Panicové

Panicové https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/326300/bmid_panicove-ybW-326300.jpg 3 223 65

V sérii 0.5 Jamie truchlí nad smrtí svého otce a navíc je vážně zraněn a v rukou Angličanů. Prchá s žoldáky a na francouzském venkově se setkává se svým starým přítelem Iana Murraym. Oba jsou ošetřeni a oba mají dobrý důvod, aby se nevraceli do Skotska. A oba jsou ještě panicové, i když měli spoustu možností, jak o něj přijít s dámami lehkých mravů. Ale Jamieho milostný život se zamotává a je také nebezpečný - když osud oba mladé muže dostane do služby židovského doktora Hasdiho, který je najme jako doprovod dvou drahocenných pokladů na cestě do Paříže. Jedním z nich je starý Torah a druhým lékařova krásná dcera Rebeka, jejíž sňatek je již domluvený. Oba – Jamie a Ian – jsou upozorněni, že jde o budoucí nevěstu, ale určitě by byli mnohem opatrnější, kdyby měli tušení, pro koho opravdu pracují.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Historické romány

Vydáno: , Omega
Originální název:

Virgins , 2013


více info...

jana1976
jana1976
24.02.2024 1 z 5

Velké zklamání....U autorky jsem zvyklá na nápadité příběhy plné zvratů. Tato povídka byla povrchní bez šťávy. Asi to bylo tím očekáváním.

MartiH19
MartiH19
08.08.2023 odpad!

Naprosto zbytecna kniha o nicem. Pribeh je pouze do cca pulky, pak pokracuje Cizinka jako navnada, coz ale neni vubec potreba. Cizinka si najde sve ctenare i bez tohoto braku a me naopak pani autorka timto dilkem hodne zklamala. Nemuzu se zbavit dojmu, ze povidku napsalo jako slohovou praci decko ze ZS.


stanislava9718
stanislava9718
15.05.2023

Knihu autorka napsala, až po sérii Cizinka, zde vykresluje jiného Jamieho o jeho prožitém mládí ve Francii a Skotsku.

Radka1727
Radka1727
04.03.2023 1 z 5

Bohužel z této knihy vyšel Jamie jako úplně jiný muž, než jakého známe z Cizinky.
Přijde mi to celé vyumělkované a už jen jako továrna na peníze pro autorku ....

VeruMalfoy
VeruMalfoy
16.02.2022 3 z 5

Kniha je dobrá, ale určitě nedosahuje kvalit Cizinky. Možná bych jí ani nezařazovala do série, protože jí spíše škodí. Jamieho příběh je kraťoučký, vlastně do půlky knížky, pak nás čeká slovo autorky, a pak následují tři naprosto nepozměněné kapitoly Cizinky. Škoda, že nejsou psaný aspoň z Jamieho pohledu. Takhle mi přijdou v knížce naprosto zbytečný.

katerina0038
katerina0038
12.01.2022 2 z 5

Těšila jsem se, že se o Jamiem dozvím něco víc...bohužel marně.
Knihu jsem nedočetla, naštvala mě. Je to jen kratší povídka a zbytek knihy je první kapitola z cizinky. Což by nevadilo v případě, že knihu panicové budete číst až po přečetní celé série (takové opáčko). Ale dost to vadí v případě, že knihu čtete jako první a následuje cizinka.

Carol1122
Carol1122
08.01.2022 2 z 5

Předně musím říct, že jsem fanoušek série Cizinky a všechny díly miluju. Ale musím říci, že jsem ráda, že jsem si knihu půjčila z knihovny a ne koupila v knihkupectví. Knihou se však příběh nazývat nedá, jelikož je přibližně na 81 stran a zbytek máte ukázku Cizinky. Pro ty, kteří Cizinku již četli, jsou tyto pasáže relativně zbytečné. Těšila jsem se i na skvělé popisky autorky, která vždy do nich vkládá život, ale popravdě jsem se nedokázala do příběhu ani začíst. Raději bych četla seznámení s Claire z pohledu Jamieho, ale tato "povídka", byla relativně zbytečná.

moudivlacek
moudivlacek
08.08.2021 3 z 5

Hezká vsuvka - poznání Jamieho. Já četla dřív Cizinku, ale tady je to trochu víc podrobněji. Jinak Jamie i jeho přítel Ian - sympaťáci. Každopádně oba dva mají těžký život, který v té době bohužel nebyl ojedinělý.

1v8na
1v8na
29.07.2021 2 z 5

Já měla s knihou problém - problém se začíst, ponořit se do děje a prožít ho naplno.
Zklamala jsem se. Jamie mi najednou nepřišel tím Jamiem, kterého jsem si oblíbila v prvním díle Cizinky. Očekávala jsem, že jeho charakter a postava budou víc rozvinuty. Více jsem se dozvěděla o Ianovi.
Na 115 straně najednou konec a začaly ukázky z kapitol Cizinky, kterou jsem již četla.
Bohužel, zklamala jsem se.

sarah7586
sarah7586
05.04.2021 2 z 5

(SPOILER) Mou osobu kniha Panicové zklamala. Bylo to rychlé, nezáživné dobrodružství dvou mladých mužů ze Skotska. Hlavní postava Jamie Fraser a jeho nejlepší přítel Ian jsou žoldáci ve Francii. Jejich náplň práce je chránit majetek při převozu. Většinou je to zakázka pro bohaté židy. Tentokrát však převážejí majetek i krásnou nevěstu. Jsou přelstěni, avšak nakonec vše dopadne dobře. Pro ty, co četli knižní sérii Cizinka, je kniha určitě vítaným doplněním životů postav, dokreslením jejich rysů či vysvětlení chování. V druhé půli knihy je prvních pár kapitol z knižní série Cizinka. Někoho navnadí a někoho nenadchne. Mne bohužel neupoutala.

