CSS okamžitě

CSS okamžitě https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231714/bmid_css-okamzite-iur-231714.jpg 4 4 3

Seznamte se za víkend s kaskádovými styly, díky kterým snadno změníte vzhled svých stránek bez nutnosti upravovat jejich obsah či strukturu. S CSS může vaše webová prezentace vypadat každý den v týdnu jinak, stačí je použít při návrhu layoutu. V šesti kapitolách vás zkušený autor provede kaskádovými styly jednoduchou formou od úplných základů na praktických příkladech. Za víkend se naučíte pracovat s jednotlivými elementy, navrhnout vzhled stránky, využívat nejrůznější písma a různé stupně průhlednosti, správně pracovat s absolutními a relativními jednotkami a také doplnit statickou prezentaci o jednoduché animace, přechody a efekty. Publikace vás mimo jiné naučí: - Navrhnout pomocí CSS layout stránky - Efektivně pracovat s rámečky, stíny a průhledností - Použít různá písma a efekty - Implementovat barevné přechody a jednoduché animace - Ladit a testovat v různých prohlížečích Čtenáři si mohou na adrese http://knihy.cpress.cz/K2151 pod odkazem Soubory ke stažení stáhnout soubory se zdrojovými kódy použitými v knize. O autorovi: Louis Lazaris je webový návrhář a bloger, který vytváří webové stránky již přes deset let. Svoje poznatky publikuje na Twitteru a webových stránkách Impressive Webs (www.impressivewebs.com).... celý text

Literatura naučná PC literatura
Vydáno: , Computer Press (CP Books)
Originální název:

Jump Start CSS, 1st Edition , 2013


více info...

Přidat komentář

morph_52
26.10.2017 5 z 5

Kniha je koncipována tak, že Vás celou dobu drží u jednoho projektu, který budujete. Tak vidíte, jak Vám pod rukama vzniká koncepce webu, jak se buduje layout a také detaily jako stínování nebo transformace konkrétních objektů nebo "jen" písma. Bez zbytečných průtahů Vás provede tématem od základů až k pokročilým technikám. Knihu určitě doporučuji každému kdo chce rychle nahlédnout do CSS.

onRock
18.01.2017 4 z 5

Kniha, ktorá stručne na základe tvorby jednoduchej web stránky zoznamuje čitateľa s CSS3. Predpokladá základné znalosti HTML. Je len jednoduchým úvodom, pre skutočné naučenie sa CSS3 je potrebné prečítať najprv nejakú knihu o CSS2. Každopádne ako úvod môže poslúžiť relatívne celkom dobre. Nie je komplexná, a obsahuje množstvo užitočných odkazov pre ďalšie štúdium v angličtine.


vladceTyran
06.08.2015 5 z 5

V anotaci píšou že je předpokladem znát html, css neni potřeba - v 6 kapitolác vás provede od úplných základů - to má být hodně hloupý vtip. Jestli umíte html a ne css, vyhněte se téhle knize jako čert kříži. Předpokladem je umět vytvořit alespon jednoduchý web (tj znát html a alespon základy CSS), jinak v tom budete tápat a stejnak se to nenaučíte, pro lamy doporučují spíše tvorba webu pro začátečník / "krok za krokem".
Berte to jen jako nástavbu na vylepšení a prohloubení znalost v CSS. Čekal jsem více, hodnotil bych to 95%.

Štítky knihy

CSS tvorba webu

Autorovy další knížky

Louis Lazaris
kanadská
2014  85%CSS okamžitě
2011  80%HTML5 a CSS3 pro webové designéry

Kniha CSS okamžitě je v

Přečtených4x
Knihotéce4x
Chystám se číst2x
Chci si koupit2x