Nepřístupná dáma

Nepřístupná dáma https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26017/bmid_nepristupna-dama-7DR-26017.jpg 4 103 8

Dámy série

< 4. díl

Romantický příběh z Anglie na počátku 19. století se odehrává na venkovském panství lehkomyslného šlechtice, který se po společenském skandálu musel smířit se zrušením výhodného sňatku i koncem politické kariéry, zato však našel lásku na celý život. Když se mladý vikomt Farley vrátil z Orientu, otevírala se před ním skvělá politická kariéra, kterou měl podpořit sňatek s dcerou váženého vládního činitele. Naděje na sňatek i kariéru se ale rázem zhroutily, když pohoršená londýnská smetánka zjistila, že si vikomt ze svých cest přivezl dvě nemanželské děti, o které se rozhodl postarat. Společensky zavržený muž se i s dětmi uchýlí na své venkovské panství, kde se snaží poskytnout dcerám péči a nový domov. S péčí o malá děvčata však nastanou velké problémy, které mu částečně pomůže vyřešit mladá půvabná farmářka z bezprostředního sousedství. Oba mladí lidé ale musí po krátkém čase těžce zápasit s nepřekonatelnou vzájemnou přitažlivostí a přestože si oba, hlavně ale mladá ušlechtilá žena, dobře uvědomují společenské rozdíly, nakonec v boji s láskou podléhají.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

The Heartbreaker , 2003


více info...

Přidat komentář

Senza Jenka
16.08.2023 2 z 5

Kniha nepostrádá myšlenku a zajímavou zápletku a kdyby se autorka vykašlala na tu nesmyslnou nardženost, kterou hlavní hrdinové jako obvykle trpí, mohl to být výborný příběh. Takhle je zase první půlka příšerná a zbytek trochu patetický. Katastrofu završují pravopisné a stylistické chyby a ignorace překladů přechozích dílů (James/Jakub). Jméno hlavní hrdinky mě také nenadchlo a označení "nepřístupná" v názvu je vyloženě výsměch.

Liduka
15.12.2020 3 z 5

Začátek vypadal velice slibně, ale myslím si, že "nepřístupná dáma" by měla více odolávat kouzlu vikomta. SPOILER: Féba se mu doslova nabídla jako na talíři a to mě velice zklamalo a pak už to bylo pouze o tom jednom. Také mě tam velice štvala Izza - hrozný spratek. Škoda. Mohl to být povedený román.


moudivlacek
15.05.2019 5 z 5

Krásné zakončení celé série. Je to romantický příběh. Vikomt, který se postaví čelem ke skutečnosti, že zplodil nemanželské děti. Převezme za ně odpovědnost a hodlá se o ně postarat, jenže vyšší společnost ho za to odsoudí, zplodit nemanželské děti - budiž, postarat se o ně veřejně - ne. Pak je tu mladá dívka, která se stará o nemanželské dítě své sestry. Pomůže vikomtovi s výchovou dětí, a i s pochopením, co je pravá láska.

ariel platto
13.02.2019 5 z 5

Kniha mě okamžitě vtáhla do děje a nemohla jsem se odtrhnout. Ze všech čtyř dílů mi byla tato hlavní hrdinka nejvíce sympatická. Škoda, že série nepokračuje dál. Hrozně by mě bavilo sledovat všechny tři dcery, jak jsou uvedeny do společnosti atd..

kackajh
08.05.2017 5 z 5

Moc pěkný příběh. Pro mě nejlepší ze série. Každá kniha byla o chlup lepší než předchozí a to nejlepší nakonec. Za přečtení Dámy rozhodně stojí všechny, RB je fakt dobrá.

havrmoni
28.10.2015 5 z 5

Pěkný příběh nakonec,ale nebyl nejhezčí. Po přečtení všech to opravdu byl ten třetí.

mac.martina
19.09.2013 5 z 5

pěkná knížka.
příběh o tom že se žena nesmíří s ničím jiným než s láskou milovaného muže a udělá pro to vše co bude moct dokud jí její vyvolený nebude opětovat lásku.

Evaevelína
15.01.2013 3 z 5

kniha není k sehnání a podle mě je nudná.Když už jsem ji sehnala za hříšné peníze tak si ji ponechám ve sbírce Becnelek.Jinak série dámy mě moc nebraly.