Cukr : jak se zbavit závislosti

Cukr : jak se zbavit závislosti https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/164808/cukr-jak-se-zbavit-zavislosti-164808.png 4 7 3

Autorka vám v této knize vysvětlí, jak cukr narušuje vnitřní rovnováhu vašeho těla a ničí endokrinní a imunitní systém, což má za následek mnoho nemocí a chorobných stavů, mimo jiné i hypoglykémii, cukrovku, osteoporózu, artritidu, rakovinu, srdeční choroby, bolesti hlavy, alergii, astma, obezitu, parodontózu, zubní kaz a další.

Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Pragma
Originální název:

Lick the sugar habit


více info...

Přidat komentář

KaroM
15.01.2020 4 z 5

Kniha se mi četla dobře. Je rozdělena na krátké kapitoly a odstavce, a tak se dá snadno vracet jen k těm pasážím, které mě zajímají. Určitě dobrá kniha pro ty, kdo stále ještě pochybují o škodlivosti cukrů a potřebují vhodnou motivaci přestat.

martin3683
08.09.2015 2 z 5

Že cukr je zabiják, pokud se to s ním přehání, už asi tuší většina z nás a že se to s ním přehání hodně. Jedu nízkosacharidovou dietu, protože cukru máme ve stravě strašně moc a to i v té tzv. "zdravé" a od této knihy jsem očekával, že se o cukru a reakci těla na ně dozvím více. Kniha je ale psaná napůl lidově pro běžného čtenáře a napůl celkem dost odborně, jak pro studenta medicíny. Myslím, že čtenář, na kterého cílí je ta první kategorie (i já nejsem odborník) a ten se po pár kapitolách přestává chytat. Kniha se pro něj stane jednostraným křikem na cukr a jak autorku málem zabil a co vše způsobuje. I kdyby to byla vše pravda, tak mě to po 70 stránkách přestalo bavit číst. Pokud se o cukru a následcích na vaše tělo chcete dozvědět více, tak mnohem čtivější a zajímavější je kniha Proč tloustneme.


kleo9554
28.09.2014 4 z 5

Kniha pojednává o tom, jak je nadměrné přijímání rafinovaného cukru nadměrně škodlivé. Doufala jsem, že mi více ukáže, jak s tím přestat...

Autorovy knížky

2009  71%Cukr : jak se zbavit závislosti

Kniha Cukr : jak se zbavit závislosti je v

Přečtených10x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce4x
Chystám se číst6x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x