Zápisník smrti 10

Zápisník smrti 10 https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/208406/bmid_zapisnik-smrti-10-208406.jpg 4 199 10

Death Note série

< 10. díl >

Near už šlape Lightovi na paty, ale strůjce nového světového pořádku rozhodně nemá v úmyslu prodat svou kůži lacino! Na pomoc mu přichází noví oddaní stoupenci - fanatický státní zástupce Mikami a oddaná televizní moderátorka Takada. Light však není jediný, kdo schovává eso v rukávu. Na řadě je Mello a jeho šílený plán...

Komiksy Thrillery Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Desu Nōto; Death Note, Vol. 10 , 2006


více info...

Přidat komentář

DarthSoren
17.01.2021 5 z 5

Po několika slabších dílech dávam desáté manze plné hodnocení 5*. Mella a Neara pořád moc nemusím, nicméně Mikami i Takada jsou výborným osvěžením a oživením uvadajícího příběhu. Hlavně Mikami a jeho oddanost "Bohu" byla znázorněna excelentně. Jo, poslední dva díly budou ještě velice zajímavé.

klaraj093
22.10.2020 4 z 5

Nemám asi co vytknout..Za mě rozhodně doporučuji...


martunka
12.04.2020 5 z 5

Tak tenhle díl stál za to!

Johannus
29.04.2019 4 z 5

Trošku slabší díl. Kniha se mi rozpadla na několik kusů po přečtení první kapitoly.

jirincz
02.01.2019 3 z 5

Předhozí díl jsem četl před více jak rokem, tak jsem trochu vypadl z kontextu ze začátku, ale pak jsem se chytil, nicméně od smrti pravého L mě to tak nebere...

TimeLord
27.08.2018 5 z 5

Komentár k celej sérii:
Najprv som videl anime, ktoré ma do polovice strašne bavilo. Zistil som, že vyšla aj manga v češtine, a nemohol som to nekúpiť. Naozaj dobre spracované, kresba pekná, skoro všetky postavy boli podarené, a samostatná myšlienka zápisníku smrti je výborná. Manga je naozaj skvelá. Jediné, čo mi vadilo bol Near, ale dokázal som to prežiť. Je to napínavé dielo, s výbornou atmosférou, myslím, že som si to užil viac než anime.

Slugterra
19.08.2018 5 z 5

Za tento díl jsem vysloveně ráda, jelikož se zde mnohem častěji objevovali Mello a Matt. Jako první jsem se totiž dívala na anime a až později jsem se rozhodla, že budu i číst a jelikož se v anime moc neobjevovali, jsem za tento díl ráda.

Rozhodně je pravda, že v knížkách je mnohem víc než ve filmu. To už se mi potrvrdilo mnohokrát. V anime tam toho opravdu hodně chybělo. A to i nějaké důležité věci byly úplně vypuštěny.

Jinak za mě rozhodně 5*. Já jinak ani Death note prostě hodnotit nemohu, jelikož jsem do něj blázen a strašně moc se mi líbí. Rozhodně doporučuji a vrhám se na další díly... už zbývají jen dva!

Lenka.Vílka
05.12.2017 3 z 5

Teru věnoval spoustu času a úsilí, aby se objevil na místech, kde jej jeho bůh mohl spatřit. A bůh jej vyslyšel a přijal. A nejen to, propůjčil mu i svou moc. Dovolil mu, aby se sám stal bohem.

Kdyby nebylo vsuvky o tom proč a jak Teru, tak nuda, tak jsem zvědavá, co s ním bude dál. Nejdřív si jenom z jiného úhlu zopakujeme, co už bylo dávno řečeno. Pokračuje trend jeden díl dobrý, další špatný. Když to vezmu matematikou, další by měl být ok, ale poslední už zase ne. Tak doufám, že to tak nedopadne :(

Terva
20.11.2017 2 z 5

Naše království se postupně rozšíří na celý svět,
který bude mírumilovně vzkvétat...
...pod Kirovou Ochranou...

Tady mám takový pocit, že příběh moc nepostupuje. Jen se prostě řeší stejné věci kolem samovládce, kterému dav začal říkat Kira. A Light Jagami, inu ten má stejné problémy jen s jinými lidmi. Vše se tak nějak opakuje stále dokola.

Malá ochutnávka:
Tam musí být nejmíň milion dolarů
….Kolik je to jablek?

Je to na mě docela složité. Už se v těch dohadech, lžích, dodatků, pravidel a neustálých vnitřních myšlenkových pochodů zúčastněných osob začínám ztrácet a příběh se tím stává nudným.
Důkazem toho je, že se v textu ztratil i samotný autor. Nechci moc prozrazovat, ale v jedné chvilce tu sledujeme myšlenkové pochody Mella, který uvažuje nad věcmi, o kterých vlastně ani nemůže vědět, protože nebyl součástí a Moggi nic nevyzradil. O této situaci nebudu dále psát, byl by to spoiler.

Smrt jednoho člověka může teoreticky prodloužit život jinému člověku.

Tak jsem se prokousal až do konce, ale nějak mě to nenadchlo. Rjúk tu moc nevystupuje, jen dvě nebo tři pěkné celoplošné kresby a moc přehuštěný taktikou. Připadá mi to jako nejhorší kniha v sérii, ale ještě tři jsem nečetl. Snad se to nebude zhoršovat.

martinstefko
28.01.2016 3 z 5

Ke konci už jsem byl schopen se do desátého dílu trochu zakousnout, ale budete mít pocit, že už je toho trochu moc, že se dění až moc opakuje a vy si přejete, aby už došlo na konec a na rozhřešení celého příběhu.