Brána do věčnosti

Brána do věčnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/101257/brana-do-vecnosti-101257.jpg 4 12 3

Lucidní snění nás může dovést k velkým dobrodružstvím ducha i na druhý břeh oceánu života a smrti. Zkušený autor představuje knihu jako vítaného pomocníka k ovládnutí umění lucidního snění. Popisuje první kroky vedoucí k lucidnímu snění, osobní zkušenosti, nagualský a tibetský teoretický rámec praxe snění i nejrůznější cvičení sloužící k rozvíjení snové pozornosti a zfunkčnění energetického, snového těla.... celý text

Přidat komentář

JaSsta
05.04.2020 5 z 5

Naproto mimořádný počin, nejen na domácí, malorybníkářské poměry.Autor nás, proto je podtitulem "učebnice lucidního snění", provází nejprve mateřskou školou, poté stupni základní a dostává se na vyšší odbornou školu snění tak, jak ji praktikují vidoucí v liniích toltéckých zřeců.
Návody jsou naprosto srozumitelné, polopatické, uvěřitelné pro ty, kteří disponují přebytečnou energií.Vedle manuálů volí Gato, jako správný učitel, osobní zkušenosti z jednotlivých lekcí.Osobní rozměr povyšuje práci nad rámec vědeckých publikací alá LaBerge a překonává ji.To ocení ale ti, kteří se dostali alespoň za první bránu (tak jak ji popisuje Carlos Castaneda).
Autor se na uzemí, o němž píše, pohybuje jako kočka čekající na červenu. Jeho předchozí počiny, s tématem související: Uniknout orlovi, Cesta čarodějek, Zenová kočka, Učení Nagualů, jakožto i dlouholetá zenová praxe jsou dostatečným puncem toho, že se bude jednat o dílo krystalické empirie.
Pokud se objevují názory, že se jedná o jakési ezoterické šarlatánství, tak to chápu, když se takto vyjádří někdo, pro koho je nejvyšším druhem magické zkušenosti zakopnutí o obrubník.
Pokud máte vážný zájem o snění, nic jiného, než Gatovu zlatou desku, hledat nemusíte.Nebo jinak, parafrází A. Bretona.Pokud hledáto zlato času- sáhněte po něm.

Danafantom
14.03.2018 4 z 5

Neřekla bych, že autor knížky je "šarlatán s esoterickými tlachy". Při lucidním snění nejspíš vnímáme realitu, kterou do nějaké míry sami tvoříme. A pokud vím, LaBerge podal vědecký důkaz o tom, že lucidní snění jaksi fyziologicky je možné. Pro mě to bylo čtení zajímavé, mimo jiné zde autor srovnává přístupy různých nauk.


MaroCZ
25.09.2017 2 z 5

Tak! Typický příklad častého úkazu, kdy se na zajímavý a vědecky podložený fenomén (v tomto případě lucidní snění) vrhne nějaký šarlatán s esoterickými tlachy. Kdo se chce lucidním sněním opravdu zabývat, ať si přečte Stephena LaBerge, který ho vědecky studuje od roku 1977 ( a sám je aktivním lucidním snílkem). Gatovy žvásty o jiných dimenzích a démonech jsou ale vesměs ztrátou času...

Štítky knihy

sny lucidní snění

Kniha Brána do věčnosti je v

Přečtených17x
Doporučených2x
Knihotéce12x
Chystám se číst17x
Chci si koupit4x