Čtyři legendy

Čtyři legendy https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/343086/bmid_ctyri-legendy-EHe-343086.jpg 4 51 19

Jack West Jr. série

< 4. díl >

Jack spolu s patnácti muži unesenými z tajné základny byli vybráni, aby změřili síly při Velkých hrách. Z klání na život a na smrt vzejde v souladu s pradávným rituálem pouze jediný vítěz, ovšem odmítnout účast nepřipadá v úvahu. V průběhu vražedného boje Jack odhalí záhadné mocnosti stojící v pozadí: čtyři legendární království.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery , Sci-fi

Vydáno: , Alpress
Originální název:

The Four Legendary Kingdoms , 2016


více info...

Přidat komentář

ThomasRuhe
17.06.2023 3 z 5

Reilly je fakt slušný fantasta. Příběh je pěkná bláznivina. Musím přiznat, že dost mi pomohly nákresy jednotlivých arén, protože jen ze samotného popisu bych měl problém si ta bojiště představit. Jinak ,, hry'' jsou místy celkem přehnané a v jejich průběhu dochází klasicky k několika záchráněním v poslední chvíli.
Knihu je potřeba brát s rezervou a reálnost moc neřešit, tak tedy díky tomuto hledisku zhodnotím román na 60%.

maximus13
12.05.2021 2 z 5

Těšil jsem se na čistě eliminační akci. Té bylo v knize dosyta, ale proč tam byly zamíchány nějaké bláboly o vyosení galaxie, která letí na Zemi a podobné mystické hovadiny? Chápu, že kniha zapadá do série Jack West a že ostatní knihy jsou na mystice založeny, ale když je jako žánr thriller, tak by to mělo být něco extra. Tato kniha by si zasloužila vydání čistě samostatně pouze jako eliminace závodníků. Není to thriller, ale fantasy! A toho štěstí, které Jack West měl bylo už opravdu přehnaně. Mít tolik štěstí jako on, tak už vsázím Sportku a určitě bych vyhrál první pořadí. Některé scény byly totiž vyloženě přehnané a totálně mimo mísu.


petulik330
08.02.2021 5 z 5

Další dobrá kniha o záchraně světa. A kdo jiný by mo mohl zachránit než starý dobrý Jack West že svou dcerou a jejím kamarádem.
Na této knize se mi líbilo to, že se Jack setkal se Strašákem. Chvílemi jsem nevěděla komu mám fandit a byla jsem ráda, že jsem si nakonec nemusela volit mezi mými dvěma oblíbenými hrdiny a že oba dva se z toho nakonec dostali docela v pořádku.

Gi-Gi
31.10.2019 5 z 5

Jack West prostě neomrzi????

caldap
24.02.2019 5 z 5

Opět pěkně psaná dobrodružná kniha, ani tento díl mne nezklamal. Hlavní hrdina jak má být.

Dandulka
24.07.2018 5 z 5

Zajímavě propletené osudy postav. Jako vždy hodně napětí a nechybí bezpočet situačních plánků. Prostě za mě super čtení.

Kocourek
15.07.2018 5 z 5

Super příběh. Prima oddechovka.

biki
03.04.2018 5 z 5

Ha, už jsem na to přišla, do jakého žánru patří příběhy s Jackem Westem - je to jasná fantasy! Pravda, místo brnění je kevlar, místo světelného meče nebo kouzelnické hůlky je to automatická útočná puška či jiné palné zbraně, místo draků bojový vrtulník s raketami vzduch-vzduch ... jen ta magie je na podstatně vyšší, přímo vesmírné úrovni. I když svůj vztah k fantasy jsem tu na diskusích dala párkrát najevo, tak tohle fakt můžu.
Akce stíhá akci, takže autor, a pochopitelně ani hrdinové a další aktéři děje, naprosto nemají čas zabývat se nějakými hlubšími myšlenkami či babrat se ve svých duševních traumatech z dětství. I když hlubší myšlenky ... - co takhle přátelství na život a na smrt, neochvějná loajalita ke svým druhům, sebeobětování, schopnost bojovat do poslední chvíle, i když situace se zdá beznadějná, či soucit s protivníkem, který se dokonce může někdy vyplatit ... ? No nic. A dokonce bych v tomto příběhu našla i ponaučení: i pro žoldáka či příslušníka zvláštních jednotek je dobré mít aspoň nějaké základní vědomosti, v tomto případě z antické mytologie. Tudíž, jak praví klasik: "...se učit, se učit, se učit!"

