Paganiniho smlouva

Paganiniho smlouva https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86548/bmid_paganiniho-smlouva-iWW-86548.jpg 4 4196 681

Po obrovském úspěchu Hypnotizéra je Lars Kepler v plné síle zpátky! Jedné letní noci je na palubě opuštěné lodi ve stockholmském zálivu nalezeno mrtvé tělo. Plíce ženy jsou plné slané vody, ale stopy po ní nezůstaly ani na oblečení ani na těle. „Utopila se,“ prohlásí lékař. „Utopila?“ Lékař přikývne a usměje se: „Utopila se přímo na palubě plující lodi.“ „Asi ji někdo uviděl ve vodě a vytáhl ji nahoru.“ „Kdyby to bylo tak jednoduché, vůbec bych nemarnil váš čas…“ Dalšího dne je ve svém bytě nalezen mrtvý muž. Houpe se v oprátce uvázané na háku ve stropě, na kterém běžně visí lustr. Jak se to stalo? Strop je vysoký a v místnosti není jediný kus nábytku, na který by muž mohl vylézt. Ale detektiv Joona Linna je stejně přesvědčen, že šlo o sebevraždu. Samozřejmě že má pravdu. Muž spáchal záhadnou sebevraždu, ale i to je pouze předehra k závratně rychlému a nebezpečnému běhu událostí. Něco vám řeknu: jsou dohody, které nezruší ani smrt… Pokračování Hypnotizéra je stejně úspěšné jako první díl románové řady. Práva na knihu byla prodána do čtyřiceti zemí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Host
Originální název:

Paganinikontraktet , 2010


více info...

Majto
Majto
24.03.2024 2 z 5

V krátkom čase som prečítal knihy viacerých autorov severskej krimi-literatúry. Tak som po roku od prečítania Hypnotizéra skúsil aj dvojku od "Keplerovcov". Napriek tomu, že som ju prečítal v rýchlom tempe, nepresvedčila ma o tom, že by som ešte niekedy mohol mať chuť opäť po nej siahnuť. Mal som pri tom podobné pocity ako pri každej ďalšej knihe D. Browna po Da Vinciho kóde. Zosypané všetko so všetkým, vyšetrovanie takmer žiadne, akčné scény supermanovské, kopec umelých postáv... Celé mi to prišlo len ako komerčný produkt. Nič viac. Na ďaľšiu knihu od tohoto dua asi už si netrúfnem, aj keď podľa komentárov, by relatívne mohli byť aj lepšie ako táto. Zostanem ja pri Larssonovi a Mankellovi.

MUDr.Scorpion
MUDr.Scorpion
23.03.2024 3 z 5

(SPOILER) Za me tedy nejslabsi kniha ze serie o Joonovi... Po vybornem Hypnotizerovi prislo docela zklamani... Hlavne Penelope jsem vylozene nesnasel, jeji pacifisticke kecy me iritovaly od sameho zacatku knihy a v podstate jsem neustale jen doufal, ze ji ten najemny vrah konecne sejme. :-D Coz se BOHUZEL nestalo. Nesympaticka a uplne hloupa (a vlastne i zbytecna) postava. Jinak celkove to bylo velmi malo uveritelne, dost se to vleklo a postavy byly dost neosobni a nezajimave...


Merynkaw
Merynkaw
27.02.2024 5 z 5

Super čtení, oddechové.

Jen jsem si na závěr uvědomila, že vlastně postava Penelope tam byla možná skoro zbytečná, jen pro dramatičtější průběh příběhu.:-)

Sixtínka
Sixtínka
30.01.2024 4 z 5

Miestami mi to prišlo zbytočne príliš zdĺhavé, ale v podstate som dostala, čo som chcela.

Sova15
Sova15
20.01.2024 5 z 5

Taky jsem začala s posloucháním audio verze. Líbilo se mi to, ale jen do chvíle, než jsem zjistila, že je to hodně zkrácená verze. Tak jsem začala s knihou zase od začátku. A nelituju. Bylo to skvělé, napínavé čtení. Posledních 150 stran jsem musela už ten večer a noc prostě dočíst.

Annicka
Annicka
20.01.2024 5 z 5

Knihu jsem poslouchala v audio verzi - nyní jsem se dočetla v komentářích, že je prý dosti zkrácená, nevím. Každopádně tato verze se mi líbila mnohem více než předchozí Hypnotizér. Děj odsýpá a hlavně zde nejsou dvě naprosto nesouvisející dějové linky, kdy na první časem zapomenete. Joona Lina mi nevadí, myslím, že jeho "dokonalost" je prostě součástí "hry" ;-)

vlkcz
vlkcz
06.01.2024 4 z 5

Druhý Joona vysoce překonal toho prvního, takže nakonec ani nelituju, že jsem se do něj několik let po Hypnotizérovi začetl. Ale na druhou stranu pořád nic, po čem bych hned sháněl další díl. Asi na něj dojde, ale zase to bude nějakou dobu trvat.
Příběh je tentokrát vyprávěn "kompaktněji", není v něm moc retrospektiv a taky toho Joony je tu víc. Ale když už švédské krimi, tak pořád radši sáhnu po Kallentoftově Malin Forsové.

