Bylinky pro děti a maminky

Bylinky pro děti a maminky https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44007/bmid_bylinky-pro-deti-a-maminky-N1I-44007.jpg 5 17 8

Praktické použití léčivých rostlin pro rodiny s dětmi od jara do zimy. Kniha určená každému, kdo chce využívat dostupné přírodní prostředky pro své zdraví a zdraví svých blízkých. Odjakživa znaly babky kořenářky bylinu na každou nemoc, pomáhaly a radily ženám jak pomocí bylinek zvládat svůj úděl. Dnešní maminky mohou po generace předávané moudré rady objevit v této půvabné knize. Autorka se věnuje rozmanitým námětům a otázkám, například proč používat v dnešní moderní době bylinky, když máme na léčení účinnější prostředky, proč preferovat návrat k přírodě a k české lidové tradici, doporučuje řešení při zdravotních a psychických potížích, i způsoby preventivního používání bylinek pro zdraví a dotýká se mnoha dalších souvisejících věcí. Podrobně rozebírá padesátšest nejběžnějších českých bylin pro použití při léčení, v kuchyni, na zahrádce a v květináčích na okně. Rozebírá zásady jejich pěstování a sběru, účinky a použití v průběhu celého roku. Je to přehledná a především srozumitelná knížka se zaměřením na využití fytoterapie a zdravé přírodní stravy. Vychází především z osobních zkušeností z léčení vlastní rodiny a z lidových tradic, přináší zdravé mnohdy zapomenuté kulinářské recepty a nápady na využití rostlin při tvoření nejen s dětmi. Od ostatních podobných knih se liší nejen zaměřením na rodiny s dětmi, ale i čistě autorským zpracováním – všechny rostliny v knize autorka sama pěstuje, sbírá, kreslí, fotografuje, vaří z nich a připravuje léčivé přípravky a zkouší na sobě a dětech.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Zdraví

Vydáno: , Grada
více info...

Přidat komentář
mirka0586
mirka0586
21.05.2022 5 z 5

Je výborná, mám jí na noční stolku a listuji v ní po celý rok...

maminkoutek
maminkoutek
24.03.2020

Kniha přináší ucelené informace o bylinkách. Je hezká, přehledná a plná inspirativních tipů. Jako mamince se mi moc líbí, že je zde zmíněno, jestli jsou bylinky vhodné v těhotenství, kojení nebo pro děti a v čem pomáhají.


Merlinit
Merlinit
03.02.2020 5 z 5

Výborná a inspirativní.

Katka2382
Katka2382
06.02.2018 5 z 5

Tak tohle je moje bylinková bible,minimálně jednou týdně v ní hledám,listuji a nacházím co potřebuji.Vřele doporučuji všem kdo raději sáhnou po bylince než po pilulce.

AndreaP.
AndreaP.
08.08.2017 5 z 5

Úžasná kniha, kterou jsem si po půjčení z knihovny pořídila také domů.

jakafe
jakafe
17.09.2015 5 z 5

Nejsem dítě, ani maminka, ale přesto mám tuto knihu z těch bylinkářských velmi, velmi oblíbenou. Originálně roztříděno podle ročních období, vyčerpávající informace a různé možnosti využití u každé bylinky, samozřejmě spolu s fotografiemi a obrázky, pěkně graficky ztvárněno. A vylíčeno tak, že chcete od knížky vyběhnout do luhů, hájů a lesů a sbírat léčivé dary přírody.

Gizminek
Gizminek
23.05.2015 5 z 5

Moc hezká a přehledná kniha o bylinkách, jejich účincích a využití. U každé bylinky je zároveň napsáno, jestli je vhodná pro děti a těhotné a kojící ženy. Zrovna jsem si udělala salát z listů pampelišky a pochutnala jsem si :-) - knihu doporučuji!

Lady Rovena
Lady Rovena
30.11.-0001 5 z 5

Tato knížka se mi moc líbí :o) Doporučuji všem, kteří se zajímají o bylinky a alternativní způsoby léčby. A také všem maminkám.