Dějiny českých zemí

Dějiny českých zemí https://www.databazeknih.cz/img/books/95_/95561/bmid_dejiny-ceskych-zemi-CKq-95561.jpg 4 33 7

Jedinečná syntéza českých dějin sleduje vývoj na našem území od prvních stop člověka po současnost. Texty fundovaných odborníků a bohatý obrazový doprovod provázejí čtenáře dlouhým příběhem našich dějin a přitažlivým, moderním způsobem ho seznamují s klíčovými událostmi, politickými změnami, sociálním a kulturním prostředím i s významnými osobnostmi. Dějiny českých zemí jsou nejen užitečnou příručkou pro všechny zájemce o historii, ale také jedinečně zpracovanou výpravnou publikací... celý text

Přidat komentář

Booky84
06.11.2021 5 z 5

Naprosto úžasná kniha, skvěle zpracovaná a moc se mi líbí, jak je sepsána dle období, každý si jistě najde to své oblíbené.

Liška_Ryška
30.09.2021 5 z 5

Excelentně zpracovaná historie našeho území. Přednosti knihy jsou jednoznačně přehlednost, mnoho zajímavostí, přehledné členění jednotlivých historických etap, pěkné doprovodné fotografie. Díky této publikaci si neuvěřitelně rozšíříte obzory.


Honzin
26.05.2020 4 z 5

Knížka je moc pěkná, ale asi každého "zasáhne" hlavně čtenářovo oblíbené období.
Moje preferovaná období bych sice rád rozšířil na úkor ostatních, jenže kdyby takhle licitoval každý, tak by nic nevzniklo :-).
Palec nahoru za to, že se nejedná o strohou chronologickou osu, ale o ucelené události - příběhy popisované doby.

KAREL6725
14.02.2018 5 z 5

Pěkně sestavená a zpracovaná kniha o historii naší země. Není co vytknout , spousta informaci , od osidlování našeho území až po události 20 století. Doplněno o rodokmeny panovnických rodů , mě osobně nejvíc zajímalo zpracování Přemyslovců , pěkné , přehledné, dostačující . Doplnil jsem si mezery ze školy, za mě plný počet hvězd.

Dandulka
18.04.2016 5 z 5

Skvěle sestaveno a napsáno. Pro mě byl důležitý oddíl o husitech, ale celá kniha je perfektní.

mira.l
30.08.2014 4 z 5

Je to velice zajímavá, graficky pěkně zpracovaná publikace, která i mě pomohla oživit řadu informací o našich národních dějinách, mnohé nové jsem se dozvěděl.
Je možné, že od r. 2011, kdy vyšla, došlo k jednomu nebo několika dotiskům. Protože já jsem měl tu čest s prvním vydáním a nevím, jestli je dneska běžné, aby se v knize vyskytlo více než 60(!!) překlepů, pravopisných chyb ve shodě podmětu s přísudkem, chybějících či přebývajících písmen ve slovech, chybných datových údajů, nesmyslně formulovaných vět a podobně. S něčím takovým jsem se ještě nesetkal. Pro mě osobně to bylo poměrně rušivé, častokrát jsem si příslušnou větu musel přečíst i několikrát a převést si ji do správného tvaru. Celkový dojem z jinak výborné knihy to do určité míry zkazilo. Je třeba si také uvědomit, že tato publikace má značný potenciál stát se např. pro žáky či studenty jistou učební pomůckou a jistě není dobře, když jsou nuceni v ní číst nesmyslné překlepy. Nemluvě o tom, že je to kniha za ne zrovna malý peníz.
V neposlední řadě mě množství chyb udivilo i proto, že autory jednotlivých kapitol jsou historici - Češi, lidé povětšinou s několika akademickými tituly... Dokážu to (i když ztuha, u titulu téhle kategorie by se to stávat nemělo, rozhodně ne v takovém množství) pochopit u překlepů, tam ,kde chybí či přebývá písmenko, číslice nebo je vlivem hry grafika při tvorbě knihy část textu zakryta obrázkem, ale ve shodách podmětu s přísudkem je to prostě hrubice, kterou by vysokoškolsky vzdělaný člověk zkrátka vyplodit neměl. Písmena "i", "y", "í" a "ý" nejsou na klávesnici umístěna vedle sebe, aby docházelo k omylům z přehmatů.

jitrnic
04.01.2012 3 z 5

Dobré, pěkné, asi to nezmění Váš pohled na české dějiny, jak se snaží autoři proklamovat, spíš si je nezaškodí takto jednou za čas shrnout a připomenout. P.S. Všiml jsem si pár hrubek, to by se v takovéto publikaci opravdu nemělo stávat. Např. str. 67 církevní instituce byli...