Cesta

Cesta https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94110/cesta.jpg 4 114 25

Když našli Brandon Bays v děloze velký nádor, vydala se na neobyčejnou cestu. Rozhodla se uzdravit přírodní cestou. Nebrala žádné léky, nepodstoupila operaci a o šest a půl týdne později nádor zcela zmizel. Na základě vlastních zkušeností pak sestavila jednoduchý návod, pomocí něhož se může každý člověk vydat na vlastní cestu k uzdravení, odkrýt a vyřešit potlačené buněčné vzpomínky, které způsobují emocionální a fyzické problémy, a začít se přirozeně uzdravovat. Kniha Cesta, ve které popisuje svůj životní příběh a zkušenosti s léčbou, se stala celosvětovým bestsellerem. Její dílo ocenili přední světoví spirituální učitelé. Deepak Chopra o ní řekl, že „bere své čtenáře na cestu ohromující inspirace.“ „Přečtěte si tuto knihu a vydejte se na vlastní cestu k uzdravení,“ vyzval své čtenáře Anthony Robbins a Dan Millman k tomu dodal: „Příběh Brandon je důkazem toho, že uvnitř každého z nás existuje uzdravující síla. Jedinečné na její knize je, že čtenáře učí, jak ji v sobě objevit.“... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Eminent
Originální název:

The Journey


více info...

Přidat komentář

MahtielNencon
21.02.2024 5 z 5

Skvelá kniha, nebola vôbec rozťahaná a kľudne mohla byť aj dlšia :D ! Metóda Cesta je úžasná.

kleozpatra
18.08.2023 2 z 5

Věř a víra tvá tě uzdraví. Smůla je, že už jsem pár knih na téma "hluboké lásky a osvobození sebe sama" nastudovala a tak mám sebe i euforii z toho, že se konečně objevil zázračný návod, jak zlikvidovat nádor za měsíc, pod kontrolou. Kdo se v tomto ranku začíná teprve rozhlížet, bude třeba nadšen a kdoví, možná vyžene nádorové buňky. Jen dobře. S touhle Cestou jsem se já nepotkala.


Alex-007-
04.07.2022 4 z 5

Inspirativní knížka pro ty, kteří chtějí svůj osud a zdraví vzít konečně do svých rukou a také pro to něco udělat. Bylo nám bohužel namlouváno, že naše problémy a nemoce budou řešit jiní - terapeuti, doktoři, pilulky. My se prý jen pohodlně usadíme a budeme to sledovat. Tímto způsobem se bohužel, v lepším případě, řeší pouze důsledky a nikoliv příčiny. V horším případě se pak buď neřeší nic nebo se situace ještě zhorší. Pokud se tedy chcete vydat na Cestu za poznáním příčin vašich problémů a ne-mocí, tak tato knížka by pro vás mohla býti tou správnou Cestou.

Bytost na cestě
28.06.2022 5 z 5

Vtipné jsou i ty "hejty" tady :)

Tato kniha se objevila "náhodou" v knihobudce před pár lety, kdy moje mamka měla podobný problém. Přečetla jí a od té doby po mě chtěla, abych i já si jí přečetla a provedla jí tím. Měla jsem toho hodně a dostala jsem se se knize až letos. Jaké "překvapení" pro mě bylo, když jsem zjistila, že princip, na který přišla Brandon, je velmi podobný technikám, kterým se věnuji a kterými jsem i já sama v sobě prošla a vyléčila si spoustu věcí a kterým se věnujeme i v regresích. Zároveň při čtení knihy přicházely různé synchronicity. Inspirovala jsem se a doplnila si střípky do své skládačky a nakonec jsem mamku po těch 3 letech provedla do příčiny problému a vše jsme spolu uvolnily. Jsem vděčná za všechny, kteří se otevírají sami sobě a své vlastní cestě uzdravení :)

Shindo
05.10.2021 odpad!

