Bridget Jonesová: S rozumem v koncích

Bridget Jonesová: S rozumem v koncích https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/222615/bmid_bridget-jonesova-s-rozumem-v-koncic-mwW-222615.jpg 4 728 88

Bridget Jones série

< 2. díl >

Vtipné pokračování příběhů zmatené třicátnice, hlavní hrdinky knihy Deník Bridget Jones, která si získala celosvětovou oblibu. Bridget se nedaří udržet si harmonický vztah s Markem Darcym a to nejen proto, že se kolem něj až příliš často motá dlouhonohá mrcha Rebecca. I díky řadě nedorozumění a trapných situací, na něž má Bridget talent, dojde k jejich nekolikaměsíčnímu odloučení. Bridget si brzy uvědomí, že utápět smutek v ranních cappuccinech a hledat pomoc v příručkách typu Co chtějí muži? nebo Emoční sebedůvěra asi nebude to pravé ořechové. Se svou kamarádkou Shazz se proto vydá na exotickou cestu po thajských plážích, kterou si prodlouží o dobrodružný pobyt v místním vězení. Jen jediný člověk ji z takové situace dokáže dostat…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , XYZ (ČR) , XYZ (ČR)
Originální název:

Bridget Jones: The Edge of Reason , 1999


více info...

Přidat komentář

PinkBunny
11.01.2024 4 z 5

Slyšeno jako audiokniha.
Oddychová beletrie z prostředí Británie let minulých. Za mně fajn.

RMarkéta
05.12.2023 5 z 5

Po úspěchu prvního příběhu tu máme druhý a ještě bláznivější. Bridget Jonesová byla opravdu s rozumem v koncích, respektive ho neviděla ani z rychlíku. Opět řešila svá obvyklá dilemata a to i oartickou kamrádů. Pak se taky rozhodla odcestovat do Thajska. Filmoví tvůrci si samozřejmě něco upravili po svém a stvořili z toho ještě větší bláznivinu. Zase oddechovka jak se patří. Já mám pro Jonesovou slabost.


Nelasp
03.09.2023 5 z 5

Bridget je taková ta kniha, kterou si ideálně číst když máte depku, protože se skutečně odragujete. Hlavní hrdinka je sympatická a upřímně i pro hodně lidí dost snadno uchopitelná, protože se v ní dost zejména žen alespoň částečně najde...

freejazz
05.11.2022 5 z 5

je to skoro jako starší sestra Adriana Moulu:) rozhodně stojí za přečtení, zejména v této blbé době, působí odpudivě na blbou náladu. a není v ní nic násilného, kvůli čemu bychom ji museli řadit mezi dílka, těžící z první části.

Butterfly340
11.10.2022 3 z 5

(SPOILER) První díl byl skvělý, ale to se bohužel nepřeneslo do toho druhého. Respektive do jeho první půlky, která je děsná. Autorce se nepovedlo navázat, vlastně to vypadá, že se první díl ani nestal, protože postavy se absolutně nikam neposunuly.
Postavy, včetně Bridget, se chovají naprosto pitomě, zvlášť mě rozčilovala Sharon, která by zasloužila občas vypleskat. Ty její moudra jsem fakt nedávala...

Pak se to ale přehoupne a je to docela jízda. Škoda jen, že ta "zábavnější" část roku je napsaná tak jako úsporně, takže třeba chybí listopad a kus prosince, což mě naštvalo.

SPOILER

První díl se mi líbil. Bláznivá Bridget a její cesta k lásce. Na konci zjistí, kdo je teda ten její "pravý" a člověk by čekal, že se uklidní. Prožila si svou třicátnickou krizi plnou chlastu, ale to je teď pryč, už se vzpamatovala a... Omyl! Druhý díl začíná tak, že se Bridget nějakým záhadným způsobem rozejde se svým vyvoleným a začne zase pít jak duha. Společně se svými kamarádkami ze sebe sype jednou debilní moudro za druhým a přitom svý neúspěchy v lásce svádí na chlapy.
Nevím, ale tohle jsem nedávala.
Prostě proč?
Za prvé to vůbec nedává smysl a zpochybňuje to ten první díl, který jako by nebyl. A za druhé, je to hrozné. Číst myšlenky lidí, kteří mají asi mozek úplně vypitej, nebo nevím.
Pak se to teda s létem zlomí a postavy se začnou chovat normálně, ale to už nepřebije ty počáteční pocity z knihy, který prostě nejsou dobrý...

Jinak po přečtení jsem alergická na následující výrazy: citový vydírání, namyšlení ženáči, singlové. Nikdy víc.

