Průvodce

Průvodce https://www.databazeknih.cz/img/books/93_/93372/bmid_pruvodce-pQN-93372.jpg 4 326 35

Nejnovější svazek série Bratrstvo černé dýky by si neměl nechat ujít žádný z fanoušků proslulých caldwellských upírů! Autorka J. R. Wardová v něm nabízí pestrou všehochuť bonusů, jaké v žádném z jejích románů nenajdete. Kromě zbrusu nové novely Otec ze života Zsadista, Belly a jejich dcerky, naleznete v Průvodci také řadu scén, které spisovatelka musela z dosud vydaných románů s těžkým srdcem vynechat, aby dodržela rozsah a zachovala sevřenost děje – to ovšem neznamená, že jsou méně poutavé než ty, které se na stránkách knih nakonec ocitly. J. R. Wardová také vybrala z prvních šesti knih série nejlepší hlášky a svoje oblíbené pasáže, které předkládá čtenářům ve zhuštěné formě. S udatnými členy Bratrstva černé dýky se můžete blíže obeznámit v jejich „osobních spisech“, ale také v dotaznících, které vlastnoručně vyplnili, a prostřednictvím interview, která poskytli autorce osobně v prostorách svého tajného sídla. A konečně – J. R. Ward, autorka světových bestsellerů, nechá čtenáře nahlédnout do své kuchyně: nesobecky se s nimi podělí o návod, jak napsat knihu a jak ji dostat na trh – a prozradí také některé specifické detaily, které pomáhají při psaní jí osobně.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Erotika

Vydáno: , Baronet
Originální název:

An Insider's Guide , 2008


více info...

jesterka.as
jesterka.as
11.09.2022 4 z 5

Pro milovníky Bratrstva, kteří chtějí nakouknout trochu pod pokličku a dozvědět se něco víc, je tato kniha naprosto nezbytná. Je nutné ji číst skutečně po 6. knize. Ne dřív, ne později. Jinak je v tom krapet guláš. Kniha je úžasně pojatá a zpracovaná. Vysvětluje a doplňuje spoustu věcí sama autorka. Přestože, tak jako další čtenáři, jsem přeskočila pár stránek ve kterých popisuje vyloženě pokyny co dělat, když se chcete stát autorem, přečtení nelituji a nesmírně mě zbytek knihy bavil a zaujal.

anebar
anebar
11.09.2021 2 z 5

Pokud knižní sérii Bratrstva černé dýky žerete jako já, a chcete mít sérii přečtenou celou, doporučovala bych vám to pouze prolétnout. Je to skvělé doplnění některých částí příběhu, ale nic, co by musel čtenář této série nutně přečíst.


karin4338
karin4338
27.10.2020 5 z 5

veľmi príjemné počítaníčko :)

Saraken
Saraken
08.10.2020 5 z 5

Pekne doplnenie

MonaLisa42
MonaLisa42
27.07.2020 2 z 5

Tento svazek je o ničem a vlastně o všem, název Průvodce mu fakt sedí. Přiznávám, že nic takového jsem ještě nikdy nečetla.
Udělala jsem chybu a tuto knihu si přečetla až po 15 dílu místo po 6. Tudíž vím, že rozhovory s postavami jsou občas rozporuplné s budoucností. Něco byla obrovská nuda a nechápu Co to mělo být? (např. 'Agenturní nabídka', 'Rady spisovatelkám' nebo 'Dějová linie') a hrozilo, že nedočtu knihu do konce.
Na druhou stranu se najde i několik kladů. Především jsem se o autorce dozvěděla mnoho informací a pochopila její myšlení. Dokonce s jejími názory častokrát souhlasím. Reálně si dokážu představit hrdiny, jak odpovídají na dotazníky, a jejich odpovědi k nim skvěle sedí. Povídka 'Otec' a Hlášky a vtípky byly super.
Nyní mám pocit, že bych sama mohla napsat knihu či příběh, ale pak si pomyslím kolik práce by mě to stálo... a řeknu si: ehm spíš NE. Děkuji!!!

PS: Toto je úžasné a chci si to zapamatovat:
Wrath je diktátorský a přímočarý
Rhage je veselý rošťák (superantikontramultiextraunikátní)
Zsadist je rezervovaný, podezíravý a chladný
Butch je úplná kočička ???
Vishouse je blbec - uzavřený, defenzivní blbec :-D
Phury je laskavý, ohleduplný, miloučký prevít

postrach
postrach
13.07.2020 5 z 5

Povidka dobra.kniha jako celek dobra.Hodne informaci v jedne knize...

