Co řekli naši velikáni o Židech

Co řekli naši velikáni o Židech https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/165143/bmid_co-rekli-nasi-velikani-o-zidech-165143.jpg 4 14 4

Propagandistický protižidovský plátek s výtahy z knih českých autorů, v kterých se autoři zabývají Židy a jejich chováním u nás. Jedná se např. o ukázky z knih Nerudy, Březiny, Bezruče, Čecha, Palackého, Dyka atd. Zároveň je u každého autora vypsán stručný životopis doplněný fotkou. Jedná se o VII. vydání.

Přidat komentář

Metcheque
24.11.2020

Skvělý výukový materiál do hodin dějepisu. Stačí vytrhnout z kontextu citace vybraných spisovatelů a hle - celá česká spisovatelská obec je proti Židům!

Cusco
04.05.2020 odpad!

"Co řekli naši velikáni o Židech"
--------------- To nebyli velikáni. Jeden z velikánů byl například ten, který řekl:
"„Antisemitismus je jednou z největších příčin neštěstí lidstva. A vůbec ne proto, že ubližuje Židům, ale proto, že dovoluje hlupákům, zlým blbcům, nečestným a špatným zbabělcům zbavovat se pocitu méněcennosti. Přitom méněcennosti, která je zasloužená a které se nikdy nezbaví. Antisemita je v podstatě nešťastný člověk. Antisemitismus nezpůsobují Židi, protože nejde vůbec o Židy.
Neboť, jak řekl Sartre (nemýlím-li se): "Kdyby Židé nebyli, antisemita by si je musel vymyslet.“
(Jan Werich, český herec, dramatik a spisovatel 1905 - 1980)


Kočí357
18.05.2017 4 z 5

Náhodou zajímavá kniha, která mi prozradila, jak byli kritičtí naši největší spisovatelé o Židech. Škoda, ale těch propagandistických žvástů co se v knize nachází a čtenáře přímo nutí demagogicky nenávidět jakéhokoliv Žida.
No, ale kniha měla i další účel, spřátelit Němce a Čechy za doby Protektorátu (cituji, abychom byli vděční za očistu od židů).

JLČ
27.11.2016 4 z 5

Zajímavé citace známých českých spisovatelů na téma, které je dnes tabu.

Štítky knihy

Židé antisemitismus propaganda

Kniha Co řekli naši velikáni o Židech je v

Přečtených15x
Doporučených2x
Knihotéce9x
Chystám se číst8x
Chci si koupit5x