Chvalozpěv na ženu-zahradu

Chvalozpěv na ženu-zahradu https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/16436/mid_chvalozpev-na-zenu-zahradu-j7s-16436.jpg 4 26 4

Tyto erotické povídky přinášejí zcela nové pojetí sexuální morálky, než jaké známe z naší společnosti. Autorovi se daří líčit milostné scény natolik poetickým jazykem, že ani detaily čtenáře nepohorší, naopak mu umožní přijmout základní smysl knihy: zbožštění erotiky. Doslov napsal Milan Kundera.

Literatura světová Povídky Erotika
Vydáno: , Odeon
Originální název:

Alléluia pour une femme-jardin , 1981


více info...

Přidat komentář

Andi
24.04.2021 3 z 5

Kopíruji svůj koment v pozměněné formě, pač jsem ho napsala už jinde.
Teď nedávno jsem četla takovou (díky bohu) tenkou knížku s názvem "Chvalozpěv na ženu-zahradu", těšila jsem se, protože název předvídal, že se (jakožto žena) budu tetelit a čepýřit pýchou .... chyba lávky. Šlo o červenou knihovnu. O obdiv stehen a zadků. Narazila jsem na zavádějící název, který tvrdí co tvrdí, ale opět se jen dočkáme popisu tělesných partií, ... ono by to bylo i k smíchu, kdyby to nebylo k pláči ... Že je žena taky člověk s charakterem, povahou, náladami a vším tím co dělá člověka člověkem ... je vedlejší, protože má kozy. Příště trochu úcty i k ženě samotné ... ne jen k tělu.

Kateřin-a
24.07.2019 4 z 5

Sexualitu a pohlavní akt Depestre popisuje jako něco naprosto přirozeného, krásného a poetického. Ženské tělo je oslavováno a není zatracováno pro svou hříšnost, jak ho nahlíží křesťanská tradice. A právě i protiklad křesťanství a haitských náboženských tradic je zde zobrazován. Povídky nejen o erotice a lásce.


Knišíl
30.05.2019 3 z 5

Sex je zde zobrazován jako spojení duše a těla, tedy jako akt metafyzický avšak právě zprostředkovávaný hmotou, jenž nemůže být vynechána. Rozhodně nečekejte pornografii a pod termínem erotika si nepředstavujte jeho používání v mainstremovém proudu moderní literatury. Depestreho poetičnost na jednu stranu ztěžuje přístupnost díla čtenáři, na straně druhé funguje jako katalyzátor od vulgarizace sexu k jeho obdivu (sexu jako mystického zážitku, který umožňuje propojovat nevyslovitelné).

roman9739
21.07.2017 5 z 5

Jak jsem již napsal v jiném komentáři je mi magický realismus blízký a v tomto případě je velmi vkusně namíchám s erotikou světa, který je běžnému evropanovi na hony vzdálen - Haiti a jeho magie, tradice, předsudky a ústrky; a samozřejmě milované ženy řekněme kyprých tvarů:)