Dante pro začátečníky

Dante pro začátečníky https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/270571/bmid_dante-pro-zacatecniky-AgF-270571.jpg 4 16 7

Konečně je tu Božská komedie s vtipem, Dante, co má šmrnc, výlet do posmrtného života se šťastným koncem. Vlastně měl vždycky šťastný konec, ale kdo mohl vědět, že po Pekle přijde Očistec a Ráj? Dante pro začátečníky vezme čtenáře na výlet začínající v pekle a končící v nebi. Dostane se mu stručného úvodu o tom, kdo byl Dante a jaká byla jeho doba, poté se setká se sladkou dívkou jménem Beatrice a ochutná další kousky z Dantova menu, například z velké hostiny Convivio. Pak už je však na řadě ona velkolepá Komedie a popis celého díla zpěv po zpěvu. Postavy, myšlenky a situace jsou tu popsány takové, jaké jsou – žádné pátrání v poznámkách pod čarou a vysvětlivkách, abychom Dantova přítele Forese Donatiho dokázali rozeznat od jeho zlého bratra Corsa, jde o jednoduché zmapování celého života po životě. Dante pro začátečníky je skvělá dovolená s největším turistou v dějinách, Dantem.... celý text

Literatura světová Humor Jazyky, lingvistika
Vydáno: , Práh
Originální název:

Dante for Beginners , 2011


více info...

Přidat komentář

anebar
09.10.2019 3 z 5

Vysvětleno polopaticky. I ten, co se nerad učí nové věci, něco z knihy pochytí. Ilustrace knize opravdu pomohly. Avšak u čtení jsem si moc neodpočinula. Některé úryvky jsem musela číst několikrát, než jsem se na stejný tón psaní, mohla soustředit.

takana
30.09.2019 3 z 5

Docela se dala číst.


Kenoth
26.10.2018 3 z 5

Snaha působit vtipně za každou cenu, aby udržela čtenářovu pozornost mnohdy krásné ilustrace snižuje na trapně ohrané karikatury. Autor se vyzná v Dantem, ale ne v komedii.

alef
17.12.2017 4 z 5

Přinesla jsem domů synovi jako schůdnou alternativu k povinné četbě ... a dříve, než jsem předala, sama nejprve "prozkoumala" její "kvality" ... s jednoznačným verdiktem ... nezklamala :-) ... právě naopak ... chválím zpracování ... přitažlivé pro studenty ... téměř komiksové ilustrace ... objasňující a lehkou formou vyprávějící text ... který vás provede Dantovým světem a jeho "příběhem":

"V půl naší zemské pouti když se vkročí,
já octnul jsem se v tmavém, pustém lese,
neb cesta pravá zmizela mi z očí."

Tak začíná Dantova komedie ... ve které bychom jen stěží hledali vtipy, přesně tak, milí studenti, nenechte se mýlit, máte před sebou komedii v jejím původním smyslu ... přesto se můžete těšit, protože před sebou máte příběh se šťastným koncem, a to navzdory tragičnosti jeho průběhu :-) ... máte před sebou dobrodružné putování ... do míst, která nejsou běžně přístupná ... očím a myslím žijícího člověka :-) ... a tak zapojte svou fantazii ... odměnou vám bude "odkrytá architektura věčnosti" v celé její děsivé velkoleposti :-) ... a nebojte se ... vaší fantazii dost pomůžou opravdu úžasné ilustrace :-) ... tak se do toho směle pusťte ... vážně to stojí za to ... projít se po cestě ... kam běžně vede ... jen jednosměrná jízdenka :-) ...

PS: knížka není jen pro studenty ... určitě se bude líbit Vám všem, kdo si hned netroufáte na originál ... rozhodně se jedná o originální a zajímavý počin ... který nemůžu než pochválit :-).

vajglik
23.03.2017 5 z 5

Ale jo, tohle by šlo! Pokud nemá člověk chuť prokousávat se složitými metaforami v majestátním díle Danteho, tak v této knížce najde zalíbení. Seznámí pěkně zpěv po zpěvu s celým dějem. Doporučuji.

medvedice3
22.02.2016 5 z 5

Pro začátečníky ... Opravdu? Není to pro osvěžení paměti těch, co kdysi četli celé dílo? Bude inspirovat k další četbě nebo jen poslouží jako "čtenářský deníček" k maturitám? Vtip a šmrnc knížka má. A je tištěná poměrně velkým písmem, čili je vhodná pro dyslektiky.

qwill
20.02.2016 5 z 5

Taková obrázková knížka opravdu pro začátečníky. Základní přehled čtenáři dává. Málokdo se propracuje k přečtení originálu.....

Štítky knihy

básníci pro začátečníky Dante Alighieri, 1265-1321

Autorovy další knížky

2015  78%Dante pro začátečníky
2015  62%Řecká mytologie pro začátečníky

Kniha Dante pro začátečníky je v

Právě čtených1x
Přečtených22x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce21x
Chystám se číst9x