Brno a Brňanky

Brno a Brňanky https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/237892/mid_brno-a-brnanky-237892.jpg 4 16 4

Milena Flodrová chtěla celý život připomenout některé zajímavé postavy, které zůstávaly trošku ve stínu — protože to byly ženy. Když ji novinář Miloš Šenkýř oslovil s nabídkou, že by tento dluh mohli společně srovnat, kývla. Ne ovšem na knihu, ale na sérii rozhovorů, jaké už předtím společně vedli v novinách a jaké absolvovala v rozhlase i na stovkách besed. Vybrali spolu patnáct žen tak, aby jejich příběhy rozprostřeli napříč časem i různými oblastmi — a vždy doplnili i další zajímavosti spojené s obory jejich činnosti. A zatímco Kateřina Škrabalová tvořila jejich podobizny, autoři doplnili i další jména včetně několika žijících osobností. Zůstává na každém čtenáři, aby si dopsal jména, která podle něj na seznam patří. Konečně, šestnáctá kapitola tu je od toho, zkuste si to.... celý text

Přidat komentář

Runinka
15.07.2021 5 z 5

Nádherná knížka,plná zajímavostí.

Kryštofka
02.02.2019 4 z 5

Kdysi jsem si tuto knihu koupila v antikvariátě v Brně a nelituji. Inspirativní brněnské ženy napříč historií.


Pišingr
22.09.2015 4 z 5

Miloš Šenkýř tuto knihu zpracoval s paní Flodrovou báječně! Spousta zajímavostí o brněnských ženách napříč historií přitažlivou formou rozhovorů je okořeněna o osobní náhledy obou autorů. Čtivé a poučné! Doporučuju.

MakiV
26.04.2015 5 z 5

Krásně napsaná kniha od autorky, které si moc vážím. Pokud se zajímáte jen trochu o historii a nemusí se jednat jen o historii Brna, tak si toto dílo rozhodně zaslouží vaši pozornost.

Autoři knihy

Milena Flodrová
česká, 1935

Kniha Brno a Brňanky je v

Přečtených20x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce7x
Chystám se číst6x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x