Conan a dvanáct bran pekla

Conan a dvanáct bran pekla https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34954/conan-a-dvanact-bran-pekla-34954.jpg 4 70 19

Zpočátku to vypadalo jako dobrý nápad - Conan se vydal do Stygie, aby se v malém království v povodí Vedžo, která je přítokem zlověstné řeky Styx, pokusil vykrást hrobku dávného vládce v Údolí stínů. Připletl se však do přicházející války mezi Mennefisem a Stygií. Conan, věrný své pověsti, se rozhodne, že setrvá. Netuší však, jak dokáže být magie Setových přisluhovačů děsivá...... celý text

Malarkey
Malarkey
04.06.2021 3 z 5

Já Conana beru jenom, když koukám na ten herecký orchestr Arnolda Schwarzeneggera. O ničem jiném ta postava podle mě ani není a trošku mě překvapuje, že tenhle pravěkej fantasy svět má takovou oblibu v knižním světě. Historicky jsem četl jeden román od Jaroslava Mosteckého a nebavilo mě to. Zde jsem příběhu dal šanci hlavně proto, že jej napsal Juraj Červenák. Na knize je tak znát určitá zábavnost textu, pan autor má punc nejlepšího slovenského fantasy autora oprávněně. Ten svět mě ale stejně k srdci kdoví jak nepřirostl, i když je to tady vlastně nekonečná jizda. Panu autorovi tak budu muset dát šanci jinde.

lampernaqui
lampernaqui
24.03.2021 4 z 5

Červenák využil postavu Conana pro svoje další krví a vnitřnostmi nasáklé dobrodružství. Jeho verze příběhů se mi zatím celkově líbí. Tady mi to téměř přišlo, jako námět na novou hru Serious Sam. Velké prostory, ve kterých se Conan hrdinně bije s desítkami až stovkami nepřátel. Úplně to vidím před sebou.


Gordonlord
Gordonlord
19.06.2020 1 z 5

Miluju fantasy béčka. Miluju vyloženě přímočará, jednoduchá, naprosto klasická, akční fantasy béčka. Ale tyhle termíny nejsou v mých očích urážka. Je to prostě specifikace daného žánru. A stejně tak jako v případě vážného románu, dramatu, hororu, historického eposu a čehokoliv jiného, tak i k jednoduchému akčnímu fantasy béčku by mělo být přistupováno vážně a poctivě .

A já prostě nepochopím, že když už se do takového béčka někdo pustí, tak téměř vždy sezná, že to prostě může bejt úplně blbý, odfláknutý, jen tak napůl odvedený a s vizí, že ´ty idioti co podobně "pokleslý žánr" čtou, to stejně s radostí zbaští, protože mají v hlavě piliny´.

Z Conana a dvanácti bran pekla cítím přesně tenhle přístup. Když už dělám béčko, tak by mělo přetékat nápady, poutavými a vzrušujícími situacemi. Mělo by být naplněné překvapeními hodnými svého žánru. A když už mám jako hlavního hrdinu Conana, tak to vybízí k miliardě zajímavých akčních i konverzačních situací, které dílku dodají vtip, šmrnc, epičnost a nebo i heroickou pompéznost. Snad i s minimální snahou to s takovými ingrediencemi musí jít samo ! Ale tady nešlo. Ani jedna z těchto přísad tu není. Dokonce ani postavy nejsou sympatické, zajímavé....prostě nejsou nijaké. A napsat do béčka alespoň poutavé postavy je snad naprostý základ.

Zajímavé a vtipné hlášky tu má Conan asi dvě a obě zde vypsali čtenáři přede mnou. O to je to smutnější když člověk vidí, že by to autor uměl řádně opepřit, ale nechce a krom těchto málo světlejších chvilek mu jeho kniha za to vůbec nestála.

