Čtyři klíče

Čtyři klíče https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56897/bmid_ctyri-klice-eYV-56897.jpeg 4 7 2

Román Čtyři klíče je poutavým příběhem o hledání a nalézání, vině a trestu, moci a zodpovědnosti, touze a nenaplněné lásce. Líčí nelehkou cestu osvobozeného démona, který dostal šanci napravit zlo, které napáchal, a pomoci zemi od hrozby nadvlády čarodějů. Pod přezdívkou Stín pak putuje s čarodějkou Lajšou a společně bojují proti zlu, které zůstalo na strašidelných místech i v srdcích lidí po porážce posledního vládnoucího mága Beaha. Nebezpečí však nepomine a zlo se v podobě mladé čarodějky Šahiry znovu vrátí. Jedinou překážkou k ovládnutí země jsou čtyři magické klíče, o které se strhne poslední rozhodující bitva. Dopadne vše nakonec tak, jak má, a nastane svět, jak ho známe dnes?... celý text

Přidat komentář

saphe
03.01.2013 3 z 5

na tuhle knížku jsem byla zvědavá od samého začátku, sice nebyla jedna z nejlepších, ale byla čtivá a pěkně napsaná

SPKS
20.12.2010 5 z 5

Protože čtenářskou obec na královéhradecku v roce 2009 příjemně převapila kniha Houbotlas královéhradeckého literárního Spolku přátel krásného slova, bylo nedočkavě očekáváno vydání jejich další publikace, tentokrát z žánru fantasy, s názvem Čtyři klíče.Křest knihy proběhl ve čtvrtek 16. prosince v 18 hodin v nové literární kavárně krásné nové budovy Studijní a vědecké knihovny v Hradci Králové.
Kniha Čtyři klíče je skutečným románem, nejedná se vůbec o obyčejnou novelu. Příběh začíná cestou osvobozeného démona, který dostal šanci napravit zlo, které napáchal. Démon má pomoci zemi od hrozby nadvlády čarodějů. Pod přezdívkou Stín putuje s čarodějkou Lajšou a společně bojují proti zlu, které zůstalo na strašidelných místech po porážce posledního vládnoucího mága Beaha. Nebezpečí ale nezmizí a zlo se v podobě mladé čarodějky Šahiry znovu vrátí. Jedinou překážkou k ovládnutí země jsou čtyři magické klíče, o které se strhne poslední rozhodující bitva.
Kniha se čte jedním dechem a literární kvalitou směle konkuruje komerčním fantasy trhákům. Je znát, že se jedná o již zkušenou autorku. Zuzana Hloušková už v roce 1999 zaznamenala první úspěch, když jí knižně vyšla sci-fi novela Volavky. Také si vysloužila několik ocenění, k nejvýznamnějším patří 2. místo v soutěži Cena Karla Čapka 2004 právě za fantasy román Čtyři klíče. Kromě vlastní tvorby se věnuje činnosti ve Spolku přátel krásného slova, kde stála u zrodu literární soutěže O Cenu Hradeckého Škrabáka a každoročně lektoruje literární workshopy pro začínající autory. Zuzana Hloušková také v roce 2009 publikovala v časopise Pevnost povídku Drakobijka, která je pokusem o náhled drsného světa drakobijců očima ženy. Žánru fantasy se věnovala také teoreticky ve své diplomové práci (obhájena na FF UK v roce 2007). Další úspěch zaznamenala letos (2010) v soutěži Cena Karla Čapka s povídkou Srdce z kamene, která se odehrává v magickém světě čarodějů a dotýká se tématu sebeobětování. V současné době připravuje návrat k žánru sci-fi prostřednictvím příběhu s námětem cestování v čase, jehož převažující část je umístěna v Čechách. Takže se máme na co těšit!


Autorovy další knížky

Zuzana Hloušková
česká, 1974
2016  80%Žena se lvem
2017  85%Žena se sovou
2017  69%Žena s drakem
2018  76%Žena s labutí
2010  80%Čtyři klíče

Kniha Čtyři klíče je v

Přečtených8x
Doporučených1x
Knihotéce19x
Chystám se číst7x
dalších seznamech1x