Černá vdova

Černá vdova https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/341707/bmid_cerna-vdova-65d8830169331.jpg 4 114 35

A pak Hannah došlo, že žádnou pravou ruku nemá. A podle všeho neměla ani pravou nohu. Trochu pootočila hlavu a spatřila muže, který ležel vedle ní. „Pane profesore Straussi, jste to vy?“ Jenže muž nic neříkal. Byl mrtvý. A brzy budu mrtvá i já, pomyslela si Hannah. Gabriel Allon se má konečně stát šéfem izraelské tajné zpravodajské služby. V předvečer jeho povýšení ale teroristé z ISIS odpálí v pařížské čtvrti Marais silnou bombu a francouzská vláda věří, že jenom on dokáže odstranit muže, který je za tuto hrůzu zodpovědný. Teroristu, který kdykoliv může udeřit znovu Gabrielovi zbývá jediná možnost – najít agenta schopného proniknout do samého středu nejnebezpečnější teroristické organizace, jakou kdy kdo poznal. Tím agentem se stane žena – mladá lékařka, stejně tak statečná jako krásná. Na základě Gabrielova plánu se promění na rekrutku ISIS, černou vdovu, čekající v temnotě na svůj okamžik!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , HarperCollins Polska
Originální název:

The Black Widow , 2016


více info...

Přidat komentář

Lolila
09.04.2024 5 z 5

Stále výborné čítanie.... akčné, napínavé, .... Viera, z ktorej sála taká nenávisť ? ...až to mrazí.

Nofar197
04.02.2024 5 z 5

Jarda155: Určitě ne. Případy Gabriela Allona na sebe přímo nenavazují, takže je lze číst, jak se vám dostanou do ruky. Asi právě proto pan Silva v každé knížce několika slovy připomene Allonovu minulost.


jarda155
16.12.2023 5 z 5

Doufám, že jsem nepřišel o něco důležitého, když jsem sáhl po 16. díle v sérii.
Mně to nepřišlo a bavil jsem se dobře napsanou knihou, její délkou a dokonce jsem uvítal i větší počet postav.
Určitě se k autorovi ještě několikrát vrátím, ale 23 knih série pravděpodobně do důchodu nedám. (jsem si myslel, jak je Nesbo se svým Harrym rozsáhlý :) )

Nofar197
20.07.2023 5 z 5

Paříž, Amsterdam. Dvě evropske metropole, dvě ničivé exploze. Kdo je odpovědný za smrt desítek lidí? To je otázka, na kterou hledají odpověď protiteroristické jednotky několika států. Odpověď však není nijak povzbudivá......
Kdo je Saladin? Jaká je skutečná identita islámského extremisty, kterého v té době chrání neproniknutelne metaforicke zdi Islámského statu, chalífátu vzniklém na části území rozvrácené Sýrie, kde se dějí neuvěřitelná zvěrstva? Podaří se agentovi Mossadu Gavrielu Allonovi s pomocí "černé vdovy" přijít na jeho stopu dřív, než dojde k dalšímu krveprolití ve jménu Alláha?

"Byl to černý svět, černý ve svém duchu, černý ve své barvě
Černé vlajky povlavaly na každé budově, na každé pouliční svitilne, muži v černých ninja overalech pochodovali ulicemi, ženy v černých abajach se pohybovaly po trzích jako černí duchové......... "

Opět vynikající Gavriel Allon. Jinak za sebe mohu říci, že nedávno jsem byla na soustředění v Netanii a skutečně jsem v centru slyšela kromě hebrejštiny téměř výhradně francouzštinu. V tomto příjemném přímořském městě skutečně našlo útočiště mnoho francouzských židovských přistěhovalců, kteří se rozhodli opustit svou rodinou zemi kvůli vzrůstajícímu islámskému teroru a neschopnosti francouzské vlády a policie se s touto situací vypořádat.

Janadvorackova
15.04.2022 3 z 5

Díl špionážní série, kterou jsem jinak nečetla jde louskat i bez znalostí předchozích příběhů, i když série je vždy asi lepší číst od začátku už proto, že hlavní postavy procházejí vývojem, který je dobré sledovat.
Jako z velké části fiktivní příběh kniha nebyla špatná. Ale reálné pozadí je přeci jen "trochu" děsivé.
Nechápu Evropanky, které se rozhodnou přidat se k IS.

Kniha je už pár let stará a v závěru se autor bojí, že náplní události 21. století bude boj mezi západními hodnotami a mentalitou islamistů. Myslím, že to bude mnohem barvitější.

kalache
27.11.2021 4 z 5

...kdo jsou ti,co ne sebe navěsí trhavinu? Světci nebo blázni? Je to tak silná víra nebo nenávist? Až z toho mrazí...

