Čarodějky z East Endu

Čarodějky z East Endu https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127560/bmid_carodejky-z-east-endu-KaE-127560.jpg 4 97 24

Čarodějky z East Endu série

1. díl >

Zakázaná magie V North Hamptonu, městečku v nejvýchodnějším výběžku Long Islandu, žijí tři ženy Beauchampovy – matka Joanna s dcerami Freyou a Ingrid. Zdá se, že tohle malebné městečko, věčně zahalené v mlžném oparu, uvízlo v čase, a všechny tři ženy zde žijí zdánlivě poklidným, jednotvárným životem. Všechny tři ale ukrývají velké tajemství. Jsou to mocné čarodějky, které však mají zakázáno své magické schopnosti využívat. Přestože je magie, kterou používají, dobře míněná a neškodná, začnou se v městečku dít nevysvětlitelné, zlé věci.... celý text

Žánr:
Horory , Fantasy

Vydáno: , BB art
Originální název:

Witches of the East End , 2011


více info...

Přidat komentář
munka
munka
17.09.2023 4 z 5

Kniha sa mi páčila, skúsim aj pokračovanie.

intelektuálka
intelektuálka
16.04.2021 4 z 5

" Co lidé považují za duchy a jiné nadpřirozené jevy - jsou obvykle důsledkem blízkosti okraje průrvy, kde se fyzický a paralelní svět přibližují k sobě tak blízko, že z jedné strany lze vnímat přítomnost druhého světa ...."

Tak jsem se vydala se třemi kouzlícími dámami na okraj této průrvy - na okraj oceánu ....

A líbilo se mi pobýt s nimi - a sledovat rozdílnost jejich kouzel ....
Joanna má dar vrátit život, Freya dokáže připravit záhadné elixíry a Ingrid hledí do budoucnosti....

Ovšem již od doby salemských procesů jsou čarodějná kouzla nepochopena, a tak, i když tyto tři ženy pracují pro dobro věcí - na pobřeží se vyskytne zlo ....

" Každou čarodějku obklopuje síť magických cest, které si sama vytvoří a po kterých může cestovat i na dlouhé vzdálenosti ...."

Jak daleko bude nutné cestovat ?

Já za tuto knihu byla ráda - po přemíře thrillerů jsem se přenesla do jiné dimenze ....

Určitě se časem zase do kouzel půjdu podívat ....


NicaCola
NicaCola
25.10.2020 4 z 5

Kniha se četla opravdu moc dobře. Pokud Vás baví svět čarodějnic, upírů a starých Bohů, tak určitě povinně přečíst! Nechybí ani úžasný milostný trojúhelník :-)

1259
1259
17.06.2018 5 z 5

Dlouho jsem uvažovala jen o tom, zda si knížku přečtu nebo ne, ale nakonec jsem se k ní přeci jen dostala a nelituju. Celkový příběh, kde se zapojili čarodějky, bohové, duchové atd. se mi fakt líbil. Po dlouhý době můžu říct, že jsem z tady tý knihy nadšená.

MimiCavie
MimiCavie
03.01.2017 3 z 5

Uff..tuhle knihu bych shrnula jedním slovem..rozpaky..Vím,že to je nefér srovnávat autorovi knížky,když se snaží čtenáře pokaždé zaujmout něčím novým..ALE..serii modrokrevní - přečteny všechny díly jedním dechem..a u Čarodějek..no chtěla bych pochválit námět, ten se mi moc líbil..Začátek knihy byl nudný,až jsem se i přemlouvala číst dál..pak kniha dostává mírný spád..a konec..nahuštěný do pár stránek tolik informací,ale přesto SUPER..jsem zvědavá na další díl a budu doufat,že to zas bude ta Melissa, která má dar těmle ´oddychovkám´ dát šmrnc a styl :-)

Vitnerová
Vitnerová
28.11.2015 4 z 5

Zajímavý námět a spojení s mytologií? Super
Někomu kdo se o téma mytologie zajímá to asi bude připadat že má autorka nedostatečné znalosti ale mě jako lajkovi to přišlo bravurní.
Už se nemůžu dočkat až seženu další díl. :-)

HančaŠ
HančaŠ
18.11.2015 5 z 5

Po dlouhé době jedna z knížek, kterou jsem přečetla jedním dechem. Těším se na pokračování!

Iwets
Iwets
21.08.2015 4 z 5

Tahle knížka se mi četla jedním dechem. Parádně jsem si u ní oddychla, skvělý styl psaní. Na dovolenou ideál!

Layss
Layss
18.07.2015 4 z 5

Knížka se mi docela líbila už z počátku a pak, když jsem si všimla souvislosti se severskou mytologií, bylo to čím dál lepší. Knížku jsme přečetla na jeden zátah a to o knize dost vypovídá. Musím říct, že jsem si zakoupila knížku podle mého gusta.