Působí to na mě, že Červeňák je další z řady spisovatelů, kteří sice mají sloh a umění psát v krvi - a i zde je znát, že s větami, slovními obraty a košatými literárními výrazy to autor umí (za to je ta jedna hvězdička kterou této nudné slátanině dávám), ale přesně jak píšu na začátku - je si vědom, že píše akční béčko a bohužel k němu přistoupil jako k něčemu, co teda asi může splácat v polospánku, s vypnutým mozkem a fantazií v úsporném režimu, s imaginací na volnoběh a s vědomím, že spisovatelský zápal, nápady a kreativitu si nechá na "nějaké vážnější knižní dílo".


A podle toho to taky dopadlo. Zrovna jsem knihu dočetl a první polovinu si ani moc nepamatuju. Vím, že tam byla nějaká nehorázně generická, milionkrát přežvýkaná Conanovská zápletka, naservírovaná spisovatelem bez zájmu a která od poloviny knihy naprosto nudně a bez jakékoliv gradace a nápadu směřovala k bitce s hlavním padouchem, která byla nudná, příšerně nepovedená a s napětím na úrovni Teletubbies.

Prosímvás, jestli se někdo rozhodnete psát akční béčko....využívejte prosím ty tisíce možností udělat z toho napínavou, svěží a nápaditou jízdu. Vždyť se v tomto žánru nabízejí skoro zadarmo, aniž byste vůbec museli začít kreativně přemýšlet ! Nevypněte u toho mozek a nevybodněte se na to jako Červeňák. Prosím !

Jen tak pod čarou....ty nadšené komentáře a hodnocení tady fakt nechápu.

3nitka
3nitka
14.03.2020 5 z 5

Nářez.
"Konečně důstojný soupeř" ucedil. "Ještě nikomu se nepodařilo mne zranit. Ten červ Orkon opravdu přivezl vzácné zboží. Když tě zabiji, nechám tvé útroby naplnit Setovou krví a proměním tě tak v živou mumii. Staneš se členem mé osobní gardy a během tažení na sever nechám zajaté mennefiské hodnostáře popravovat tvýma rukama. "
"Příliš složité," zafuněl Conan. "Když zabiju já tebe, prostě ti uříznu hlavu a naseru do tvé prázdné lebky."

zuzana4291
zuzana4291
23.11.2018 4 z 5

Začátek knihy byla velká nuda, ale pak se děj rozjel. Občas byly slabší pasáže, ale jinak je to pěkná a zajímavá kniha, u které se čtenář nenudí.

avalonek
avalonek
17.09.2018 4 z 5

Tenhle díl Conana mě tedy trošinku zklamal.Ale opravdu jen trošinku.Občas tam byly pasáže,které se opravdu hooodně táhly a dost nudily..Ale jinak jsem to přečetla a celkem se to dalo..

špulo
špulo
03.06.2018 4 z 5

Conanovka od Červenáka. Čo viac dodať? Chcem viac. 85%...

tartan
tartan
29.11.2017 5 z 5

„Vyzáblá postava odletěla dozadu, tahajíc za sebou ohnivý ocas a smyčky slizkých střev. Narazila do objemné balzamovací rakve a převrátila se dovnitř. Natronová směs vyšplíchla. "Tak to vidíš, šmejde,“ přistoupil barbar k nádobě a dopřál si alespoň krátky pohled na vykuchanou mrtvolu tonoucí v olejovité tekutině. „A říkali, že my seveřané neovládáme umění mumifikace!"" Od Ďura mám prečítané skoro všetko, ale conanovky (napísal tri, resp. štyri, ale Conan a svatyně démonů je vlastne prepracovaná staršia Conan a stíny Hyrthu) sa mi zatiaľ nejako vyhýbali. Keď bola pred časom v Bratislave veľmi zaujímavá výstava o pokladoch a tajomstvách kráľa Tutanchamona, s nadšením som si ju prezrel a na následnú dovolenku k moru som si takto správne navnadený pribalil práve túto doma už dlhšie sušenú "egyptskú“ Ďurovu conanovku. A ako píše sám autor na svojich stránkach (http://cervenak.sk/clanok/41-conan-a-dvanact-bran-pekla), je to vážne petelica, na ktorú má byť prečo hrdý. Svoje zážitky z návštevy Egypta a jeho pamiatok pretavil do skutočne pôsobivého, až omamného a zároveň dravo pulzujúceho akčného a dobrodružného príbehu, ktorý svojimi exotickými, epickými a v neposlednom rade aj tými erotickými obrazmi miestami berie dych. A rozhodne je to dokonalé dovolenkové čítanie. No a, pokiaľ ste nevideli ešte tú výstavu (bola už aj v Čechách), tak tú si určite tiež nenechajte ujsť ;-)