Tereza.Fait
Tereza.Fait
07.02.2020 3 z 5

Povidka je skvela! Dotazniky obcas sranda. Musim precist znovu a nepreskakovat, treba to vic chytne

LucijeT
LucijeT
22.12.2019 2 z 5

No... Příběh o Zsadistovi se mi líbil, celkem vzato se mi líbily i interview s bratry i ty popisky na závěr, ale bylo to dost nudné a v paměti mi utkvělo toto: Zsadist má jizvu přes celý obličej od té doby, co byl
mučen, když ho zradil vlastní bratr. Rhage je divoký, každou
chvíli se rozčílí a miluje ženy. Vishous je stratég skupiny, má
děsivě silnou mysl, ale straší ho temné vize, které se často
uskuteční. Phuryho děti a uta-shellan zahynuli rukou nepřátel
před padesáti lety a po zranění v bitvě má umělou nohu.

Čož je asi nějaký překladatelský renonc, nebo zkouška bdělosti.. Nicméně mě to motivovalo k tomu zbytek knihy přeskákat...

misak94
misak94
16.07.2018 4 z 5

Novela byla skvělá, rozhovory byly také výborné ale i tak to bylo docela náročné čtení. Nejtěžší byly části, kde autorka popisuje tvorbu jednotlivých dílů. Čím jsem zklamaná, je "rozhovor" s Vishousem....mám ho moc ráda a nevidím ho tak nepřístupného jak ho autorka popsala. Každopádně hlavně díky novele Otec určitě patří do sbírky každého milovníka série.

nai.ivka
nai.ivka
08.01.2018 3 z 5

Už jsem četla první díl, tak jsem zas moc netápala.

Kakatja
Kakatja
08.11.2017 4 z 5

4* dávám kvůli dotazníku od Vishousovi, který vyplňoval Rhage ... Jsem se pobavila jinak by to bylo za 3*

kacaaba
kacaaba
11.07.2017 2 z 5

Tak úvodní povídka otec byla úžasná, také se mi líbili povídky, které se nevešli do knih, ale to Interview mi přišlo až schizofrenní. Ani příspěvky autorky mě nebavili. Jestli se k této knize někdy vrátím, tak jen na ty povídky.

cukrovka
cukrovka
26.03.2017 4 z 5

Povídka Otec mě nadchla. Bylo jasné, že Zsadist bude mít s rodičovství problém a autorka nám to zde ukázala. Zbytek knihy mě moc nezaujal.

Lee7
Lee7
02.01.2017 4 z 5

Díky novele a za připomenutí vtipných scén super po čtení.

Mark.
Mark.
01.10.2016 4 z 5

Hodnotila bych podstatně hůř, ale povídka otec stála opravdu zato. Přečteno jedním dechem, napsáno naprosto skvěle. Pro velký úspěch si to někdy přečtu znova :-)
Rozhovory s bratry mi přišly naprosto divné. Nevím jak jinak se k tomu vyjádřit. Ale za to časová osa mne velmi zaujala. Bylo by fajn, kdyby to sem tam bylo vloženo do závěru ostatních knih.
Hlášky a v típky byly mnohdy vytrženy z kontextu a u některých mi vadilo, že nebylo napsáno mezi kým to probíhalo. Je to už dávno co jsem začala číst danou sérii. Někdy se mi vybavil celý úsek knihy nebo probíhající zápletka a to bylo fajn.

kumibo
kumibo
07.06.2016 5 z 5

Úžasná knížka, povídka Otec je úplně dokonalá. Mohu jen vřele doporučit.

aktak1203
aktak1203
12.05.2016 3 z 5

Hurá přečteno. Musím říct, že mi dala kniha zabrat. Ságu o Bratrstvu mám ráda a povídka zde byla fajn, ale to dloooouhé povídání o ničem mě ubíjelo. Zkrátit knihu na 300 stran tak nemám připomínky.

Karin_Kim55
Karin_Kim55
08.02.2016 4 z 5

Povídka Otec byla dokonalá! Jediného čeho lituji je, že jsem si ji nepřečetla už dřív! Zmítalo se ve mě tolik pocitů! Prostě nádhera!
Hodně věcí jsem přeskakovala. Například rozhovory. Ty jsem si četla jen jedním okem. Ale zase listy co vyplňovali sami bratři byli zajímavé. (Hlavně jeden) Nebo nějaké vystřižené scény nebo některé střípky života.

Karolína18
Karolína18
17.05.2015 4 z 5

Některé pasáže byly značně zdlouhavé, ale kniha stojí za přečtení, jak už kvůli novele Otec, která je mimochodem výtečným pokračováním Probuzeného milence, tak kvůli geniální poslední kapitole, kdy jsem se opravdu řádně nasmála. Wardová je naprosto úžasná autorka a doufám, že v této sérii vyjde ještě další řada úžasných příběhů. Vůbec by mi nevadilo, kdyby vyšel průvodce i k dalším knihám o Bratrstvu.

Vendulik
Vendulik
02.03.2015 2 z 5

Kniha Me moc nezbavila ale Těšín se jaká bude kniha o tom zatoulanem bratrovi. Muhder se myslím jmenoval.