Dívka z nočních můr

Dívka z nočních můr https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/161833/divka-z-nocnich-mur-161833.jpg 4 480 106

Cas a Anna série

< 2. díl

Před několika měsíci Anna Korlovová ve svém sklepě otevřela bránu do pekla a zmizela, ale lovec duchů Cas Lowood se přes to nedokáže přenést. Přátelé Casovi připomínají, že se Anna obětovala, aby on mohl žít – a ne aby chodil po světě napůl mrtvý. Cas ví, že mají pravdu, ale v jeho očích se žádná živá dívka, kterou může potkat, nevyrovná mrtvé dívce, do níž se zamiloval. Vidí teď Annu všude – někdy v nočních můrách, a někdy dokonce za bílého dne. Něco s ní ale není v pořádku a nejsou to jenom sny. Někdo Annu mučí a pokaždé, když se mu zjeví, je trýzněna novým a ještě krutějším způsobem. Cas netuší, co se s Annou stalo, když zmizela v pekle, ale ví, že si nezaslouží, co se jí tam děje. Anna mu nejednou zachránila život a je načase jí oplatit laskavost.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Girl of Nightmares , 2012


více info...

Přidat komentář

HančaŠ
05.11.2023 4 z 5

Podle komentářů jsem čekala naprostý propadák a vůbec se mi do toho nechtělo. Musím ale říct, že za mě to bylo lepší než jednička.

Thalin
07.10.2023 2 z 5

První díl nebyl kdo ví jaká pecka, která by mě dostala. Ale byla to fajn kniha, dobře se to četlo, postavy byly celkem sympatické. Ale tady mě děj nedokázal vůbec chytit. Přišlo mi to celé o ničem, vyvařené z vody, jako by dostala autorka úkole napsat pokračování, které ale nebylo vůbec potřeba.


JanaSoul
12.07.2022 2 z 5

První díl byl výborný, bohužel tímhle pokračováním to autorka totálně pohřbila. Velké zklamání. Trochu víc prostoru tady dostaly vedlejší postavy, což je asi jediné, co hodnotím kladně. Jinak postrádám jakýkoli smysl tohoto druhého dílu. Nedoporučuji.

lenka7679
03.08.2021 3 z 5

Napsané čtivěji než první díl, ale bohužel děj se nezlepšil. Akce popsaná na posledních pár stránkách. V celé knize se vlastně nic zásadního nestalo a co se stalo, to se dalo shrnout do povídky.
Ale i přes to, že jsem nečekala žádný skvost jsem ráda, že jsem dočetla.

barbb8k
06.02.2021 2 z 5

Hned po dočtení prvního dílu jsem se pustila do druhého, protože jsem potřebovala vědět, jak to bude pokračovat. Musím říct, že jsem dost zklamaná.

Oproti prvnímu dílu se mi tato kniha četla strašně pomalu. Děj neodsodsýpal a pořád se vlekl. Dlouho jsem přemýšlela, proč mi tato kniha tak vadí a zjistila jsem, že mi tu něco chybí. To něco je Anna.
Anna je totiž podle mě asi nejlepší postava z celé knihy/série a tím, že tady nebyla, tak mi to dost vadilo.
Cass mi byl v minulém díle sympatický, ale tady už ne. Bez Anny byl jako tělo bez duše.


Jediné, co se mi z této knihy líbilo, byl její závěr, neboť si s ním dala autorka nejvíc záležet a všechno pomyslela. V posledních asi třiceti stranách bylo více akce, než ve zbytku celé knihy. Na závěru se mi také líbilo to, že ve mně vzbudil nějaký city. Celá kniha mě nechávala chladnou, ale konec ve mně aspoň něco vzbudil.

hambra1
13.01.2021 3 z 5

První díl "Anna krví oděná" se mi docela líbila, ale tenhle díl mě dost zklamal.

vaskajiras
07.12.2020 odpad!

Pokud jste přečetli Annu krví oděnou a váháte, zda se máte pustit do pokračování, za mě rozhodně ne-e. Ať už se vám kniha líbila nebo ne, druhý díl je ještě podstatně slabší a dle mého naprosto zbytečný. Děj se sune odnikud nikam a na konci jsme na tom prakticky úplně stejně jako na začátku, akorát s lepším pocitem (tedy... postavy mají lepší pocit, ne čtenáři :)).

Veronika33
13.11.2020 2 z 5

Druhý diel bol citeľne slabší. Až na začiatok ten ma bavil, to bol prepadák. Neskutočne som sa nudila, vlastne ma ani nezaujímalo čo bude ďalej. To kam sa príbeh Casa uberal, bolo až moc..celé to túto sériu zabilo. Radšej som mala skončiť prvým dielom a bola by som celkom spokojná, takto som si dojem zo série pokazila.

0249
20.10.2020 5 z 5

Mě se tato kniha líbila jenom konec sem trochu nepochopila zezačátku.

Monika848
02.10.2020 3 z 5

Tady planí to, co se často říká o filmech. Někdy pokračování je lepší nedělat. Jedná se o slabší odvar "Anna krví oděná". Stále je to kniha čtivá a zajímavá, ale nelze ji srovnávat s prvním dílem a myslet si, že se jedná o dobrý sequel.