Elea
16.12.2017 4 z 5

Napínavá, zajímavá kniha, četla se téměř sama. Pokud ji však porovnáme s dalšími díly autora, je zřejmé, že všechny jsou podle stejného scénáře a účast hrdinů obou sérií naznačuje určitou bezradnost autora, co dál psát.

milunka21
26.11.2017 5 z 5

Akce od začátku do konce. Lehké a přesto čtivé a napínavé. rozhodně se těším na pokračování.

slunečnice777
06.11.2017 5 z 5

Tak dočteno, pořád mě fascinuje mix žánrů jaký M. Reilly dokáže namíchat. Ano je to divočina, občas dosti morbidní humor plno akce. Přesně tak to mám rád a moji dva oblíbení hrdinové se potkají v tomto příběhu. Někdo může namítnout že je to strašná hloupost, možná, jen neposuzujte. Občas potřebuji vypnout nemyslet a odpočívat a bavit se. Knihy s Jackem a Strašákem jsou přesně takové. Těším se na další knižní příběhy. Doporučím číst těm kteří potřebují to co já, vypnout mozek a užívat si tu jízdu na horské dráze.

TheSarcasm
02.11.2017 4 z 5

Klasická "ptákovina" jako vždycky, ale kvůli tomu Reillyho čteme, ne? Polární stanice je podle mě asi nepřekonatelná, ale rozhodně nedoporučuji neznalým čtenářům číst Reillyho knihy s kloboukem na hlavě - dozajista by vám uletěl :-)

hana4834
04.10.2017 5 z 5

jako vždy krásný a napínaví příběh s Jackem a teď i se strašákem :D

Jana65
27.09.2017 5 z 5

Taky přečteno jedním dechem, kniha jako všechny od Reillyho úžasná, podle náznaků očekávám minimálně 2 knihy jako pokračování. Všem můžu jedině doporučit. :-)

pajom
03.09.2017 5 z 5

Rychlá akce,rychlý děj :)
Pokračování sem!

Peťulka3
18.08.2017 5 z 5

Zase naprostá paráda! Nemohla jsem se od toho odtrhnout. Bylo to napínavé od první do poslední stránky. Prostě pecka.

muchomurka
01.08.2017 5 z 5

Moc se mi líbí Reillyho knihy a tahle nebyla výjimkou. Jack West a jeho dobrodružství mi už chyběla a moc ráda jsem si je přečetla. Knížka není jiná než předchozí, má všechny prvky Reillyho rukopisu, což je skvělé. Našlapaný děj, kdy se pořád něco děje, žádné nudné zdlouhavé popisy či úvahy, ale všechno účelně jasné, stručné, akční.
Dobře vymyšlený příběh, jen jsem doufala v ještě rychlejší rozjezd, ve smyslu "ať už Jack převezmě otěže a zvrátí ručičky vah ve svůj prospěch." Ale i takto to nemělo chybu. Lily a ostatní zde měli menší role, což bylo možná škoda. To že se tu objevil Strašák bylo zajímavé překvapení, ale bála jsem se, jak to může skončit, když má být pouze jeden šampion vítězem. Naštěstí jsem spokojená, skvělý konec (ať je jak chce neuvěřitelný, ale proto takovéto knihy čtu, ne pro nudná fakta).
A jsem zvědavá, jestli se dočkáme ještě dalších Jackových dobrodružství, ale podle několika zmínek bych tomu i věřila. :) Takže doufám, že ano.

Tazz1
11.07.2017 5 z 5

Klasický Reilly. Strhující čtení od začátku do konce. Tentokrát jak s Jackem Westem, tak i se Strašákem. Slupnuto během pár dní.

ladycatelyn
19.06.2017 4 z 5

Oživeno sice o setkání dvou hrdinů, ale Matthew umí napsat lepší pecku, dala jsem čtyři hvězdičky protože tam byl Strašák, jen to oživení nakonec už bylo na mě moc :-), ale co .... je to Reilly ne?

Štítky knihy

australská literatura hry únosy fantasy

Autorovy další knížky

Matthew Reilly
australská, 1974
2001  86%Polární stanice
2002  82%Chrám
2006  84%Zlatý kámen
2006  83%Strašák
2002  75%Souboj

Kniha Čtyři legendy je v

Přečtených61x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce57x
Chystám se číst21x
Chci si koupit2x