko sa ma dotklo.

Shaxx
Shaxx
22.03.2022 4 z 5

3,5*
Líbí se mi, jak si Schwab hraje s předpokládaným konceptem zla a totálně to přehází tak, že klišé toho, že příšery jsou vždy zlé a krvelačné, tady padá. Celkově postava zmítaná svým osudem, kterému se snaží vzepřít, mě vždy baví (tedy pokud je dobře napsaná).
K tomu originálnímu světu mě napadá docela dost otázek, tak uvidím, jestli druhý díl na ně odpoví.
Každopádně četlo se to dobře a svižně, za jeden den přečteno :)

Libris_Na_Ex
Libris_Na_Ex
07.02.2022 4 z 5

Na pět hvězdiček bych potřebovala, aby se autorka v příběhu (a hlavně postavách) ještě více rýpala. Přišlo mi, že nešla tak moc do hloubky, jak by mohla.
Jinak ale pecka!
- Nápad a atmosféra: Vzít myšlenku z násilí se rodí násilí a přetavit jí do příběhu - boží!
-August: I ostatní postavy byly skvělé, ale August si mě prostě získal nejvíc.
- Dál styl psaní, zvraty... Všechno tady fungovalo na jedničku a já jenom doufám, že další díl mi více prohloubí postavy, abych to mohla milovat ještě víc.

Anastazie0810
Anastazie0810
30.01.2022 4 z 5

Moje první knížka, co od autorky čtu. Většina lidí tvrdí, že Victoria Schwab umí psát. A můj verdikt? Rozhodně umí. Možná jsem od toho neměla velká očekávání, ale o to víc jsem překvapená. Je to strašně čtivé, originální, jiné. Postavy jsem si zamilovala po prvních dvou kapitolách. A opravdu mě to baví! :) Krásnou obálku ani nezmiňuju už.
Super a těším se na další díl (jo a je to jen dualogie!)

vlkove
vlkove
13.11.2021 3 z 5

Sakra! Já tam moc chtěla aby tahle kniha byla skvělá. Bohužel, mně to nesedlo.
Neberte mě špatně, autorka píše dobře ale nesedl mi komplet příběh. Prostě se mi nelíbilo vystavení světa, příšery, škola, láska... Postavy nebyly moc sympatické a přišlo mi to takové celé hodně zjednodušené. Nejspíše je kniha určena mladším čtenářům.
Od autorky jsem četla sérii Archiv a ta se mi moc líbila. Určitě se pustím do zbylých knih autorky, především do těch určených pro starší čtenáře.
Vždy nemůže být posvícení.

M.C.SMITH
M.C.SMITH
06.11.2021 4 z 5

Ze začátku knihy jsem si byla téměř jistá, že knihu nedočtu. Nebyla mým šálkem čaje.
V polovině příběhu už to bylo mnohem lepší, krásně se rozjel a já chtěla vědět, jak vše dopadne.
Líbil se mi August, jeho snaha o to nebýt příšera se mi zamlouvala.
Kniha se mi v podstatě líbila, i když mám stále jisté výtky k samotnému ději.
Byla to taková oddechovka, která se četla rychle.

Sansli
Sansli
14.08.2021 5 z 5

Upřímně jsem na téhle knížce nenašla vůbec nic negativního. A i když nejsem zrovna cílová skupina, rozhodně jsem si tak připadala:) Od začátku až do konce mě to bavilo a po každé kapitole jsem se bez přemýšlení pouštěla do další. To už se mi dlouho nestalo.
Přitom příběh není zrovna nijak složitý a ještě o monstrech a nestvůrách, takže bych to nečekala. Na začátku jsem sice trochu tápala o čem to tak asi bude, ale od té chvíle co začal August chodit do školy, jsem v tom měla jasno. A nezklamalo mě to až do konce. Skvěle vyprávěné, napínavé, trošilinku možná předvídatelné, ale to není nic co by mi vadilo, takže jde se na druhý díl:)

speciale88
speciale88
03.08.2021 5 z 5

Zajímavý námět. Zase úplně jiné stvůry než upíři a vlkodlaci. Za mě oddychove čtení.

padajicidvere
padajicidvere
13.06.2021 3 z 5

(SPOILER) Tak si to shrneme. Příšery nelžou, ale náš milý August nemá problém s tím, aby tvrdil, že je někdo jiný. Chybí mi vysvětlení jak mohla Ilsa, těžce zraněná, uniknout. Někdo další z Jihu ji sledoval a pomohl? Utekla sama do bezpečí? A to opravdu Sloan odešel od umírající příšery, která je údajně nepřemožitelná, aniž by se přesvědčil, že je skutečně mrtvá? Postava Lea byla od začátku průhledná. Koho by napadlo, že chladnokrevná zrůda, která v jednom kuse mluví o nové válce ji sama pak vyvolá, navíc k tomu využije své blízké. A teď to hlavní. Zabila v sebeobraně, šlo o zabití, nebyla to vražda. Vraždil ten, co ji napadl. A i přes tuto skutečnost má ona duši rudou? Takže i v případě, že se člověk brání, aby unikl a zachránil se před útočníkem, je z něj hříšník? Děláte si legraci? Takže podle této logiky, se má člověk raději nechat zavraždit? Přece v takovou chvíli člověk nejedná rozumně, ale impulsivně, aby přežil. Nevystřílela do něj celý zásobník, jen jednu kulku přece.. V příběhu mi dál chyběla i hlubší komunikace mezi A. a K. Tolik toho prožijí a v podstatě se pořád neznají. Trochu romantické linky by také neuškodilo.

