Dívka bez minulosti

Dívka bez minulosti https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22089/divka-bez-minulosti-22089.jpg 4 46 13

Šestnáctiletá Daniela přijíždí za svým bratrem, kterého dvanáct let neviděla - utekl z domu, když byla ještě malá a nikdy se nepokusil navázat s ní kontakt. Jenže Daniela zůstává po smrti babičky, která ji od dětství vychovávala, sama a když právník vyřizující babiččinu pozůstalost, jejího bratra Martina vypátrá a oznámí mu dívčinu beznadějnou situaci (pobyt v dětském domově), Martin se rozhodne, že si sestru vezme k sobě. Jenže mezitím, co Daniela žila v bezútěšných podmínkách s věčně nemocnou babičkou, stihl si Martin vybudovat vlastní život - a do něj jeho malá sestra příliš nezapadá. Martin žije s partou přátel ve starém domě, který společně opravují a Daniela poznává život v jaký už téměř nevěřila. Po počáteční nedůvěře se sblíží s Martinovým nejlepším kamarádem Robinem, ale tuší, že desetiletý věkový rozdíl i příliš okatá rozdílnost jejich povah (o vzhledu nemluvě) nemůže přinést nic dobrého. A pořád ještě jsou jí v patách přízraky minulosti, kterou úzkostlivě tají přede všemi - a zejména před svým bratrem. ... celý text

Přidat komentář

knihovniceS
02.07.2023 4 z 5

Dívka bez minulosti
Přečetla jsem velmi smutný příběh dívky Daniely. Nevím, jestli ho autorka psala na základě skutečnosti, nebo je-li to fabulace. Nějaký základ tam musel být. Obálka je hezká, ale s dívkou Danielou nemá nic společného. Často mi bylo úzko při Danieliných vzpomínkách. Příběh je velmi čtivý, napínavý, smutný i láska se objeví. Nebudu nic prozrazovat, doporučuji. Dávám 4 hvězdy.

Doubravka1975
12.09.2018 4 z 5

Začátek zajímavý, ale abych pravdu řekla uprostřed jsem se trochu sekla. Trochu jsem byla popletená z těch vztahů. Martin mě štval, Robin taky, ale pak jak jeli na dovolenou tak se to rozjelo a konec super. K Daniele jen, že každý bohužel nemá tu startovní čáru života stejnou. Moje první knížka od Radky Zadinové a už mám doma další 3 její dívčí romány a ukládám do oblíbených.


tomlery
03.04.2017 1 z 5

Můžete si mé vyjádření přečíst zde: http://tomlery.cz/divka-bez-minulosti/

Tylinka
27.02.2017 5 z 5

Zhltla jsem jí za den...co dodat? Snad jen, že jsem našla další úžasnou spisovatelku a díky Databáziknih i perfektní seznam dalších titulů.

tatafa
07.01.2017 5 z 5

Krásná knížka napsaná velmi čtivým stylem, jen málo dívčích románů jde to takto vyhrocených situací a emocí. Je to příjemná změna, mohu jen doporučit.

Hache
07.05.2015 5 z 5

Jednoznačně pro mě nejlepší kniha od české autorky. Tuto knihu čtu pořád dokola a nemám pocit, že by mě měla přestat bavit a to se mi moc nestává.
Skvělá kniha, doporučuju

MíšaK.
18.03.2015 5 z 5

Co si tak po přečtení knihy pročítám komentáře, zjišťuji, že většina komentářů není tolik pozitivních jako můj názor. Mě ta knížka prostě uchvátila. Sice už jsem četla opravdu dobré knížky, ale nemůžu je porovnat s touto, protože to už je nějaký ten pátek zpátky.

UPOZORNĚNÍ PRO TY, KTEŘÍ TU KNIHU JEŠTĚ NEČETLI: TENTO KOMENTÁŘ UŽ NEDOČÍTEJTE, POKUD CHCETE BÝT PŘEKVAPENI!!!!

Knížka mě rozbrečela už na 20. straně! (Já obvykle ,,sílu" knížky hodnotím podle toho jak hodně mě dojme) A to je co říct. Až do 225. strany z 230 jsem netušila, jak to dopadne. To mě opravdu uchvátilo a několikrát jsem ani v dobrý konec nečekala. Ač byl Robin děvkař, přála jsem jim to a přála si, aby se zamiloval. A Kristýna s Martinem? Vždyť ji miluje, tak proč by měl být s Kateřinou jen ze zvyku?

1v8na
04.09.2014 4 z 5

Kniha byla napínavá a poučná a také plná lásky. Ale na Danielině místě bych být opravdu nechtěla.

Roselunda 1928
27.05.2014 3 z 5

Zajímavý námět, i když musím říct, že To s Robinem tu knihu pokazilo. Myslím, že by měli dát do obsahu, že se v té knize bude vyskytovat ... a na tohle jsem narazila i u jiných knih.
Některé hlášky tam zněly dost neuvěřitelně, nedokázala jsem si představit, že by to někdo říkal ve skutečnosti...
Ale mohlo to být líp napsané, víc napětí, a myslím si, že by to bylo lepší jako film.

Ppeetula
17.07.2013 5 z 5

V této knížce mi nic nechybělo, moc se mi líbila :)

liletka_a
23.03.2013 5 z 5

Dostala jsem jí k Vánocům a přečetla jsem jí během vánočních prázdnin jedním dechem. Prostě dokonalá líbilo se mi, jak do knihy byl zasazen ještě jeden pár, který jsem si taky zamilovala. Chvíli jsem nevěděla komu fandím víc. ;)

Miroslava111
04.03.2013

moc krásná knížka...bavila mě a začala jsem se hned pídit po dalších knihách od této autorky :-)

murtinek
06.12.2012 5 z 5

krásná knížka,strašně mě bavila...moc pěkná :-)

Kniha Dívka bez minulosti je v

Přečtených60x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených8x
Knihotéce8x
Chystám se číst10x
Chci si koupit8x