Cizí agent

Cizí agent https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/334288/bmid_cizi-agent-Mxs-334288.jpg 3 21 7

Scot Harvath série

< 15. díl >

Teroristé rozpoutali v Evropě peklo a jejich dalším cílem je Bílý dům. CIA proto do akce povolává Scotta Harvatha. Bývalý příslušník Navy SEALs nyní pracuje u zpravodajské agentury, vykonávající tajné operace z rozkazu prezidenta. Ale i Moskva má své eso v rukávu: muže, který žije, aby zabíjel. Netrvá dlouho a cesty obou mužů se zkříží. Nastává boj na život a na smrt, odehrávající se v evropských metropolích i pouštním prachu Sýrie a Jordánska.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Thrillery

Vydáno: , CPress
Originální název:

Foreign Agent , 2016


více info...

janina66
janina66
10.11.2019 4 z 5

V celku dobrá i napínavá kniha. Mám ráda špionážní, ale ne s politikou.

ThomasRuhe
ThomasRuhe
29.05.2019 3 z 5

Kniha byla vcelku dobrá. Asi bych se k ní podruhé nevrátil, ale žádný propadák to není. Žánrově se zde odehrává tradiční schéma zápletky. Za sebe dávám 3/5.


ilčidlo
ilčidlo
19.02.2018 4 z 5

Hezky se mi četla, je to taková jak napsala Hella "špionážní pohádka pro dospělé" . Doporučuji všem kteří rádi čtou tento žánr.

vkuba
vkuba
28.01.2018

dobrá knia, pro čtenáře tohoto žánru dobře čitelná, knihu jsem přečetl jedním dechem, doporučuji.

Foks
Foks
30.07.2017 5 z 5

Kniha přesně cílená na milovníky tohoto žánru, mezi které se řadím. Případný čtenář ať se nenechá odradit předchozími komentáři. Brad Thor je v akčně-špionážním tématu špička. Vince Flynn to není, ale knihu jsem si užil a těším se na další díl.

Hella
Hella
06.07.2017 3 z 5

Ale no tak .... taková blbost to zase není, aby si zasluhovala tak nízké dosavadní hodnocení. Prostě špionážní pohádka pro dospělé, no. Kdo od toho nic víc než nesmrtelného hrdinu + akční scény + malinko přepísknutý závěr nečeká, zklamán nebude a celkem se u toho i pobaví. Za mě docela dobrý.

biki
biki
03.05.2017 2 z 5

Knihu jsem přečetla v průběhu jednoho hodně pochmurného a deštivého dne, kdy se nic moc jiného nedalo dělat. Jenže jsem zklamaná - je tam hodně akce, hlavní postava je hrdina bez bázně a hany a asi fešák (?) ... a to je tak asi vše.
Kdyby se v knize nevyskytovaly reálie jako IS a některé známé teroristické akce, tak bych měla dojem, že autor ustrnul někdy v dobách té nejstudenější války. Popudily mě jeho neuvěřitelně naivní, striktně černobílé představy o rozdělení světa: na jedné straně bezchybné USA se svými "zcela bezvýznamnými" souputníky (západní Evropa), na druhé straně zlo nejčernější, Rusko. A IS jako výstřelek islámského světa, který je sice hodně otravný a obtěžující, ale není hoden nějakého razantnějšího zásahu. Tedy až do doby, než dojde k určitým událostem (neprozradím, kdyby to chtěl někdo číst). Autor zcela ignoruje další průvodní jevy či významný podíl USA na vzniku celé té patálie (ne, že by Rusko nemělo svůj řádný díl másla na hlavě). Do jisté míry mě popudil i hlavní hrdina: jeho neomylnost (tedy až na jednu fatální výjimku, která ale svědčí spíš o hrdinově, potažmo autorově "naivitě"), když všechny jeho plány a vysoce náročné nebezpečné akce skončily úspěchem. Pár lidí přitom sice zařvalo, ale on si nepodvrtl ani kotník (Mitch Rapp, Jason Bourne či dokonce sám James Bond by mohli jen zahanbeně sklopit hlavu). Na práci, kterou údajně roky vykonává, je pozoruhodně nedostatečné jazykové vybavený, ale všude přece žijí lidé, co umí anglicky a jsou ochotni pomoci chrabrému Američanovi. A kdyby Scottův protivník použil jen trochu odlišné metody, byly bych v pokušení mu i fandit.
Celkové hodnocení - podprůměr (a už taky chápu, že od tohoto autora vyšly jen tři knihy ze série, asi není o co stát).

Autorovy další knížky

Brad Thor
americká, 1970
2017  68%Cizí agent
2018  72%Mravní kodex
2003  72%Elitní žoldáci
2004  77%Stopa zabijáka
2018  80%Použití síly

Kniha Cizí agent je v

Právě čtených2x
Přečtených33x
Knihotéce42x
Chystám se číst10x
Chci si koupit3x