Arianne
Arianne
20.05.2015 3 z 5

Nebylo to tak špatné. Téma ze severské mytologie je rozhodně zajímavé, nechat znovu ožít dávné bohy a bohyně a dát jim život obyčejných lidí. Ale nezdálo se mi, že by o nich autorka něco věděla. Nastudovala si pár rodokmenů, nějaké pojmy a šup! je z toho kniha. Ale to je asi můj problém, mytologii jsem svého času studovala.
Pokud jde o samotný příběh, je v něm spousta nevyužitého potenciálu. Hrozně dlouho a zbytečně podrobně se se všemi seznamujeme, pak se jakoby nic neděje a najednou se všechno vyřeší.
Ale i přes výhrady jsem si obě sestry celkem oblíbila a na další díl jsem zvědavá.

Evule114
Evule114
08.04.2015 3 z 5

Popravdě jsem čekala daleko víc. Je pravda, že v některých částech psala odvážněji, ale celkově na mě kniha působila, jak kdyby autorka neměla čas jít víc do hloubky a ke konci už to na mě byla slátanina. Rozhodně mě knížka zklamala.

Madi
Madi
27.01.2015 3 z 5

Prvních cca 100 stran jsem byla v pokušení knihu odložit a už se k ní nevrátit. Nakonec jsem se nudným začátkem překousala a byla vcelku mile překvapena, jak se kniha rozjela. Líbily se mi postavy obou sester, jejich matka mi přišla nějak mimo a zbytečná. Otevřený konec fajn, docela ráda si přečtu druhý díl.

Danuscka
Danuscka
28.10.2014 2 z 5

Fain nápad, dobře se četla, ale pokračování si bohužel asi nekoupím

(K)Belík
(K)Belík
20.08.2014 3 z 5

Od této knihy jsem čekala trochu více... četla jsem od této autorky sérii "Modrá krev" a musím říci, že v této knize už se tolik nestydí psát... chci říci, že je více otevřená... ale obsah knihy mě moc neuchvátil... zvlášť na začátku hodně vysvětlovala...

Anna 13
Anna 13
18.08.2014 5 z 5

(SPOILER) Knížka se mi líbila. Sice se ke konci všechny ty vraždy vyřešily moc rychle, ale kniha měla nápad! Hned jsem si oblíbila čarodějku Ingrid a malého chlapečka Tylera. Když zemřel, šíleně jsem se vyděsila, ale doufala jsem, že ho Joanna zachrání! To by ho, ale nesměla milovat. Tahle čarodějka měla velmi zvláštní talent...
Ingrid mi byla nejblíž. Líbila se mi její práce knihovnice i to jak léčila lidi. Její talent byl nejzajímavější a já bych ho taky moc ráda měla. :)
Freye jsem od začátku přála Killiana. Cítila jsem, že špatný je od začátku Bran a ne Killian. A mé tušení se vyplnilo.
Nemohu se dočkat, až si přečtu další díl. Vstoupí do něj totiž bratr Ingrid a Frey a bude chtít zabít Killiana...

hledaseniki
hledaseniki
07.06.2014 3 z 5

Knihu jsem četla díky seriálu, který se mi moc líbil a tak jsem si logicky nemohla nechat ujít i knihu a přiznám se, že jsem zklamaná, seriál a kniha jsou dvě odlišné věci, což mě zklamalo asi nejvíc, ale teď už ke knize. Začátek byl nemastný, neslaný, ale pak se to četlo moc dobře a už jsem se viděla, jak to přelouskám za jeden den, bohužel se tak nestalo a to, protože v polovině kniha ztrácela na zajímavosti, bylo tam několik nudných pasáží bez kterých by se to obešlo, ke konci to sice začínalo být zase zajímavé, ale bohužel k dokonalosti to mělo daleko, ale druhý díl si ujít nenechám.
Trochu mě zklamalo, že autorka neměla dost vlastní fantazie a vykradla komiks viz. Asgard, Odin a Loki.

luciefeix
luciefeix
21.02.2014 3 z 5

Začátek dost slabý ale poté se to napínavě rozjede a zkončí otevřene :)

Kačíí01
Kačíí01
16.12.2013 5 z 5

Mě se kniha hrozně moc líbila, sice je úplně jiná než seriál, ale svým způsobem byla dokonalá a já se mocinky těším až si koupím druhý díl :) ;)

Calzedonka
Calzedonka
11.12.2013 2 z 5

Samotný nápad o čem to bude byl dobrý a hodně se mi líbil, jen by to chtělo lépe napsat. Takhle to bylo nemastné, neslané.
A asi nejvíce mi vadilo, že většina problémů se vyřešila tak snadno, tak rychle a skoro sama.

danielosbourne
danielosbourne
14.11.2013 2 z 5

Tak Čarodějky z East Endu jsem se rozhodl přečíst na základě toho, že jsem začal sledovat stejnojmenný seriál a chtěl jsem se dozvědět něco více o historii postav, která byla v seriálu zatím jen naznačena. Bohužel kniha nemá se seriálem vůbec nic společného kromě pár postav, což je škoda. Čím déle jsem knihu četl, tím méně mě bavila. Nevím jestli to bylo tím, že se dělo v podstatě to samé dokola, nebo to bylo spíše zaměřeno pro čtenářky, prostě čím blíže konci, tím větší nuda. Seriál má v tomto případě mnohem větší potenciál.