Co mi život přichystal

Co mi život přichystal https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117048/bmid_co-mi-zivot-prichystal-dzj-117048.jpg 5 33 12

V novém románu má čtenář možnost provázet hlavní hrdinku Miladu od jejích sedmnácti roků až do důchodového věku. Na naléhání rodičů se zříká první lásky. Vystuduje zdravotní školu, potkává partnera. Touží po dětech a pokojném manželství. Sny se plní. Porodila dva syny, s odstupem času pak třetího - poněkud poznamenaného chlapce. Manželství Milady a Bedřicha plyne vcelku šťastně. Život ovšem nejen dává, ale zároveň i bere. Hořkého překvapení se rodiče dočkají od obou starších synů. Rány zasazené tím nejstarším se hojí jen těžko. S životní dráhou inteligentního a studovaného muže se matka smiřuje jen těžko. A přece je to ona, kdo klopí hlavu jen proto, aby svoje dítě neztratila. Prostředního syna vídá zřídka, oženil se na druhý konec republiky. Potěšením jí zůstává ten nejmladší. Osudem jí však není přáno užívat si trvalé radosti. Ačkoliv ve druhé polovině Miladě život více vzal než dal, nepřestává věřit v lepší budoucnost.... celý text

Přidat komentář

kiraa
06.02.2022 5 z 5

Ještě jsem s paní Věrkou nešlápla vedle. Každá její knížka je naprosto návyková a přečtení se stává otázkou hodin. A to já nejsem žádnej závodník F1 :) Příběh Milady je průřezem jejího téměř celého života až do současnosti jako ženy v důchodu. Laskavá bytost, která bere jako samozřejmost, postarat se o druhé. Manželka a hlavně máma třech synů, pro které by obětovala život. Děti, které jí přichystají nejen radosti, ale i těžké rány. Milada životní boj nevzdává, ač čelí tomu nejtěžšímu, co jako máma může ve svém životě zažít. Kdo nečte, tak začněte, a třeba zrovna s touto dámou. Garantuji, že už nepřestanete. Kloubouček, paní Řeháčková.

harena
07.09.2020 5 z 5

Moje první kniha od paní Řeháčkové a jsem nadšená. S Miladou, která je hlavní postavou příběhu, jsem procházela jejím životem, měla strach o nejmladšího Tomáška a trpěla chováním Petra, do kterého vkládali veliké naděje, než se všechno zvrtlo. Krásně psané, emotivní, laskavé, ale i optimistické. Tedy i já jsem si musela utírala slzičky. Určitě se podívám i po dalších knížkách.


Ann98
23.02.2019 5 z 5

Čtivě, emotivně napsaný román pro ženy o životě hlavní hrdinky Milady od jejích sedmnácti let až do důchodového věku. Knižku jsem zhltla během několika málo hodin. Imponují mi knihy, kde hlavní hrdinku provázíme celým jejím životem, tato kniha mě potěšila o to víc, že zde byly některé přelomové události naší historie. Co se týče samotného příběhu, je tak neskutečně pravdivý a reálný, až se mi z toho chce brečet, silnější hrdinku než je Milada jsem snad ani nezažila. Život není peříčko a mnohdy se musíme vyrovnat s ledasčím, ale pokud máme po svém boku lidi jako byl například Miladin manžel, i ty největší překážky se dají zvládnout. Za mě jedna z top knížek od této autorky.

alnahu
22.05.2018 5 z 5

Dojemný příběh ve kterém nás autorka seznámí s celým životem Milady z Moravy. A tak jak to v životě bývá prožívá Milada v něm radost ze svých tří dětí ,ale i smutek, který ji život přinesl. Její nejstarší syn ji přidělává starosti se zvláštním výběrem partnerek. Prostřední syn Vašík se oženil a odstěhuje se na druhou stranu republiky, je zdánlivě spokojený ,ale jeho a jeho dva syny vidí Milada jen zřídka. A pak ještě její nejoblíbenější třetí dítě Tomášek ,který se narodí velmi nemocný ,ji zasadí ránu největší ,když v dospělosti zemře, ale v jejím srdci zůstane a je s ní stále dál.
Velimi mě dojmula věta na konci knihy. "V korunách stromů zašuměl vítr .Zaslechla jsem lidské oslovení. Maminko." Pro mě velice emoční příběh.

VIVINKAR
15.01.2018 5 z 5

Knížky od řeháčkové jsem četla ještě v pubertě a nyní po ní sáhla v knihovně znovu. A nezklamala, parádní oddychovka na jeden víkendový den :)

mysterygirl
27.08.2017 5 z 5

Četla jsem to jedním dechem..a pobrečela jsem si..

Sargarepa
07.07.2017 5 z 5

Rozhodně to nejlepší co jsem poslední dobou četla chvílema mě málem přepadlo slzavé údolí, ale dočetla a doporučuji.

helenkan
24.06.2017 5 z 5

Někdy je až neuvěřitelné,co člověk v životě zažije a musí vydržet. Úplně mě to dostalo a ke konci byly i slzy. Skvělé čtení!
,,Náhodou jsem si vzpomněla na dobu před svojí svatbou. Tehdy jsem měla dětinské přání - nahlédnout do budoucnosti a zjistit,co mi život přichystal.Dnes,po letech,se modlím za to,že já ani nikdo jiný neví,co ho čeká."

EvikU.
08.04.2017 5 z 5

Skvělý román jako skoro vše od Řeháčkové. Super napsaný, život je někdy hodně těžký, ale taky krásný a stojí za to ho žít.

sabca
22.05.2013 5 z 5

Kniha se mi líbila a zajímavé bylo že hlavní postava se narodila v roce 1945 jako já proto mi byla i velice blízká. Nevyrůstala jsem sice na vesnici ale v menším městečku. Krásně tam byl popsán vztah s jejím manželem kterého si nevzala z té největší lásky, ale byl jí oporou a společně se snažili vychovat tři děti. Stojí za to si tuto knihu přečíst.

aannyy
08.10.2012 5 z 5

Moc jsem od této knížky nečekala, už proto, že jsem knížky od této autorky četla v pubertě :-) ale knížka mě moc překvapila, přečetla jsem ji jedním dechem, krásně napsáno :-)

mumunka
17.07.2012 5 z 5

Výborná ! Přečtete jednu stránku a jedete až do konce jedním dechem. Já ji přečetla během 24hodin, což se u mě nestalo dobrých 15, ne-li víc let. :-)) Vypráví životní příběh jednoho obyčejného děvčete z vesnice. O tom, jak to na vesnicích v 50-60 letech minulého století chodilo. Jak se život změnil rokem 68 či 89. Jak život plynul, ať už přinesl dobré či ty špatné zážitky. Vřele doporučuji !