Chlapidárium - deník otrlé holky

Chlapidárium - deník otrlé holky https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/270540/bmid_chlapidarium-denik-otrle-holky-ZAz-270540.jpg 3 34 10

Autobiografická kniha Karolíny Vrbasové, známé z pořadu Fenomén internetové televize Stream.cz, je plná tragikomických povídek o více či méně zdařilých známostech. Číst prvotinu talentované autorky je jako vydat se na dobrodružnou cestu, během které se setkáte s různými typy mužů. A každý z nich vás zaujme něčím jiným. Chlapidárium je souborem krátkých čtivých příběhů, které napsal sám život. Vyděsí vás, pobaví a snad také poradí, komu a čemu se obloukem vyhnout. Hlavní hrdinka v nich s ironií sobě vlastní líčí své milostné eskapády, které odstartovaly nevinnou první láskou, a s proměnou z nevýrazné a nesebevědomé puberťačky v atraktivní mladou ženu nabírají na intenzitě. A hledání opravdové lásky se mění v tragikomedii, v níž excelují nejroztodivnější zástupci mužského pohlaví. Na scéně se tak postupně objeví například submisivní kulturista, dominantní agresor, šílený básník, manipulátor, mamánek, hochštapler, superboháč, stalker, batůžkář, pseudomacho, muzikantský tragéd, sviňák či divnosexuál. Jen správňák pořád nikde. Že vám to něco připomíná? „Potkat tohoto božího chlapa je jako narazit na zlatou žílu. Jsou totiž většinou zadaní, nebo mrtví. Máte-li štěstí, potkáte nula až jednoho za život,“ netají se neblahou skutečností Karolína, která díky svým bohatým zkušenostem ví, o čem mluví. Chlapidárium tak rozhodně není předlohou pro dojemné telenovely, ani nemá co do činění s červenou knihovnou. Je sarkastickým svědectvím o tragikomických známostech a vztahových katastrofách, které autorku potkaly.... celý text

Žánr:
Literatura česká

Vydáno: , stream.cz
více info...

hypersexuálka
hypersexuálka
30.01.2024 5 z 5

Autorku mám ráda, proto jsem se do knížky začetla. Je to oddychovka, přečetla jsem to během jednoho odpoledne. Srandovní příběhy ze života, takové vyprávění o životě a vztazích. Možná by bylo fajn některé příběhy více rozvést, neškodilo by. Přišlo mi, že až příliš vysoké nároky má autorka na muže? Nevím možná jen můj dojem, ale asi každý to nějak má a možná to i byla míra naivity v tom daném věku.

qydko
qydko
07.01.2021 odpad!

Autorka je mi příšerně nesympatická, tak se mi s ní těžko soucítí. Když někdo loví chlapy v nočních klubech na dlouhé nohy v minisukni, nechápu, proč se diví, že to je banda povrchních pitomců. Připadá mi, že autorka je sebestředná káča, o kterou by si normální, slušný chlap ani kolo neopřel, proto tolik materiálu na knihu o exotech.
I žánr poněkud pokulhává - když už dám něčemu podtitul deník, necpu do toho pasáže o rozdělení mužů do různých kategorií, na mě to působilo spíš rušivě a taky tak, že autorka vlastně neví, co chtěla napsat.


lucie.dc
lucie.dc
28.01.2020 4 z 5

Je to presne o tom, jak napovida nazev. Je napsana peknou formou a nic bych nevytkla, proto tolik hvezd. Nedavam plny pocet hvezd jen proto, ze to neni typ zanru, ktery by mne nejak oslovil, uz se k teto knize nebudu vracet.

iiiccc
iiiccc
22.09.2018 odpad!

Při čtení mi bylo trapně za autorku.

Vendis
Vendis
10.01.2017 1 z 5

Za mne.. nic moc. Chápu, že to bude asi prvotina takže kvalita nebude nejvyšší. Ale jestli je tohle autobiografie, tak bych se s tim nechlubila...trochui to prijde jako deníček holky školou povinné, ne ženy, která chce zřejmě vtipně vyprávět o milostnych eskapadach.

KayvonPrg
KayvonPrg
20.12.2016 3 z 5

Knížka je vtipná i oddechová. Krásně doplněná ilustracemi. Škoda jen, že v některých částech tak stručná. Vůbec by mi nevadilo, kdyby autorka chodila v kapitolách více do detailů.

marketa0224
marketa0224
18.12.2016 5 z 5

Dobrá oddechovka.

barbarera
barbarera
12.04.2016 4 z 5

Zajímavě psaná kniha s vlastními ilustracemi - může být inspirací k psaní deníku pro mladé dívky.

jaja10
jaja10
02.03.2016 5 z 5

Miluji veselé a vtipné knížky...a tato taková rozhodně byla.

dada1838
dada1838
29.12.2015 5 z 5

Originální knížka. Dobrý dojem umocňují vtipné ilustrace. Těším se na další.

Autorovy knížky

Karolína Vrbasová
česká, 1980
2015  62%Chlapidárium - deník otrlé holky

Kniha Chlapidárium - deník otrlé holky je v

Přečtených47x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených2x
Knihotéce4x
Chystám se číst20x
Chci si koupit8x