Cizí myšlenky

Cizí myšlenky https://www.databazeknih.cz/img/books/62_/62904/cizi-myslenky-62904.jpg 4 221 46

Marlie Keenová se usilovně snaží vést normální život a zapomenout na svou mimořádnou schopnost vcítit se do myšlení cizích lidí. Několik let se jí to daří, ale jednoho dne se jí začne před očima odehrávat hrůzná scéna, a zděšená Marlie ví, že už je to zase tady. Její vidina se může stát klíčovým vodítkem k objasnění vraždy a Marlie po dlouhém váhání svolí ke spolupráci s policií. Kdysi jí takovéto svědectví málem stálo život a její nynější nechuť podílet se na pátrání ještě umocňuje cynická povaha detektiva, který tento případ vyšetřuje. Po prvotní nevraživosti však k sobě najdou cestu a jejich vztah se přemění na vášnivou lásku. Romantické a smyslné chvíle však naruší další Marliina vidina. Oba dva pochopí, že dokud vraha společnými silami nenajdou, nebude jejich vztah takový, jaký by si přáli. ... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

Dream Man , 1994


více info...

Přidat komentář

mariva
19.03.2023 5 z 5

Příběh mě pobavil, kniha se dobře četla a děj rychle ubíhal. Ten závěr byl dost rychlý a vyražené dveře mě taky zaujaly, ale jinak mě autorčiny knihy baví.

dooky
22.12.2022 3 z 5

Klasický příběh detektivní zápletky s romantickou linkou. Nějak mě to neoslnilo, ale zároveň nemůžu říct, že bych byla úplně zklamaná. Přišlo mi, že Dane chodil celou knihu s permanentní erekcí :-)


Danuše7
26.09.2022 5 z 5

Napínavé, moc se mi to líbilo

be_pa
11.12.2021 3 z 5

Napínava kniha se zajímavou zápletkou. Bavila jsem se. Jen mi trochu řušilo pár věcí.
Velký SPOILER: V první části knihy byl Dane na ránu. Už tak psychicky vyčerpanou Marlii ještě šikanuje. V této části jsem jeho postavě moc nevěřila, že by k ní choval nějaké city. Kdyz příběh graduje, nechají Marlii překvapivě bez dohledu v práci i doma. A Dane ji pak přispěchá do vlastního domu na pomoc a musí vyrazit dveře, ještě navic zpevněné, místo aby použil klíč :-).

Hatshepsut
13.11.2021 4 z 5

Po přečtení anotace k této knize jsem se obávala, co mě v tomto příběhu čeká. Musím však hodnotit kladně! Opět skvělá romantická detektivka, u které perfektně vypnete. A specialita této knihy - epilog, tak na ten jsem v knihách LH narazila poprvé a pobavil.:-)

TheSarcasm
13.08.2021 4 z 5

No, místy trošku naivní kriminální příběh, ozvláštněný telepatickými schopnostmi hlavní hrdinky. Osobně jsem měl problém jestli knihu vnímat jako erotické čtení okořeněné prvky detektivky (na to tam ale té erotiky bylo docela málo) nebo jako thriller s erotickými vsuvkami. Potom mi ale ty erotické pasáže přišly poněkud nadbytečné. Nicméně jsem rád, že jsem si knihu přečetl ještě než bude zákázána. Šovinistické chování detektiva Hollistera je totiž naprosto nepřijatelné. Je vidět, že kniha byla napsána ještě v temných dobách, kdy lidstvo netušilo kolik existuje druhů pohlaví a k sexuálnímu aktu nebyl potřeba certifikovaný souhlas obou aktérů :-)

jinbr
01.06.2020 5 z 5

Linda Howard má odvahu podrobit svoje hrdiny mnohem vyšší míře nebezpečí a vlastně i újmě než třeba Sandra Brown. Většinou má i více mrtvých. Námět paranormálních schopností je pro mě velmi zajímavý, jakkoli jsem nikdy takto obdařené lidi nepotkala. Jo a ten konec, jak se její těhotenské pocity promítaly do jeho psychiky? Ano, možná to je přitažené za vlasy, někdy ale souznění či cítění druhého člověka může být nad naše chápání. Hezký příběh, nebyla tam ani žádná taková ta hluchá místa.

petraj30
25.05.2020 5 z 5

Mě se to moc líbilo. Romantika s kloubená s detektivkou, to je moje. Sice to byl klasický příběh, ale s neotřelými prvky a tím dodával na originalitě.
Hlavní hrdinka mi připomínala Šípkovou Růženku, ale co já vím, jak se takoví lidé skutečně cítí:-), a Dane... až na ten malý podraz jsem si ho zamilovala.
Na konci jsem se zasmála, ale bylo to podle mě už trochu přitažené za vlasy.
Tvorba Lindy Howard se mi zamlouvá čím dál víc. Nebyla jsem vůbec zklamaná a určitě si knihu v budoucnu ještě přečtu.

Zuzaček22
22.03.2020 5 z 5

Kniha se mi moc líbila.

