Buď šťastný!

Buď šťastný! https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87400/mid_bud-stastny-87400.jpg 5 40 15

Světový bestseller, který s humorem a porozuměním objasňuje význam pozitivního myšlení. Kniha o spokojeném, šťastném a cílevědomém životě, o pochopení, smíchu a významu prožívání v přítomném okamžiku.

Žánr:
Literatura naučná , Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Medium (ČR)
Originální název:

Being happy!


více info...

Evule734
Evule734
02.01.2024 5 z 5

Moc doporučuji tuto pozitivní knihu pořídit klidně dětem v pubertě, mě bavila stejně v 15 letech, jako mě baví v 35 :)

Čokoláda
Čokoláda
11.01.2022 5 z 5

Před časem jsem si tuto knížku koupila, potřebovala jsem poradit, pomoci.
Nyní pro zlepšení nálady ji namátkou otevřu, na náhodně vybrané stránce si prohlédnu vtipné ilustrace a ještě na mě ´´ vyskočí´´ nějaká pozitivně naladěná věta - rada.
Vypsala jsem si citát, abych si připomněla, proč tuhle knížku mám tolik ráda :
´´O smíchu bychom se toho hodně mohli naučit od dětí. Šťastná lidská mláďata se smějí skoro všemu, přirozeně a bez ostychu. Jako by intuitivně věděla, že smíchy roztřesené bříško jim zaručí dokonalé zdraví a duševní vyrovnanost. ´´


Pavlína197
Pavlína197
18.03.2021 4 z 5

Sice jsem se nedověděla mnoho nového, co bych už jinde nečetla, ale opakování nemůže uškodit, zvlášť pokud jsou informace podané čtivou a pozitivní formou jako tady. Myslím, že tato knížka může směle tvořit jeden ze základních stavebních kamenů leckteré seberozvojové knihovničky.

Carlito
Carlito
27.03.2020 3 z 5

Tedy, nic moc.
Čekal jsem podle té záplavy maximálních hodnocení, že to bude něco opravdu výjimečného. A nebylo.
Kniha obsahuje plno "mouder" typu : Když něco chceš, tak si to přej a vesmír se spojí a napne veškeré své síly a dostaneš to :). Tudy teda ne.
Ale abych jen nehaněl, sem tam se objeví pravdivá nebo podnětná myšlenka, o které člověk třeba ví nebo ji tuší, ale když si ji i přečte, naplno si uvědomí její existenci.
Nicméně jako celek docela plytké a dočetl jsem to se sebezapřením.

Peleus
Peleus
13.09.2018 4 z 5

Je věru škoda, že ve škole, na internetu v rámci volného přístupu, v poštovní schránce spolu s letáky a nabídkou zlevněných kuřecích čtvrtek podobné publikace zcela chybí!

Mezi námi chodí množství nespokojených lidí. Nemají rádi svůj vzhled. Nemají rádi svoje společenské postavení. Nemají rádi pohled na výplatní pásku. Nemají rádi daně, zvyšovaní cen a volební neúspěch politické strany, kterou sice nevolili, ale ve skrytu duše jí přáli vítězství.

Řešením jejich žaludečních křečí a rozmrzelé nálady jsou publikace jako Buď šťastný!.

Přátelé! Kupte si to. Přečtěte si to. A... zkuste být šťastní!

P.S. Nebo si alespoň kupte ty kuřecí čtvrtky a najděte si dobrý recept na jejich zapečení!

LadyValeria
LadyValeria
11.01.2018 5 z 5

Tuto knihu jsem dostala darem a jsem za to dotyčné osobě opravdu velmi vděčná. Život není plný jen samých radostných dní a v těch těžších chvílích je milé mít po ruce podobnou knihu, která vám rozzáří úsměv na tváři a navrch přidá radu, jak se rozvíjet k lepšímu.

Mezi publikacemi o osobním rozvoji je mnoho nejrůznějších přístupů a jistě obsah není ničím novým, ale tato kniha pro mne byla velmi upřímným návodem co na sobě můžeme změnit a jak. Obdivuji také, že autor knihu krom jejího obsahu i sám ilustroval.

