Čekání na Vánoce s Luckou, Jendou a Martínkem

Čekání na Vánoce s Luckou, Jendou a Martínkem https://www.databazeknih.cz/img/books/85_/85911/cekani-na-vanoce-85911.jpg 5 64 15

Čekání na Vánoce série

1. díl >

Kniha plná receptů, návodů a hříček na vánoční čas. Ilustrátorka, kterou děti dobře znají z časopisu Sluníčko, vytvořila pro děti a jejich rodiče barevnou, nádherně ilustrovanou knížku, s kterou mohou strávit celé vánoční, ale i předvánoční období. V rámci příběhu malé holčičky Lucky, jejích brášků a tajemné kočky Tečky přibližuje autorka legendy a obyčeje, které se vážou k adventu, a nabízí recepty na tradiční pečivo, návody na výrobu různých ozdůbek a spoustu úkolů k řešení. Pro děti od 4 let.... celý text

Knihomura
Knihomura
18.03.2023 5 z 5

Krásné ilustrace a přiblížení vánočních zvyků je - pro dnešní děti - skvěle napsané.

Jahýnek
Jahýnek
04.03.2023 5 z 5

Čteme s dětmi každý rok před Vánoci. A obohatilo to i naše předvánoční rituály.
Vřele doporučuji už těm nejmenším.


kristeen
kristeen
23.12.2022 5 z 5

Po celou dobu čtení s dětmi mě nutilo přemýšlet, jak vnímají Vánoce ony a zda bychom jim dokázali takový advent, jaký mohla prožívat hrdinka knížky, připravit…Ale ke konci knížky mi došlo, že to vlastně tak třeba jednou vnímat budou, a že to nejsou jedny jediné Vánoce, které tyhle milé vzpomínky tvoří…je to řada Vánoc našeho dětství směstnaná v jedné knížce. Proto tak hřejivá a dokonalá…odpustila jsem sobě (i autorce :) ) a s díky nabrala inspiraci do příštích Vánoc.

Lienilda
Lienilda
21.12.2022 5 z 5

Nesmírně milá knížka, kterou jsem četla s dětmi už třetí zimu. Provede nás obdobím od svatého Martina do Štědrého dne.
Mám ráda dílo Andrey Popprove a moje děti hlavně různé úkoly a hledačky. Já se tedy přiznám, že jim nedovolím do knihy kreslit, chci ji mít jako novou každý rok. :) Vystřihovánky si okopirujeme na tvrdý papir, úkoly plníme ukazováním, křížovku třeba přepsáním na papír a hlavně mezi tím vším se odvíjí nějaký děj. Vlastně jsme tam něco doplnili, v jednou úkolu se mají obkreslit malé ručičky.
Mám doma i knihu Jaro je tu. Ale na tu ještě nedošlo... Tak třeba za pár měsíců.

LunaL.
LunaL.
09.12.2022 5 z 5

Krásná kniha, s hezkým příběhem, kde se děti dozví hodně zajímavosti a příběhů vázaných Adventem. Do toho úkoly, jako hledání stejné vločky, správných dveří..., tak návody na výrobu lampionů, cukroví, vánočních ozdob,.. a jako bonus zadní část knížky určená na rozstříhání - Betlém, adventní kalendář apod. Do toho se syn pustil hned! Takových knížek by mohlo být víc

SuslikB
SuslikB
24.05.2022

Hodně návodu na tvoření a recepty. Některé věci tam sice překvapují, ale i bez kouzel je to dobrá knížka.

veronika4937
veronika4937
23.12.2021 5 z 5

Nádherná knížka, děti by ji nejradši přečetly na jeden zátah, jak moc je bavila. Moc hezky zpříjemní čekání na Vánoce. A souhlasím s komentářem, že se mi příčilo do knížky psát nebo vystřihovat :-)

Pechule
Pechule
16.11.2021 5 z 5

Chválím, skutečně velmi vydařená kniha pro děti a jejich rodiče na společně strávený předvánoční čas. Velké díky paní Popprová!

PéťaH.
PéťaH.
27.10.2021 5 z 5

Další z kouzelných knih této autorky, která tentokrát provádí časem předvánočním a vánočním. Opět zde najdeme i náměty k vyrábění, pečení, zdobení. Takže si můžete vzít inspiraci i se poučit o svátku Lucie či Mikuláše... a poznat tak legendy s tím spojené. Opravdu krásná a čtivá knížka.

RaptoR
RaptoR
22.02.2021 5 z 5

Opravdu krásná kniha, byť na mě jakožto na bibliofila šly při představě malování do knihy (potažmo vystřihování) regulérní mrákoty :) Jinak poutavá, zajímavá, moderní i tradiční zároveň.

zlatkr
zlatkr
22.12.2019 5 z 5

Krásná dětská kniha. Děti bavila

Petja
Petja
10.08.2019 5 z 5

Hravá knížka, kterou napsala i ilustrovala naše oblíbená Andrea Popprová, která nás provází předvánočním obdobím. Hlavní hrdinka je holčička Lucka, její dva bratři, kočka Tečka a sněhová vločka. Nejsou zde ovšem jen příběhy, které děti zažily před Vánocemi, ale i recepty (např. na martinské rohlíčky), legendy a pověsti (např. o sv. Martinovi), vysvětlení předvánočních tradic atd.
Text připomíná staré dobré Knížky pro Lucinku – je psán do různých tvarů, je zde obrázkové čtení, psací písmo atd. Na rozdíl od Knížek pro Lucinku je záběr knihy širší - nechybí úkoly pro děti (třeba bludiště), hádanky a dokonce ani vystřihovánky vánočních ozdob. Cílová skupina je široká – od ca. tříletých dětí, kterým stačí předčítat a ukazovat obrázky, pro děti školou povinné, které si můžou číst samy a samostatně plnit úkoly. Je to takový typ knihy, po kterém člověk každoročně sáhne, aby nasál vánoční atmosféru. Pořídila jsem ji loni čtyřleté dceři a už se těším, až v listopadu budeme číst znovu a upečeme ty martinské rohlíčky. Doporučuji pořídit v Levných knihách, kde je k dostání za pouhých 129 Kč.

GaleW
GaleW
28.12.2018 5 z 5

Naprosto skvělá knížka pro české děti, předškolního věku a první stupeň základní školy, zábavné úkoly a krásné ilustrace

Terezinka890
Terezinka890
28.12.2017 5 z 5

Báječná knížka teď se víc těším na Vánoce:)

haaabi
haaabi
24.12.2017 5 z 5

Úžasná knížka. Omouvám se jí, že jsem si několik let myslela, že je děsně přeplácaná. Není. Je nádherná. Krásně a mile napsaná, krásně ilustrovaná, se spoustou úkolů pro děti. Určitě pořídím i další knihy od paní Popprové.