Ďalšia z tých kníh, v ktorej autorovi niečo zázrakom pomohlo a automaticky to musí fungovať na všetkých ostatných. Bez výnimky. Čo na tom, že jediný dôkaz "funkčnosti" metódy autorky je osobná skúsenosť. Fakt, že jej knihu odobril šarlatán a podnikavec Deepak Chopra by mal v čitateľovi vzbudiť ešte väčšiu ostražitosť.

Kniha nie je vedecká, nie je nijak podložená a praktikovanie metódy pri snahe o vyliečenie vážnych chorôb je podľa mňa hazard s vlastným životom. Samozrejme, topiaci sa aj slamky chytá a v takýchto prípadoch sa môže v dobrej viere chytiť aj tejto knihy.

Lepo632
28.06.2020 odpad!

Kniha po literární stránce působí jako by byla napsána přes noc, bez rozmýšlení, bez znalostí literárních stylů, bez supervize. Co mě však šokovalo nejvíc byla autorčina snaha pomoci tímto "svým prožitkem" ostatním nemocným. Pokud sami máte znalosti nebo zkušenosti v oblasti onkologie přinutí vás to podívat se na její cestu kritickým pohledem. Pak zjistíte že mnohé autorčiny závěry buď nejsou v pořádku nebo do knihy prostě lže (má nádor o velikosti basketbalového míče a nevšimla si toho? je zdravá na základě jednoho vyšetření nebo na základě toho že si to myslí?). Sama neodmítam alternativní medicínu ale tato kniha je v této oblasti to nejhorší co jsem četla! To o co se autorka pokusila je velmi nebezpečné a její závěry jsou hodně, hodně zjednodušené. Štěstí že se to odehrálo v Americe, u nás by ji za ukazování takové "cesty" hrozil možná i kriminál (viz Jaroslav Dušek a jeho Malá vizita ohledně koronaviru).

YA-girl
05.05.2020 3 z 5

V knize je jednak popsána autorčina soukromá "cesta", během níž se sama dokázala vyléčit (nejen) z rakoviny, a druhak je zde nastíněno, po jaké cestě se může vydat každý z nás; neboli je zde uveden postup, jak se každý z nás může osvobodit od emocionálních i fyzických bolestí, které si často neseme ještě z dětství a které pak způsobují vypuknutí méně vážných i závažných nemocí... Knihu beru jako další možný směr pro všechny, kdo hledají svou vlastní cestu k uzdravení. Ale - jako všechny metody - ani u téhle není zaručené, že bude fungovat všem; každý by si měl sám pro sebe najít to, co s ním "souzní"... a ve mně momentálně tato kniha AŽ TAK nezarezonovala.

RendyaDav
12.01.2020 5 z 5

Jo u této knížky jsem si přišla na své...Moc zajímavé čtení...

Jandýs
11.08.2019 4 z 5

Kniha se mi líbila, motivuje a posilňuje člověka na duchu. Nejvíce mě zaujala část, kdy se zmiňuje autorka o buňěčném systému, jakou moc a propojení s tělem a myslí má, a jak nás ovlivňuje nebo jak naopak my sami, můžeme řídit naše tělestné schránky i své myšlenky. Jelikož jsem četla knihu - Proč a jak psychosomatika funguje? nemoc začíná v hlavě? - kde se v části bio a psycho vyskytuje taktéž téma buněk vs. mysl a tělo, je to velice zajímavé a naprosto tomu věřím. Z této knihy Cesty jsem cítila,jak autorka tíhne k náboženství.. Nedokážu přesně citovat slova Dalajlamy, ale pamatuji si, že to bylo něco jako - Každá víra je správná, pokud z tebe dělá lepšího člověka..Myslím si, že víra je jiskrou pro zažehnutí síly, vůle, a touhy pro jakékoliv účely. A že v nemoci ji člověk potřebuje, opřít se od ní a odrazit se z temnoty smutku a úzkosti k naději na lepší dny. A že to zas pak pozitivně ovlivní přístup a snášení léčby nebo překonání psychických problémů.. Jak už tu někdo níže psal, je možné, že narazíme na spoustu knih, které budou mít odlišné představy a návody na řešení problémů, souhlasím, že každý si nakonec objevíme svou vlastní cestu..

