Dějiny USA

Dějiny USA https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/170427/bmid_dejiny-usa-A9X-170427.jpg 4 5 2

Poutavě a zároveň odborně rozepsané dějiny Spojených států amerických provedou čtenáře od koloniálních počátků 17. století s náhledem na původní indiánská etnika, přes revoluční a státotvorné období přelomu 18. a 19. století, demokratizaci první poloviny 19. století, občanskou válku, industrializaci, období prosperity i období krize, obě světové války i studenou válku, vzestup na pozici světové supervelmoci ve 20. století až po válku proti terorismu 21. století. Samozřejmostí je přístup, který podává fakta v souvislostech a nenudí suše podávanými daty - příběh Spojených států zaujme jak laika svou čtivostí, tak odborníka kvalitním zpracováním pramenů.... celý text

Literatura naučná Historie
Vydáno: , Grada
Originální název:

Geschichte der USA , 2007


více info...

Přidat komentář

Djkoma
07.01.2019 4 z 5

Komplexní pojetí dějin USA. Určité pasáže jsou psané poměrně složitě, ale stačí se jimi prokousat a zbytek textů (valná většina) je velice zajímavá a obsahově nápaditá. Především se kniha snaží Dějiny USA vnímat jako celek a navzájem odkazovat mezi událostmi a dávat jim kontext. Současně nejde o jednoznačnou kritiku ani chválu, ale o text snažící se o objektivitu. Za mě bych uvítal více grafů a různých analytických informací s tvrdými daty. Jinak knihu rozhodně doporučuji.

Pawlisman
05.02.2018 4 z 5

No, sice vytknu, že je to vše někdy až moc sušše o politice, dále ekonomii a sociologickém pohledu na USA. Ale stejně jsem si představoval popis i více akcí , činů.. Ty jsou v knize spíše jen jednoslovně zmíněny. A ono zaznamenat do 1 knihy všechny informace z dějin USA, myslím, že se s tím autor vypořídal dobře a stále ještě poměrně čtivě. Kromě širčího popisu některých dějinných událostí mi také chybělo více fotodokumentace či map pro lepší zorientování a udělání si lepšího obrázku. Nejspíše však opět nezbylo místo. Lze doporučit, ale určitě nečekejte nějaké beletristické dílo.


Štítky knihy

USA (Spojené státy americké) dějiny USA

Autoři knihy

Jürgen Heideking
německá, 1947 - 2000
Christof Mauch
německá, 1960

Kniha Dějiny USA je v

Právě čtených1x
Přečtených6x
Knihotéce7x
Chystám se číst7x
Chci si koupit2x