Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil

Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/307332/bmid_denicek-moderniho-paru-aneb-zeny-js-QfZ-307332.jpg 3 1047 271

Kdo by neznal eskapády „moderního fotra“, které Dominik Landsman zachytil ve svých úspěšných Deníčcích? Nová kniha, kterou napsal společně s blogerkou a spisovatelkou Zuzanou Hubeňákovou, se pouští na stejnou půdu, ale zpátky do doby, kdy ještě nebyl otcem. Jindřich a Nataša s ironií a černým humorem sobě vlastním popisují své seznámení, sestěhování a nakonec i početí dítěte a mezitím neodolatelně glosují rozdíly mezi muži a ženami, vztahové stereotypy, různé fáze zamilovanosti nebo nástrahy společného bydlení. Deníček moderního páru zachovává styl předchozích dílů, ale díky spoluautorství je bohatší o dva rozdílné, ale srovnatelně humorné styly. Pojďte zjistit, co se dělo předtím, než na svět přišel Čeněk!... celý text

Přidat komentář

Rose-Mary
13.04.2024 2 z 5

Co napsat do komentáře k této moderní slátanině? Knihu jsem si vybrala v rámci čtenářské výzvy. Dělala jsem si iluze, že se něco dozvím o odlišnosti obou pohlaví, jak každý z nás, mužů a žen, odlišně bere určité situace a jak na ně reaguje. Dozvěděla jsem se, bohužel ale tady byli zástupci dvou odlišných pohlaví, osoby mírně řečeno, dost ujeté. Jistěže, mladým čtenářům se kniha mohla líbit. Byla v ní řada zábavných, někdy až přemrštěně legračních situací. Musím uznat, že i já jsem se někdy zasmála. Celkově mi toho ale kniha moc nedala. Hodnotím dvěma hvězdičkami, jednu pro autora muže, a druhou pro spoluautorku ženu.

burg
25.02.2024 4 z 5

Výzva 2024 - aneb kniha s podtitulem.
Ale jo, celkem často jsem se dusil smíchy - v práci už mi cpali kus klacku do pusy, abych si při tom zjevném epileptickém záchvatu nepřekousl jazyk. Naštěstí se však všechno vysvětlilo - stačilo přečíst pár odstavců o několikahodinovém nakupovacím maratonu, o odklízení jogurtu, nebo o tom, jaká je babička kalička a že na návštěvu se jezdí zásadně s několika flaškami rumu...
Na druhou stranu knížek na toho téma jsem četl už dost (proč muži lžou a ženy pláčou, či proč jedni neposlouchají a druzí neumí číst v mapách atd.) a taky vím že je to brané s nadsázkou (alespoň doufám)... No, v rámci možností horší čtyři hvězdy. A neptejte se mne proč :)


Radka1911
10.02.2024 4 z 5

Příjemná, jednoduchá, vtipná oddechovka.

Cassidy.L
02.01.2024 5 z 5

Oddechovka

kokrokr
17.12.2023 2 z 5

Nedávno mi švagrová doporučila tuto autorku, že je to sranda. Tak co, já přečtu všechno. Sranda to tedy byla, ale trochu nezáživná a trapná. Hubeňáková se tady snaží napodobit lidový humor a příliš tlačí na pilu, ale někomu tento styl možná vyhovuje. Pokud já znovu sáhnu po humoru, dám radši potřetí Denik Ostravaka, to je jiný level. Naštěstí žena čte úplně jiný druh knih a tak nemá šanci se u Nataši inspirovat v zacházení s mužem. A na okraj, zásadně odmítám chodit se ženou na nákupy a pokud něco potřebuji pro sebe, je tu přece e-shop.

joanb
11.08.2023 2 z 5

Místy vtipné, místy jsem se cítila trapně hlavně za ženský pohled ... Největším bizárem byla manipulace ke koupi auta s nutností osobního řidiče.
Pokud chce člověk vypnout hlavu a někdy se pousmát, tak dobrý.

Junjun
30.04.2023 3 z 5

Dostala jsem od kamarádky jako odpočinkovou četbu do nemocnice. Místy jsem se i zasmála, takže účel knížka splnila, byly tam některé opravdu vtipné pasáže. Na druhou stranu snaha udělat fórek v každé větě většinou nefunguje. Cca od půlky knihy mě moc nebavily části "ženského pohledu" na věc, tam mi ten humor za každou cenu opravdu moc nebavil. Takže nikdo od toho nemůže čekat hodnotnou literaturu, nijak zvlášť nenadchne, ale taky neurazí.

BaPe895
29.04.2023 2 z 5

Humor mi přišel chvílemi dost trapný, tomuto počinu moc nerozumím,ale asi si to své čtenáře najde.

6591
23.03.2023 3 z 5

Už když jsem si knihu půjčila v knihovně jsem ji hlavně brala na odreagování a zasmátí se. A to celkem splnila, teda aspoň v první části, pak mi to přišlo už přehnané... např. Nataša chce od Jindřicha dostat auto, nakonec ho zaplatí bez pár korun ze svého, abychom na konci kapitoly zjistili, že nemá řidičák.
Doporučuji ji pro lidi, co se chtějí zasmát a nehledají náročnou literaturu.

