Culinaria Čína

Culinaria Čína

Culinaria Čína je další inspirativní a výpravnou publikací z nakladatelství Slovart z edice Kulinárních průvodců. Čína a její kulinářské speciality se staly synonymem pro lehkou, ale rafinovanou kuchyni. Trochu tajemná, plná nezvyklých chutí i vůní, používá tato kuchyně exotické ingredience a koření. Společným jmenovatelem cest po... celý text

Culinaria Čína je další inspirativní a výpravnou publikací z nakladatelství Slovart z edice Kulinárních průvodců. Čína a její kulinářské speciality se staly synonymem pro lehkou, ale rafinovanou kuchyni. Trochu tajemná, plná nezvyklých chutí i vůní, používá tato kuchyně exotické ingredience a koření. Společným jmenovatelem cest po zemi Velkého draka je jídlo. Země, která v minulosti často trpěla hladomorem, dokáže zužitkovat jako potravinu téměř vše a dosáhla mistrovství v přípravě lahodných pokrmů z mála jednoduchých surovin. Tým autorek a fotografů projel celou Čínu od jižních provincií, které daly základ charakteru čínské kuchyně po prosté a chudé severské kraje. Čtenáři poznají vyhlášené lahůdky pekingských paláců i lahůdky z plodů moře. méně textu

http://www.databazeknih.cz/images_books/11_/114460/culinaria-cina-114460.peg 4.43
Originální název:

Culinaria China

Žánr:
Literatura naučná, Kuchařky
Vydáno:, Slovart (ČR)
více informací...
Nahrávám...

Komentáře (0)

Štítky

recepty Čína národní jídla místopisy

Autor a jeho další knihy

Claudia Piras

Claudia Piras
britská, 1966

Uživatelé mají knihu

v Přečtených3x
v Knihotéce7x
v Doporučených2x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit1x