Alizon
09.11.2021 4 z 5

Serii nectu. Nejak se mi dostal do ruky az tento jeji 16. dil. A musim rict, ze me kniha bavila a jeji cteni jsem si i pres neznalost predchozich dilu uzivala. Jen nekdy ctenare zamrazi, jak moc by tato fikce vlastne mohla byt v dnesni dobe realna.

postrach
06.12.2020 4 z 5

Prvni kniha,kterou jsem od tohoto autora cetla.I kdyz to neni muj zanr,kniha se mi libila.Dobre tema,dobre napsana kniha

Lagander
20.07.2020 5 z 5

Opäť Silva nesklamal!

zdenaR
28.02.2020 5 z 5

Romány od autora jsem četla postupně jeden za druhým v průběhu asi jednoho roku.
Byly velmi čtivé, napínavé, bavily mě jednotlivé zápletky i hlavní hrdina.
Doporučuji kterýkoliv z nich :-)))

kuky921
01.02.2020 4 z 5

Velmi čtivá kniha, která nás pouští do zákulisí zpravodajských služeb.

hanzmb
13.12.2019 5 z 5

16. vynikající kniha, kterou od autora čtu. Tentokrát navíc trochu zlomová. Konečně dochází ke Gabrielovu jmenování, které se už asi 3 díly odkládalo. Nejspíš aby mohl zůstat v centru akce. S tím asi souvisí i to, že není tentokrát centrální osobností románu. Asi taková příprava na období "šéfování". Nic to ale nemění na čtivosti knihy. Jako obvykle stoprocentně odvedené řemeslo.

veronika9761
17.11.2019 5 z 5

Moje první kniha tohoto autora a k mému překvapení velmi čtivá, byť nejde o moje nejoblíbenější téma. Určitě si přečtu i knihy přrdcházející.

Ondrej_Stehlik
11.02.2019 4 z 5

Skvělá kniha, čtivá, místy i vtipná. Přesto místy zamrazí, když si najendou človkě uvědomí, že popsané událost se se na jiných místech stali. Jedinou výtku mám k překladu a korektuře, občas je ten překlad trochu neobratný (a korektor měl odvést trochu pozornější práci) a ruší tok čtení a příběhu.

rengers
09.02.2019 4 z 5

Na začátku moc politikaření a pomalé rozjetí příběhu, od půlky se to skvěle rozjede na plné obrátky, jak jsme zvyklí od autora.

Miky88
30.01.2019 5 z 5

Přečetla jsem celou sérii a podle mě jde o skvělé pokračování série. Gabriel se pomalu přizpůsobuje tomu být šéf a i když spíš tahá za nitky, je to pořád starý dobrý Gabriel. Téma ISIS je v dnešní době velmi aktuální a i když je kniha jen pouhá fikce, je až děsivě realistická. Daniel Silva je zcela oprávněně považován za nejlepšího autora špionážních románů. Těším se na další díl série a doufám, že více prostoru dostane Michail, protože podle mého, je to adekvátní nástupce za mého oblíbeného anděla pomsty.

Jaruš7
29.01.2019 5 z 5

Otvírajíc tuto sedmnáctou knihu od autora špionážní brilantnosti, vytane mi na mysli doporučení celého díla od D.S. pro choť našeho velvyslance Veroniku, ne kvůli děsu, ale pro obezřetnost, aby ji pro nás, ten úsměv i po těch rodinných trampotách, ještě zbyl.
Stejně jako v předchozích dílech z náročnosti autor nesleví a ve vizích se skutečnost zrcadlí. Černé vdovy jsou postrachem s následky tragickými.
Citace :" Štěstí bylo jeho trestem za to, že přežil."
"Já na poctivý boj nikdy nevěřil. Proto jsem taky špion, a ne voják."
"Za války je pravda tak vzácná, že by měla být neustále provázená tělesnou stráží lží." (W. Churchill)
Jako vždy super.

ferenc_had
23.07.2018 5 z 5

Skvěle napsané, jak vystřižené z dnešní doby. Opakování známého z předešlých dílů mě osobně nevadí, pro lidi co nečetli celou sérii to dokreslý děj. Některé chyby mě zas celkem pobavily (5,5 mm ráže, místo 22 LR). Už se těším na pokračování.

Dandulka
09.07.2018 5 z 5

Mám tyhle thrillery moc ráda. Jsou to pro mě oddechovky.

Apanka
03.06.2018 4 z 5

Jazyková korektura paní Ivany Čejkové mě opravdu šokovala. Toto je první kniha, kterou od Daniela Silvy čtu a těch gamatických chyb..hrubky, slovosled...to pani Čejková evidentně pěkně odflákla. Smutný na tom je to, že tím mi knihu i trochu znepříjemnila. Než sem se začetla, byla sem v půlce, a tak nějak dobrý, i když jsem čekala asi trochu víc život teroristů než politiky (což byla asi hloupost, pokud vim, že čtu špionážní thriller). Uvidím, jestli narazím někdy na nějakou knihu od autora, tak jí asi zkusím (hodnocení vypadá pěkně). Každopádně díky, vzpomněla jsem si totiž na Poutníka od Terryho Hayese a asi se na ní teď opět vrhnu.