Ttammarra
Ttammarra
11.07.2017 5 z 5

Suprová a pro mě naprosto dokonalá knížka. Hodně mi pomohla a myslím, že by si ji měl přečíst každý ;)

Mercatino
Mercatino
02.04.2017 5 z 5

Tak tato knížka by bez těch obrázku byla jak tělo bez duše. Rozhodně v knížce najdete všechno co jste četli již někde jinde, ale nevadí. Tato knížka má vlastní IMaGE a dá se říci i vlastní duši. Svádi k tomu aby jsme jí dali doma na čestné místo, kde se k ní budeme často vracet. Hodně mi pomohla. Rozsvítila mě mysl, rozzářila mi duši, rozehřála mi srdce a myslím, že to udělá s každým ke komu se dostane :) Je to jedna z nejlepších věcí co jsem kdy četl. Rozhodně doporučuji.

Terculkka
Terculkka
07.09.2016 5 z 5

Skvělá kniha, kterou doporučuji všem. Určitě se k ní znovu ráda vrátím a připomenu si některé myšlenky, když bude třeba =)

Denika
Denika
27.07.2016 5 z 5

Kniha, která vám ukáže, jak se vlastně máte dobře a jak malichernými a nepodstatnými problémy se vaše mysl ustavičně zaobírá. A nejen to, mnohem víc. Nakopne, potěší, rozesměje. Skvělé čtení. :)

Rozhodneš-li se pro něco, stane se tak, a na tvých cestách bude zářit světlo. (Jób 22:28)

olihenova
olihenova
14.04.2016 5 z 5

parádní kniha...moc ráda se k ní vracím, když chci nakopnout :)

baru_h
baru_h
14.04.2016 5 z 5

Tato kniha mě opravdu strhla. Přečetla jsem jí za jedno odpoledne a večer. Text je napsaný tak, aby to pochopil vážně každý a mohl se podle toho řídit. Už při čtení jsem se musela usmívat a smát, protože humor té knížce nechybí. Každý kdo se chce nějak ve svém životě pohnout by si měl tuto knihu přečíst. Doporučuji!!

Jessica007
Jessica007
09.09.2015 5 z 5

Tuto knihu jsem si koupila před několika lety, chvíli jsem ji cíleně sháněla a nejdříve jsem byla šťastná, když jsem ji sehnala. Je to totiž opravdu moc hezká knížka. Je čtivě psaná, příjemně, optimisticky a vesele, ilustroval ji sám autor, obrázky jsou veselé, hezké a vtipné, takže už je člověk šťastný i při čtení této knihy. Je to prostě taková fajn knížka. Ovšem její hlavní účel je skutečně poradit, jak být šťastný - a to tedy umí moc dobře, však se stala světovým bestsellerem. Knížka má i volně navazující pokračování, které je taky moc fajn.

david.silhavy
david.silhavy
29.01.2015 5 z 5

Výborná motivační kniha :)! Doporučuji!

hate
hate
15.06.2013 5 z 5

Výborná knížka. Čtivě, s humorem ukazuje cestu k šťastnému a pohodovému životu. Kapitoly nejsou moc obsáhlé, ale přesto trevně ukáží, ja na "to", dobře pochopitelé příklady, na závěr každé kapitoly shrnutí. Vtipně ilustrovaná. Hodně mne "nakopla". V hlavě mi zustaly některé poučky, které naskočí v pravou chvíl.

Štítky knihy

humor karikatury

Autorovy další knížky

Andrew Matthews
australská, 1957
1997  90%Buď šťastný!
2002  99%Jak vycházet s lidmi k vlastnímu prospěchu
2012  93%Následujte své srdce
2015  87%Stop šikaně!
2013  97%Buď šťastný pro mladé

Kniha Buď šťastný! je v

Právě čtených2x
Přečtených69x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených10x
Knihotéce23x
Chystám se číst54x
Chci si koupit18x