1972Sixo
1972Sixo
24.03.2017 5 z 5

Tak takú berserk pecku som nečakal. Jednoznačne ranný Červenák dominuje nad tým súčasným skoromainstreamovým Červenákom. Jednoduché, priamočiare, masakrálne s dynamikou rýchlovlaku sa rúti ako lavína až do poslednej stránky. Trochu dobrodružstva, trochu menej hororu a erotiky, a veľká porcia berserk akcie. Plnokrvné naplnenie meča a mágie.

Svářeč
Svářeč
04.09.2016 4 z 5

Conana nevyhledávám, tohle jsem přečetl jen proto, že je to od Červenáka. Jako oddechovka nakonec slušné. Příběh odsýpá, autor si nebere servítky a nešetří krví ani vyhřezlými střevy. Dost mi sedlo exotické prostředí. Na druhou stranu mi vadil jakýsi nepoměr mezi tím, co je v knize nejdříve popisováno a co se nakonec skutečně stane. Záporák je vylíčen jako strašlivý, nepřemožitelný černokněžník, který pobíjí nebožáky po tuctech a všichni se před ním třesou strachy, jen Conan se mu samozřejmě úspěšně postaví, uprchne z jeho obří pevnosti, z níž ještě nikdo nikdy neuprchl, přičemž pobije desítky jeho elitních nohsledů. No budiž, hádám, že to je prostě Conan. Každopádně text je místy trochu kostrbatý, je poznat, že je dost starý a autor ho před novým vydáním nijak neupravoval. Slušná oddechovka, ale Červenák už je dnes někde trochu jinde.

OSTROVID
OSTROVID
08.02.2016 5 z 5

Parádní Conanovka!

DeathStroke
DeathStroke
28.11.2015 4 z 5

Velice dobře napsaná kniha, ale chyběl mi tam severský ráz hlavní postavy .
Jinak vše ostatní bylo celkem fajn

Vaiolet
Vaiolet
03.03.2015 5 z 5

Skvělá knížka. Čte se jedním dechem. Napínavá od začátku do konce :)

Sklenička
Sklenička
31.07.2014 4 z 5

Solidní krváček před spaním místo večerníčka, ale některé detaily mohl autor vynechat.

Eigis
Eigis
02.05.2014 5 z 5

Tak tenhle příběh zasazený do prostředí inspirovaným starým egyptem, stojí rozhodně za to.

SiuxBeast
SiuxBeast
17.04.2014 5 z 5

Larssen opet nezklamal a další skvělé dobrodružství s Conanem je tu

ragnar
ragnar
27.12.2013 4 z 5

Kvalitní odpočinková akce... pokud chcete Conana, tak tenhle je dobrá volba...

Pavlikruza
Pavlikruza
06.01.2013

V této knize bylo snad nejvíce bojování ze všech knih, které jsem si přečetl o Conanovi :)

DuNo
DuNo
31.01.2012 5 z 5

Tak toto bol najlepší CONAN od Ďura

Autorovy další knížky

Thorleif Larssen (p)
slovenská, 1974
2005  83%Vládce vlků
2009  89%Strážcové Varadínu
2013  85%Mŕtvy na Pekelnom vrchu
2015  91%Ohnivé znamenie
2017  90%Vlk a dýka

Kniha Conan a dvanáct bran pekla je v

Přečtených99x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených5x
Knihotéce79x
Chystám se číst11x
Chci si koupit14x