Conan: Třetí krok do hlubin

Conan: Třetí krok do hlubin https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13831/bmid_conan-treti-krok-do-hlubin-W4F-13831.jpg 3 19 7

Příběh o Líle, půvabné princezně z královstvíčka na východě Vendhye, která každou úplňkovou noc tajemně mizí. Její otec si najímá bojovníky, aby dívku hlídali a sledovali její záhadnou pouť do hlubin. Ani jeden z odvážlivců se doposud nevrátil, žold je tedy vysoký. Conan Cimmeřan se rozhodne nabídku přijmout a vydává se na cestu do prastarého labyrintu, plného bledých stvůr, sloužících démonickému čaroději. V té chvíli ještě netuší, že jeho pouť bude mnohem delší, než očekával… Oproti prvnímu vydání neobsahuje povídku Tajemství soumraku.... celý text

frantisek8863
frantisek8863
09.09.2021 3 z 5

Trochu pohádka, propojení Howardova světa a Lovecrafta.

lampernaqui
lampernaqui
01.02.2021 1 z 5

No... předně musím napsat, že jsem četl první vydání od Spiral Energy a ne pozdější revidované od Brokilonu. Říkal jsem si, že temné propojení Lovecrafta a Conana musí být fajn... nebylo. Takhle těžko se mi nečetlo už hodně dlouho. Styl s extrémně krátkými kapitolami (které tvořily třeba jen dvě věty) mi nevyhovoval - kdyby to mělo nějaký účel, tak neřeknu. Je to zvláštní. V přidaných bonusových povídkách autor dokazuje, že když chce, tak mu psaní jde dobře a krásně zachytil atmosféru Lovecraftovských povídek. Jenže román samotný považuji za jeden z nejhorších, co jsem zatím s barbarem četl. Je možné, že nové vydání upravuje přesně to, co se mi zde nelíbilo, ale rozhodně teď nemám nervy na to, abych se do něj pustil.


Kory98
Kory98
18.08.2019 5 z 5

Přiznám se, že jsem se trochu obávala dát se do čtení Conanových příběhů, které nevznikly perem jeho duchovního otce R. E. Howarda, zvláště když z různých recenzí vyplynulo, že všechny další příběhy psané někým jiným nemají to samé kouzlo. Opět se mi vyplatilo nesoudit před tím, než přečtu a musím říct, že klobouk dolů před Jaroslavem A. Polákem. Kromě toho, že tento dlouhý příběh měl v sobě víc sci-fi prvků než originály od Howarda, což ale nebylo vůbec na škodu, vůbec jsem nepoznala žádný rozdíl. I jazyk jakým je psaný, duševní pohnutky hlavního hrdiny, všechno mě utvrzovalo v tom, že čtu originální příběh. A on originálem je, jen ho napsal někdo jiný - mě dokonale okouzlil a všem mohu jen doporučit.

davidurban1973
davidurban1973
18.06.2019 3 z 5

Nebylo to spatne, zajimave propojení dvou různých světu

1972Sixo
1972Sixo
28.06.2017 4 z 5

Vcelku tri dobrodružstvá v jednom. Prepojenie s Lovecraftovým svetom funguje slušne. Nie je to ale také "strašidelné", skôr sa to prejavuje v "hnuse" potvor. Tých par "Satanských" poviedok na konci som nedočítal, boli také: zoširoka - doďaleka.

Luvák
Luvák
16.06.2016 5 z 5

Povedená fúze Lovecrafta a Conana. Parádní, ostatně jako všechno od autora. Doufám, že až se dá do kupy, zase se vrátí k psaní.

memkind
memkind
07.02.2014 5 z 5

Ještě lepší pokračování nejlepší povídky od Lovecrafta - V horách šílenství. Super, MOC jsem se bavil! :-)

Kniha Conan: Třetí krok do hlubin je v

Přečtených20x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce22x
Chystám se číst4x
Chci si koupit6x