Zruza
Zruza
02.06.2021 4 z 5

Tohle mě hodně bavilo. Není to podle mého moc náročné, ale to mi spíše vyhovovalo. Moc se těším na další díl.
Myslím, že moc lidí to bavit nebude, chce si to zjistit o čem to bude.

whiolet
whiolet
25.03.2021 3 z 5

Od této autorky se mi líbila vice jiná série, tohle bylo takové "neurazí, nenadchne".
Očekávala jsem od příběhu daleko víc.
Jinak Augustus byl sympaťák a jeho role tam byla zajímavá, což se o Kate říct moc nedá, ta byla spíš otravná. Uvidím, co přinese druhý díl.

Charloteen
Charloteen
10.03.2021 5 z 5

Tuto knihu už jsem četla dvakrát! Je to moje asi nejoblíbenější kniha. Četla jsem jí teď podruhé, abych si mohla přečíst 2. díl a spoustu jsem si toho nepamatovala.
Příběh je napínavý, postavy jsou výborné a ten svět?!!! Fakt moc dobrá kniha.

Ivet1990
Ivet1990
21.09.2020 4 z 5

Co se mě týká, tak já byla z knihy nadšená. Po mnoha romantických románech jsem chtěla něco jiného a do ruky se mi dostala tato kniha a musím říct, že vůbec nelituji. Četlo se to dobře možná to bylo tím, že kniha je určena pro mladší ročníky. Co se týká děje mě přišel plynulý , nemám moc ráda, když je v knize moc sci-fi či fantasy, což v této knize byl jen nádech fantasy a to se mi líbilo. Určitě se s chutí pustím do dalšího dílu. 4* dávám skrz to, abych měla rezervu kdyby se mi druhý díl líbil víc jak první.

barbb8k
barbb8k
06.08.2020 4 z 5

Když jsem knihu dočetla říkala jsem si, jak moc je úžasná, ale když nad ní nějakou dobu přemýšlím, tak si uvědomuji, že to zas tak úžasné nebylo.

Do děje jsem se začetla a knížku jsem měla přečtenou jedním dechem, ale co mě na ní teď strašně rozčiluje, je romantická linka. Protože ta to celé zkazila.
Jak už jsem psala, po dočtení jsem si říkala, jak je tato knížka dokonalá a vůbec jsem si neuvědomovala jak byla ta romantická linka zvláštní. Ona se zjevila z čista jasna. Vůbec v knize nebyla rozepsaná.
V jednu chvíli se jeden druhého snaží zabít, po dvou stranách jeden tomu druhému zachrání život a co se nestane? Během dalších pěti stran zjistíte, že se ti dva najednou zamilovali.

Další věc, která mi na této knize přišla škoda je to, že po přečtení anotace, jsem tady očekávala více akce, nebo aspoň lepší zápletku.

Ale jinak se mi kniha moc líbila. Autorka dokázala krásně popsat prostředí, ve kterém se děj odehrává a situaci, kterou zrovna musí lidé řešit.

3,5/5⭐

Charloteen
Charloteen
10.05.2020 5 z 5

Miluju fantasy a tohle je opravdu BOMBA! Tato kniha mě opravdu vtáhla a teď patří rozhodně mezi mé oblíbené a zřejmě tam ještě dlouho zůstane. Z konce jsem byla úplně pryč, protože vlastně skončil tak nějak nesprávně. Ale pak jsem se dozvěděla, že je i druhý díl, takže smutek utek a jede se dál.

karolina2869
karolina2869
07.05.2020 3 z 5

Na tuhle knihu jsem se hodně těšila. Když jsem si četl anotaci, představila jsem si něco jiného, možná temnějšího. Kniha nebyla špatná to ne, jen nějak nesplnila má očekávání. Bylo to napsané čtivě, postavy byly dobré, svět se mi líbil ale chyběla tomu nějaká jiskra, která by mi vyrazila dech. Přišlo mi, že se dobrou první polovinu knihy nic moc nedělo. Jsem ale zvědavá, jak to dopadne a tak neodolám a druhý díl si pořídím. 3,5*

Autorovy další knížky

Victoria Schwab
americká, 1987
2021  86%Neviditelný život Addie LaRue
2016  83%Temnější tvář magie
2014  81%Archiv
2017  84%Divoká píseň
2017  85%Neobyčejní

Kniha Divoká píseň je v

Právě čtených12x
Přečtených530x
Čtenářské výzvě105x
Doporučených41x
Knihotéce322x
Chystám se číst430x
Chci si koupit93x
dalších seznamech11x