Kaik
Kaik
25.11.2023 4 z 5

Když pominu můj neoblíbený přítomný čas, ve kterém je příběh napsán, a to, že některé policejní dialogy působily dost naivně, nebylo to zlé. K Joonovi si stále trochu hledám cestu, přijde mi příliš dokonalý, bezchybný a málo emotivní. Uvidíme dál. Velmi se mi naopak líbila hudební tématika celé knihy, zajímavá byla postava Axela a strhující závěr. Další díl zkusím.

mila2411
mila2411
01.11.2023 5 z 5

Joona jede i na podruhé. Trošku jiný příběh, kvalita maximální.

Lenama18
Lenama18
12.09.2023 3 z 5

Čekala jsem od knihy trochu víc, moc mě to popravdě nebavilo. Zbytečně zdlouhavé, začátek byl sice slibný, ale od poloviny knihy už mě příběh nudil........

Janina82
Janina82
11.09.2023 2 z 5

Nuda, nuda, nuda, absolutně zmatené vyšetřování, nuda. Tohle se fakt nepovedlo. Byla jsem namlsaná z jiných dílů a velké zklamání

Shaxx
Shaxx
29.08.2023 4 z 5

V roce 2017 jsem přečetla Hypnotizéra. A pak jsem přečetla Svědkyni ohně. Ne, skutečně netuším, jak se mi podařilo přeskočit druhý díl. Ale konečně po šesti letech se vracím napravit tuhle chybu :) Prostředí, ve kterém se děj odehrává, mi není nijak zvlášť blízké (problematika obchodu se zbraněmi) a je pravda, že některé části možná i díky tomu působily zdlouhavě, ale i tak jsem se bavila, bylo tu pár zajímavých zmínek o klasické hudbě, především tedy o houslích a Paganinim. Zápletka je na začátku pořádně zauzlovaná, Linna je sympatický vyšetřovatel a v konečném výsledku jsem spokojená, je to rozhodně lepší průměr v žánru, dávám tedy čtyři hvězdy. Docela mě to zas nabudilo na severské krimi, tak se možná i vrhnu na čtvrtý díl.

kalache
kalache
27.08.2023 4 z 5

...zbrojaři jsou horší než prodavači drog a nikdo je netrestá ...

Petulance
Petulance
17.08.2023 1 z 5

Dějová zápletka by byla dobrá, kdyby to nebylo vyprávěno tak hrozně zdlouhavě se spoustou bude omáčky okolo. Dva díly mi úplně stačily, vím, že další si už opravdu nepřečtu. Joon Linna mi dost připomíná Chucka Norise

Radimka
Radimka
16.08.2023 3 z 5

To je divný, já si ty detektivky prostě moc nepamatuju a z týhle úplný hopovnopo. Jestli Nesbo nebo Kepler, moc to nerozlišuju a vlastně mi přijdou stejný. Kepler se mi možná líp čte, ale stejně se do děje vždycky nějak zamotám, zvlášť když se tam začnou míchat nějaký vládní techtle mechtle.

Šárka88
Šárka88
29.07.2023 4 z 5

Audiokniha-Pavel Rímsky
Druhý díl o vyšetřování Joony Linny nebyl špatný , začátek se vyvíjel velmi slibně. Uprostřed děje už jsem se zase nějak ztratila :D a na úplný konec jsem se zase chytla. Moc se mi líbila hudba, kde hrály housle. Připomínalo mi to hudbu ze Schindlerova seznamu. Dávám cele čtyři hvězdy a poslechnu někdy další.

simca9342
simca9342
28.07.2023 5 z 5

Přečtená před lety na střední.

Druhý díl skvělé detektivní série s
geniálním detektivem Joona Lina, který je snad lepší než slavný Sherlock Holmes ! Dvě vraždy, jeden vrah... nebo vrahů je víc?

Wewe111
Wewe111
21.07.2023 2 z 5

Tak na toto jsem potřebovala asi dva měsíce (to mi čtení jedné knihy zabere max dva dny) a přiznám se, že konec sem ani nedočetla. :( ale stejně si myslím, že vím, jak to skončilo. Hrozně zdlouhavý děj, který mě vůbec neoslovil. Přemýšlím, jestli mám ještě dát šanci třetímu dílu

_kadla_
_kadla_
11.07.2023 2 z 5

Konečně dočteno. Mě se to četlo strašně špatně, hodně jmen, děj natahovaný, nějaký náznak napětí až tak od druhé poloviny, konec nijaký. Zápletka dost předvídatelná. Druhá knížka od těchto autorů a ani ta mě nepřesvědčila. S díky odkládám a již se k nim nikdy nevrátím.

Lusa
Lusa
29.06.2023 5 z 5

od začátku se mi to velice dobře četlo, děj byl svižný, napínavý, jenom ten Joona byl trochu jako superhrdina, na to že je to teprve 2 kniha s ním, tak nic nebylo pro něj problém, no ale i tak je sympatický a člověk se těší, jak se bude jeho příběh rozvíjet.