Veve721
Veve721
26.03.2021 3 z 5

Nejsem fanoušek povídek. Obecně existuje jen velmi málo novel podobného rozsahu, které by mi dokázaly vyrazit dech. Panicové se mezi ně bohužel neřadí. Jde spíš o jakýsi bonbónek pro skalní fanoušky Cizinky, který neurazí, ale ani nenadchne. Povídka sama o sobě je příliš krátká a působí ploše - charaktery nemají dostatek prostoru k rozvoji a nemůžu ani říct, že by mi za ten krátký čas stihly přirůst k srdci. Možná kdybych četla Cizinku, užiju si povídku víc.

Na druhou stranu jsem si právě díky své neznalosti více užila zbývající část knížky. Je mi jasné, že ze strany autorky šlo hlavně o reklamu na její hlavní dílo a taky chápu, že to mnohým čtenářům mohlo vadit, protože jim vlastně bylo vnuceno to, co už jednou četli. Pro mě to ale bylo první seznámení, takže jsem byla nadšená. Jen jsem se utvrdila v tom, že si Cizinku musím rozhodně přečíst.

Ve výsledku hodnotím knížku jako průměr. Má jistě chybičky a chápu ty, kteří ji kritizují. Zároveň se však nedá říct, že by byla úplnou pohromou. Podle mě je nejvhodnější pro ty čtenáře, kteří byli (stejně jako já) vůči fenoménu Cizinka doteď imunní. Netřeba hned kupovat 1000 stranový první díl - stačí si pořídit tuto novelku, při které zjistíte, zda je autorčina tvorba vaším šálkem kávy. Mně si získala. Pokud už ale máte Cizinku přečtenou, investovala bych být vámi radši do nějaké jiné knížky.

HankaHail
HankaHail
04.02.2021 1 z 5

Opravdu velké zklámání. Těšila jsem se na nové dobrodružství Jamieho a Iana, místo toto jsem dostala nemastnou neslanou povídku. Nemluvě o tom, že v tato povídka v půlce knihy končí a zbytek je první pár kapitol Cizinky.

Zdenk@
Zdenk@
19.12.2020 3 z 5

V první části knihy je povídka nemastná neslaná. Velké seznámení s Jamiem se nekonalo, dokonce mne více zaujal Ian. Druhá část knihy je tvořena úvodem z Cizinky. Pro mne zklamání.

katallinka
katallinka
18.10.2020 3 z 5

Velmi jsem se těšila na povídku, která se odehrává před Cizinkou. Bohužel jsem zklamaná. Příběh byl dost nezajímavý a Jamieho jsem zde vůbec nepoznávala. Kdybych začala touto knihou, tak bych se do série asi nepustila.

Páájinka
Páájinka
29.01.2020 3 z 5

Po ostatních knihách jsem čekala delší příběh o Jamiem. Mělo to pouhých 87 stran a nic moc jsme se teda nedozvěděli

Dani5a
Dani5a
23.01.2020 3 z 5

Tak nevím... Cizinku jsem četla a líbila se mi, tak jsem očekávala, že se v této knize dozvím něco víc o Jamiem. Bohužel, celé to bylo takové nemastné, neslané... Uznávám, že nejsem povídkový tip, ale už jen to, že knížka obsahuje jen 90 stranek povídky a ve zbytku je ukázka z Cizinky, je zklamání...

orinka3
orinka3
21.01.2020 2 z 5

Já nevím, jak to spravedlivě zhodnotit, když jsem to nedočetla. Zdá se mi to strašně plytké, o ničem a to nic je pořád dokola. Já vím, že ten název neslibuje nějakou hlubokou literaturu, ale mělo by to být aspoň trochu zajímavé, měl by tam být propracovanější děj a hlavně: asi by to mohlo být i líp přeložené. Co si mám myslit o kuriózním slovním obratu ze s. 47, "jal se pištět?" Vždyť je to hrůza, v souvislosti s urostlým jinochem, který se umí ohánět zbraní. Prostě mě to od polovičky knihy natolik otrávilo, že už nečtu dál. Byla jsem zvědavá na autorku, tak jsem si půjčila její nejtenčí knížku, a dobře jsem udělala.

Ilirea25
Ilirea25
02.01.2020 2 z 5

Příběh na 80 stranách a zbytek začátek cizinky? Takhle opravdu ne.. Nejslabší kniha, co Diana Gabaldon napsala :/

Ronnie68
Ronnie68
30.08.2019 3 z 5

Tuto knihu jsem jen letmo přelítla, protože jsem dneska přečetla povídku Panicové, která je zde taky obsažena ... a začátek Cizinky si také ještě pamatuji ...

NoelHudson
NoelHudson
18.08.2019 3 z 5

Jednohubka aneb jak vydojit z té výnosé krávy ještě vic.