Kudík
07.03.2020 4 z 5

Má třetí kniha od této autorky a zatím bych řekla, že je "nejhorší". Marlie Keen byla úžasná, ať už díky svým (PSI) para schopnostem, anebo tím, co vše si prožila. Zato Dane Hollister mě překvapil. Postava detektiva vykreslená se 6tým smyslem a on udělá takovou blbost s volavkou, a když už, tak jsem doufala, že Marlii zachrání, a to ideálně vrhnutým nožem. :) Jinak napínavé čtení.

vikaa
27.02.2020 3 z 5

Zápletka mě zaujala, proto jsem po knize sáhla. Jako detektivka by byla kniha skvělá, ale na můj vkus byly napínavé scény příliš často proložené množstvím erotických scén a romantiky mezi hlavními hrdiny. Co bych ale měla nakonec očekávat od čtení pro ženy, že???

Ála41
27.01.2020 4 z 5

Kniha se dobře čte, stránky ubývají takřka samy, objevuje se napětí, zvědavost, jak bude příběh pokračovat. Kniha se mi líbila, bavila mě... Za mě by ale bylo fajn přidat více pasáží z pohledu vraha a naopak ubrat tu romantiku, naivní rychlou zamilovanost a totální poblouzneni mezi hlavními postavami a těch popisku intimních okamžiku bylo taky hodně, chtela jsem zkrátka více detektivku a méně,, padesát odstínů šedi,, asi tak... Ale kniha dobrá... :)

olívoil
09.01.2020 5 z 5

naprosto skvělá kniha, děkuji, Jani, za doporučení............na začátku knihy jsem přemýšlela, jestli jsem viděla zfilmované, ale ne............téma podobné
Autorka skvěle zkloubila kriminální příběh, až velice brutální s erotickým tématem, velice něžně popsaným.
Zkusím další knihy této autorky

Luciska13
02.01.2020 4 z 5

Téma senzibilky a detektiva mě nejprve moc neoslovilo, případy a vraždy na mě byly opravdu brutální a první třetinou jsem se prokousávala. Ale po třetině jsem byla opravdu vděčná, že jsem vytrvala a do příběhu jsem se naprosto ponořila. U Howard jsem zvyklá spíše na napínavé příběhy s náznakem romantiky, která se s příběhem vyvíjí a až ke konci se projeví, ale v této knize do toho člověk skočí rovnýma nohama a jak už zde zmínilo několik lidí, milostných scén je opravdu požehnaně.

Evaho73
22.11.2017 3 z 5

Moja šiesta kniha od LH a zatiaľ prvá, ktorá mi celkom nesadla. Námet parapsychológie a paranormálnych schopností bol skvelý, boli tam dejové zvraty aj stupňujúce napätie, ale nesadli mi vykreslené charaktery hlavných postáv. Očakávala som, že autorka viac využije ich nadpriemernú inteligenciu, mentálne schopnosti a nie ich sexuálne harašenie. Nebola to romantická ale erotická detektívka. Škoda skvelého námetu...

bekule
14.08.2017 4 z 5

Moje čtvrtá kniha od autorky a zatím nezklamala, už se těším na další.

jluky
18.12.2016 5 z 5

Skĺbenie detektívky s romantikou, dobrý spád - to je to, čo si môžem naservírovať hocikedy a vždy si to vychutnám, pretože Linda Howard tomu vie /väčšinou/ dať tú správnu šťavu.

zuzikis
02.12.2016 5 z 5

Tuto knihu mám od autorky opravdu nejraději. Romantika a detektivní zápletka - to je nejlepší kombinace. Kdo by hl. hrdinku neobdivoval, ale zároveň nechtěl být v její kůži? Mám ráda autorčino psychologické vykreslení postav. Co vždy oceňuji je napětí, které mě nutí číst dál. Další skvělý zážitek!

Mirkaha
06.10.2016 4 z 5

Tato knížka mě hlavně překvapila množstvím erotických pasáží, které ale nebyly vůbec na škodu. Opět zajímavá detektivní zápletka s atypickým způsobem vyšetřování. Já mám tuto autorku moc ráda, všechny její knížky mají pro mě ten správný náboj a moc dobře se čtou. Jsou napínavé od samého začátku a nemají žádná nudná místa, která by se musela pracně přelouskávat. Bohužel konec byl předvídatelný a tak dávám 4 hvězdy, ale jinak vřele doporučuji.

Plútarchos
15.09.2016 3 z 5

Čtivé, velice čtivé, po přečtení úvodních kapitol začínám tušit jak se bude vyvíjet vztah mezi oběma hlavními protagonisty a tuším i jméno poslední oběti - překvapivě velmi čtivé. Jenže proč vlastně? Že by mě tak vzrušovaly explicitní sexuální scény Danea Hollistera a Marlie Keenové přerušované Marliínými senzibilními vizemi a napojením na myšlenky hromadného vraha? Nebo snad prototyp drsného svalnatce, špičkování mezi parťáky detektivy, hrůzné mordy obětí? Nebo je to to psychologické vykreslení postav a vztahů? Nevím. Je to čtivé, ale něco tomu chybí.

A po dočtení už to vím - autorka mě udržuje v napětí jak bude pátrání po masovém vrahovi gradovat, jak se k němu bude policie pomalu přibližovat, jak akční bude závěr knihy. Jenže nic akčního nebylo, kromě dramatického vztahu Danea a Marlie! Tak kolik tomu mám dát hvězdiček, když hlavní zápletka se posunula do nevýrazné druhoplánové linky a prim hraje romantické popisování vztahu mezi detektivem a senzibilkou? No jo, ale když ono to bylo takové čtivé...