Anceroh
10.06.2019 5 z 5

Kniha je čtivě napsaná (přejela stanici, kde jsem chtěla vystoupit, jak jsem se začetla :). Těžkým příběhem kniha začíná a ještě těžším končí. Autorku obdivuji, jak tím dokázala projít. Je to velice inspirativní. Metoda Cesty mi přijde srozumitelná a věřím jí. Teď už zbývá jen vykročit....

kinee
16.04.2019 3 z 5

Cesta od Brandon Bays je kniha, kterou mi doporucovalo vice lidi a nakonec mi ji koupila mamca k Vanocum :-) Mozna by se sama divila, co kniha ukryva. Mam za sebou operaci srdce a spousty spise spatnych vztahovych zkusenosti a ano, myslim, ze za spoustou nemoci stoji lidska psychika. Jsem velkej ctenar a to vseho mozneho, tedy i psychologicky pojatych knih a kazda rika neco jineho. Tak jak to tedy je? Zit v harmonii a miru a nic si nebrat osobne podle Azteku nebo naopak tady podle knihy Cesta vsechny sve emoce prozit naplno? Ja myslim, ze kazdy z nas si najde svou cestu ke svemu uzdraveni. At uz skrze secret nebo emoce... Tato kniha mluvi o uzdraveni napriklad rakovinnych nadoru na zaklade navratu do svych davno zapomenutych zkusenosti a emoci, proziti si jich naplno s pomoci opusteni. Takto se pry vyleci a obnovi spatne bunecne struktury. No. Ja bych to zkusila a vy muzete po precteni knihy taky, protoze je tam POSTUP. Myslim, ze nejdulezitejsi k uzdraveni se je zejmena vira. At uz vira v cokoliv.

Analady
14.09.2018 4 z 5

Větší část knihy je věnována životnímu příběhu autorky, na kterém ukazuje, jak metoda cesty vznikala a jak funguje. Na konci je pak návod, podle kterého máme postupovat. Není to jen tak. Chce to hodně odhodlání a odvahy čelit bolestem, které jsme zametli pod koberec. Ale věřím, že celý proces může být nakonec velmi osvobozující. Podle toho, co se v knize píše, je tato metoda naprosto zázračná. Kéž by. Přála bych to každému, který se na Cestu vydá.

Gabi13
07.08.2018 4 z 5

Stále ještě vstřebávám. Jsem velmi opatrná k tomu úplně se oddat tomuto zázraku a sebepřijímáni.
Líbí se mi styl jakým je kniha napsána a pokud má někdo vedle sebe dobrého učitele věřím ve velký přínos CESTY.
Ja ještě potřebuji na CESTU čas.

Carra
24.06.2018 3 z 5

V jedné diskuzi byla tato kniha hodně vychvalovaná, jelikož jsem si před více jak rokem sama sáhla na úplné dno a nakonec jsem si sama našla svou cestu, takže jsem po ní sáhla ze zvědavosti, jestli mi může nabídnout něco nového. Příběh je velice zajímavý a určitě i inspirativní, co mi nesedlo, byly neustále se opakující věty, modlení k Bohu apod., knihu bych tím pádem uvítala kratší. Rozhodně ale za přečtení stojí a je jen na vás, co si z ní odnesete.