KONEC SPOILERU

U prvního dílu jsem si stěžovala, proč překladatel píše o Krvavý Mary místo bloody mary. (Můžeme být rádi, že Bridget nepije třeba Sex on the Beach nebo cool pool.) Tak tentokrát přidám stížnost na Skořici Productions. Jako vážně? To někomu přišlo jako dobrý nápad, aby hlavní hrdinka pracovala ve Skořici Productions? Ne, radši nekomentovat...

n.ezn.amy
01.08.2022 4 z 5

Ale jo, já prostě Bridget mám rád, ulítlá, ztřeštěná, zábavná a hlavně její věčně trnitá cesta za láskou, kdy se potácí jak strom ve větru. Miluju Anglii a anglický humor a kniha formou deníku, kdy je život Bridget nejen vtipně glosován samotnou hrdinkou, která je navíc úžasně sebeironická, mi přijde hodně zábavná. První díl se mi líbil víc, přesto jako odpočinková kniha naprosto ideální.

Andrée
26.12.2021 3 z 5

S rozumem v koncích jsem z toho já. Slabší díl. Přátelé Bridget, to je fakt síla. Banda zoufalých třicátníků. Knižní Bridget je prostě totální blběna. Ale i tak jsem docela zvědavá na další díl.

IvetaZ
04.11.2021 3 z 5

Slabší stejně jako i druhý film. K odpočinku to stačí a aspoň to není taková slaďárna jako jiné knížky.

roman9276
06.09.2021 4 z 5

Nejdřív jsem myslel, že dám o jednu hvězdu míň, protože kniha mě nebavila tolik jako předchozí díl. Bridget a její kamarádi už mi přišli jako banda ufňukanejch zoufalců, ale druhá půlka to docela vytáhla a já se zase bavil.

JointlieKat94
19.07.2021 4 z 5

Miluju Bridget, ale spíš tu praštěnou, filmovou :D

Je mi líto, ale prostě od mala sleduju s mamkou Bridget v tv, nikdy by mě nenapadlo (dřív jsem tolik nečetla) že je i knižní verze a že té filmové není moc podobná!

Ale tak to je jedno, mamce teď dokupuju tyhle knihy v antíku, co koupim, to přečtu (je přece z antíku a čtená už byla! :D) a pak jí to předám.. :D

Díl se mi líbil, Thajsko bylo výživný :)

Adellll
16.07.2021 3 z 5

Opět sice nic světoborného, ale jako oddychovka naprosto parádní. Bridget jsem si i přes její množství špatných vlastností oblíbila a i když filmy mi stále připadají lepší, jejich předlohy zas o tolik nezaostávají.

Lucia1989
11.06.2021 3 z 5

Asi som už moc ovplyvnená filmom, ktorý som už videla niekoľkokrát, ale paradoxne film sa mi zdá oveľa lepší než kniha. Asi je to tým, keď vidíte film skôr než čítate knihu.

vladislav6610
06.05.2021 4 z 5

Trochu jiné, ale dá se číst.

adrianna0305
18.01.2021 odpad!

Po přečtení tohoto deníku jsem fakt v koncích. Ve filmu je Bridget ujetá, ale pořád normální, knižní Bridget je totální blbka, nesympatická, odporná svým tupým chováním. Vlastně všechny postavy v téhle knize byly pitomé, i ty jejich příhody. Totální blaf.

sodmic
02.01.2021 3 z 5

Bridget je klasika, top k relaxu, ale to je vse

Tesset
19.12.2020 3 z 5

Jako první jsem viděla filmy, takže musím říct, že jsem trochu z knížek zklamaná. Filmy jsou prostě daleko vtipnější a trochu mě i mrzelo, že děj je v knize jiný.

Petra@
17.12.2020 4 z 5

vtipná oddechovka..inspirující..

Jarka_rybář
26.10.2020 3 z 5

Bridget. Vtipná, zoufalá, smutná, upřímná a neustále se snažící...
Knížka mne pobavila, ale nebýt výzvy, asi bych si knížku nepřečetla. Nelituji.

Katka2382
06.06.2020 4 z 5

Druhý díl je taky super.Bridget opět na scéně a neméně vtipná.

Nicolka77
10.04.2020 3 z 5

No já nevím, nechci zase srovnávat film a knihu, ale film?! Úplně ho miluju, teď u Bridget a její vtipné scénky.. Kniha?! Já jsem se prostě dokázala zacist až tak u 200 stránky, nevím pro mě to byla leda tak fajn oddychovka. Ale ke knize a ani zatím k první dilu se vracet nikdy nebudu! :)