Ilithyia
26.02.2023 2 z 5

Zprvu mě knížka bavila a smála jsem se jejim vtípkům a líbily se mi různé pohledy na stejnou událost, od poloviny jsem knížku, chtěla hlavně dočíst. Už mi humor přišel trapný, situace přitažené za vlasy a postava Natašy mě teda dost štvala. Beru jako oddechovou četbu, kterou bych ale podruhé nevytáhla.

orson
07.02.2023 5 z 5

Z Moderního fotra mám trochu osypky. Tedy nikdy jsem ho nečetl, z ukázek mi to přišlo až přehnané a taky ty příběhy tak nějak posbíráné z různých vtípků a zážitků někoho jiného... tohle ke mně doputovalo ani nevím jak a než jsem zjistil, že to je prequel moderního fotra, už jsem byl v půlce a skvěle jsem se bavil :)

Moc se mi líbily ty dva pohledy (mužský a ženský) na stejné události. To bylo za mě TOP.

aljoska83
07.02.2023 4 z 5

Docela mě zaráží tolik negativních komentářů. Knížka super. Typický humor obou autorů. Pokud někdo tento styl nemusí, v pořádku, každému se líbí něco jiného. Ale napsat třeba, že slabé jako všechny knihy autora? .... Tak je nečtu, když mi žánr nesedí.

Lucie21352
15.12.2022 2 z 5

K přečtení této knihy jsem se rozhodla na základě mnoha doporučení a úspěchu knihy Deníček moderního fotra. Musím přiznat, že začátek byl famózní a opravdu jsem se dobře pobavila. Bohužel to trvalo jenom zhruba do poloviny knihy, kdy začal být tzv. humor tlačený přes slzy. Mužský pohled se ještě dal číst, ale ženský jsem přeskakovala. Je mi jasné, že pravděpodobně existují ženy jako je Nataša, ale mě to přišlo až moc přehnané.

Aya81
12.12.2022 2 z 5

Bylo to o malý chloupek lepší než Karanténa. To plus navíc je za mužské a ženské pohledy na jednu věc, tedy za ten nápad. Protože jinak to opět bylo slaboduché, humor školácký, klišé přehnaná do absurdity (ta asi byla cílem). Jestli se někdy budu chovat jako Nataša, prosím, propleskněte mne. Bylo mi za ni za celé ženské pokolení hanba. A prosím Ježíška, ať mi další obdobné pokusy o literaturu nenosí, díky.

jprst
01.12.2022 1 z 5

Tak jsem zase jednou sáhl vedle, očekával jsem humorné čtení, ale dostal jsem trapárnu plnou úporné snahy autorů o humor za každou cenu. I když přece jen jeden plus to pro mě mělo, tím bylo varování, abych se jejich další knize raději vyhnul.

J.Clouseau
20.11.2022 2 z 5

Po Deníčku moderního fotra tady klesla laťka hodně nízko. Podle mě se tohle moc nepovedlo. Tady vtipu dost ubylo a zkrátka mě to čtení pak už vlastně ani nebavilo.

Katka2382
08.11.2022 1 z 5

Za mě teda žádnej šlágr.
Jako párkrát jsem se pousmála,ale jinak spíš trapárna.

terezie1121
24.10.2022 5 z 5

Srandovní kniha která pobaví a je psána přirozeně čtivým způsobem.

viweb
14.10.2022 2 z 5

Poslechnuto jako audiokniha. Za mě slabší průměr. Hodně nadsazené soužití dvou mladých lidí i když některé situace jsou vhodné k zamyšlení jak to vnimají muži a jak ženy. Ani mi to nepřišlo vtipné. Jsem lehce zklamaná.

Iki1
06.10.2022 2 z 5

Přes všechny snahy o gender a rovnost pohlaví se nakonec mladí autoři vrátí do minulého století a akcentují rozdíly mezi ženami a muži v chápání světa kolem sebe. To poznání by bylo vcelku osvěžující, pokud by přímo z paty nebyla tlačena snaha o co nejvtipnější monology a postřehy. A tahle snaha bohužel z celé knihy čouhá jako sláma z bot. Situační komedie je tak moc vyhrocena, až se stává příliš neuvěřitelnou. U vtipu a humoru platí pravidlo, že méně je rozhodně více. Škoda promarněné šance, střídavé pohledy obou pohlaví jsou sice módní formou psaní, ale zde je kvituji jako zdařilou formu.

Štítky knihy

humor partnerské vztahy česká literatura manželství stereotypy muži a ženy

Autoři knihy

Dominik Landsman
česká, 1985

Kniha Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil je v

Právě čtených18x
Přečtených1 563x
Čtenářské výzvě577x
Doporučených35x
Knihotéce339x
Chystám se číst235x
Chci si koupit59x
dalších seznamech5x