Ankavi
21.03.2018 4 z 5

Cesta není žádný smyšlený příběh. Je to opravdová zpověď a zároveň nabídnutá možnost pro další lidi, kteří mají fyzické nebo psychické problémy. Kniha má dodat sílu a inspiraci k tomu, aby člověk sám převzal zodpovědnost za své zdraví a spustil samoozdravný proces. Vtip je jen v tom, že musí najít "cestu ke zdroji". A to zas tak snadné podle mě není. Já v tom, na rozdíl od mnohých, marketingový tah primárně nevnímám, protože zkusit se to dá i bez poradce (terapeuta). Metoda to podle mě není spásná a už vůbec ne pro každého, ale pro vnímavé lidi, kteří jsou schopni otevřenosti k sobě samým a sebereflexe, to minimálně za pokus určitě stojí.

Chytuš
18.01.2018 3 z 5

Je hodně Cest, jak se dostat k vnitřní moudrosti (Vesmíru, Bohu, Jednotě - jakékoli chcete použít označení). Cesta Brandon Bays je jednou z mnoha a je na každém, jestli mu bude zrovna tahle Cesta sloužit. Já osobně jako velký nedostatek vidím to, že k praktikování její metody potřebujete dalšího člověka, který vás procesem vede. Jistě pro někoho to takhle může být jednodušší, ale uvážíme-li, že chceme otevřít a poznat nějaké hodně hluboce uložené bloky, které jsme si zabetonovali i sami před sebou, tak je opravdu naivní si myslet, že najednou to ze sebe v přítomnosti někoho dalšího shodím a rozvinu se jako jarní květ po kapce rosy... A je vyřešeno??? Podle knihy ano. Je to prostě zase trochu Cesta Americké Zkratky, ale třeba bude někomu vyhovovat...

Eveska
08.10.2017 5 z 5

Velmi inspirativní knížka.

tramín
04.07.2017 odpad!

Knihu mi doporučila kamarádka, poté, co mi diagnostikovali rakovinu dělohy. Děsila mě představa dlouhodobého nicnedělání a tahle kniha se tvářila, že mi nejen zkrátí dlouhé nemocniční chvíle, ale také zodpoví otázky PROČ Já?... ap. NE NE NE!!! Vůbec. Napsaná příliš jednoduše, přehnaně zbožně, naivita autorky je už moc.... Cvičení jsou dobrý, pro někoho, kdo má zkušenosti s meditací nic nového. Ale pro jedince, kteří hledají odpovědi sami v sobě prvně je to jistě dobrý návod. Jsem pro hledání alternativní cesty k uzdravení. Také po téhle cestě momentálně kráčím. Ale jazyk této knihy mi vůbec nesedl.

Malachime
15.06.2017 5 z 5

Moc zajímavá kniha. Popravdě zprvu jsem přistupovala k příběhu poněkud skepticky, ale ke konci mi to do sebe zapadlo a všechno mi přišlo úplně logické. Více takových pozitivních knih pro nemocné lidi i pro ty zdánlivě zdravé!

Denika
02.10.2016 4 z 5

Trochu moc optimistické a trochu moc přeplněné hromadou extra pozitivních výrazů jako jsou láska, svoboda, milosrdenství, odpuštění, Bůh aspol., ale jinak moc dobré! A možná jsem toho názoru jen proto, že denní vystavování se negativitě všude okolo způsobilo jakýsi pocit nepatřičnosti z něčeho trochu veselejšího - přesně takový pocit, jaký jsem měla u čtení knihy. Pokud je pravda to, co Brandon popisuje, a léčení na buněčné úrovni je možné v takovém rozsahu, jako se to podařilo jí a mnohým z jejích pacientů, pak před ní smekám. A proč vlastně ne? Za zkoušku to stojí - tím se dostávám k podrobně zpracovanému návodu na konci knihy, který každého zájemce provede celým procesem s pečlivými instrukcemi. To je moc fajn, vzhledem ke skutečnosti, že za jeden víkendový seminář s paní Bays vysolíte měsíční výplatu průměrně vydělávajícího Čecha.
Jinak však nemám co vytknout - krásná ukázka toho, že na život nemusíte zanevřít, i když vám připraví spoustu nemilých překvapení aneb "když ti život nadělí citrony, udělej si citronádu." :)