Eeve
29.02.2020 4 z 5

Keby sa dalo, dám tak tri a pol hviezdičky. Pokračovanie celkom úctihodné, no už nie tak zaujímavé - ducharinské vecičky sa tu objavujú už minimálne, menej krvi, menej napätia, všetko sa točí prakticky okolo hlavného dua Cas a Anna, a ich útrap, hoc všetko to bolo zaujímavo podané a vykreslené. Pekné dokreslenie postáv a ich pohnútok, minulosti i prítomnosti. Jediná postava, ktorá ma za celý čas vytáčala, bola Jestine, tej by som zopárkrát veľmi rada jednu plesla, aby sa spamätala. Dej je väčšinou priamočiary, speje k nezvratnému konci, no keďže sa to točilo prakticky len o jednom jedinom (vyslobodení Anny), už to tak nezaujalo, ako prvá časť. Koniec som trochu očakávala, myslím, že happyend pre každého, ale sympaticky podaný.
Suma sumarum zaujímavá miniséria, ktorá stojí za prečítanie, pričom prvá časť o kúsok predčila druhú, no keďže chcete vedieť koniec, bez nej sa nezaobídete :)

Adee.K
23.02.2020 3 z 5

První díl se mi líbil, ale nijak jsem se do knihy nezamilovala. Druhý díl mě nadchl ještě méně než první, myslím, že z nějakého důvodu mi nesedl styl psaní. Nicméně je to dobrá oddechová kniha a určitě se najde víc lidí, kteří budou spokojení.

Kudík
01.02.2020 3 z 5

První díl byl o dost lepší.... Ten závěr ani nevím, zda byl dobrý či špatný. Možná dobrý pro 25 duchů.... Cas Lowood byl i v minulém díle prezentován jako super kositel duchů, ale přijde mi, že většinou těsně před akcí vytuhne a dostane na budku, anebo mu musí skoro pokaždé někdo z přátel pomoci. Kdo tady zaválel byly vedlejší postavy, a to hlavně Thomas a Carmel. Ta sice cca v polovině knihy "klopýtla", ale zase to zachránila. Nejvíc se mi líbil popis průchodu lesem sebevrahů a znovu moc hezká obálka.

MamaKnihomolka
01.01.2020 2 z 5

Nepovedené. První díl byl mnohem strašidelnější, zajímavější a lépe napsaný. Kniha se mi špatně četla a vůbec mě nebavila. Měl zůstat jen první díl.

Kacennnka
04.11.2019 4 z 5

Jakože... od začáku jsem čekala něco jiného, ve výsledku to bylo tak hrozný.

Monni
20.10.2019 4 z 5

Knize bych dala tak 3,5*/5*.
Vůbec by mi nevadilo, kdyby kniha byla ukončena první dílem, ale jsem zvědavá, tak jsem přečetla i druhý díl. První polovina knihy celkem o ničem. V podstatě tam bylo pořád to samé dokolečka a nic, kvůli čemu by bylo potřeba druhého dílu se tam nestalo.
Na druhou stranu se to dobře četlo a celkem to utíkalo a konec mi přišel milý a ani nebyl nijak přehnaný, ale obešla bych se bez toho.

Cleo De Nile
07.06.2019 2 z 5

Jak jsem byla z prvního dílu nadšená, tak tady mé nadšení bohužel opadlo. Co se Case týče, v minulém díle to byl vážně drsňák a frajer, a to se mi líbilo, ale tady se z něj Kendare Blakeová rozhodla udělat poseroutku drsného jako smirgl papír, a celé to bylo takové moc růžové a snadné. Rovněž tu neměli žádný prostor Thomas a Carmel, které mám raději než hlavní hrdiny. A že by měla nějaké námitky alespoň Casova matka? Ani ne, ať si chlapec jde...

Catwoman292
23.05.2019 2 z 5

Upřímně mě kniha velmi zklamala, nechápu smysl tohoto druhého dílu, když končí prakticky stejně jako ten první.... Kniha byla zdlouhavá a nezáživná. Hlavní hrdina byl tvrdohlavý a chyběl mi jeho sarkasmus..
Závěrem: první díl je úžasný, ale do druhého bych se již podruhé nepustila...

laura
05.03.2019 1 z 5

... no a tady veliké zklamání. V podstatě to maličko zachránil až konec, do té doby jsem stále jen čekala, co se bude dít, ale ono se nějak pořád nic nedělo. Nejspíš měla autorka prostě skončit prvním dílem a ponechat čtenáři wow efekt. Protože tady to tak nějak vyšumělo do ztracena a knihu jsem dočetla jen proto, že jsem doufala v něco, něco... Bohužel. Možná si znovu přečtu první díl, ale k tomuhle už se nevrátím, neměl mi už co nabídnout...

makynka911
07.11.2018 4 z 5

Občas mi chybí půl hvězdičkové hodnocení. Nemůžu říct, že by byla kniha špatná, nebyla. Jen tam prostě něco chybělo, nějaká náboj, protože prvních 200 stran se příšerně vleklo, nic se nedělo, pořád se dokola psalo o tom samém. Ale na druhou stranu měla kniha dost překvapující (šokující) konec, za který si ode mě zaslouží půl hvězdy nahoru.

Nic co bych četla znovu, ale vcelku ucházející :)