Charles Bukowski - Bláznivý život Charlese Bukowského

Charles Bukowski - Bláznivý život Charlese Bukowského https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47740/bmid_blaznivy-zivot-charlese-bukowskeho-EC0-47740.jpg 4 35 5

Autor knihy Howard Sounes začal toto biografické dílo psát až 2 roky po Charlesovi smrti, ani jednou se s ním osobně nesetkal. Kontaktoval tedy jeho přátele, milenky, bývalé spolupracovníky, kolgy spisovatele, vydavatele a příbuzné, z nichž mu většina byla nápomocna. Taktéž čerpal z hojné a dosud nevydané korespondence.

Žánr:
Literatura naučná , Biografie a memoáry

Vydáno: , Pragma
Originální název:

Charles Bukowski - Locked in the Arms of a Crazy Life , 1998


více info...

hanzmb
hanzmb
22.06.2023 5 z 5

Když na začátku devadesátek vyšly Faktótum a Hollywood, byl to pro nás čtenáře, leta drcené socialistickou cenzurou, blesk z nebe. Tohle bylo zcela jiné kafe i ve srovnání s různě tajně kopírovanou exulantskou literaturou. Ještě několik dalších let jsem automaticky kupoval každou novou autorovu knihu. A kupodivu stejně ho hltala i moje manželka, která tento "tvrdší" druh literatury až zas tak nepreferuje. Tahle biografie není špatná, autor musel prostudovat celou Bukowského tvorbu, přečíst další tisíce dopisů a dokumentů, podniknout stovky rozhovorů. Ale samozřejmě je to jen popisné. Jak jinak by vyznělo vyprávění někoho, kdo autora znal a leta s ním "pařil".

Česneksmedem
Česneksmedem
04.02.2023 5 z 5

(SPOILER) Druhá přečtená biografická kniha o Bukym (první byla od Baryho Milese). Vlastně bych měl napsat o Bullshitskim, což je jedna z jeho přezdívek uvedená v této knize. Pokud se vám jeho knihy jeví jako hrubé a až moc přisprostlé, je třeba si uvědomit, že biografická kniha je v tomto ohledu násobkem knihy jedné. A nutno přiznat, že Howard se vůbec, ale vůbec nebrání užívat patřičné výrazy.
Vzhledem k tématům letošní výzvy ještě profláknu, že tento rapl B měl rád žlutou barvu. No, za souseda, ani za kamaráda bych ho nechtěl, ale čtu ho a o něm rád. Faktem ale je, že občas připomíná jednoho našeho politika a nový výrobek z Kostelce libový kňůček. V případě Bukowského ale spíš lihový... Dost pasáží se pochopitelně opakuje, ale to nevadí. Dost dobré.


ozzak
ozzak
11.12.2022 5 z 5

Moc pěkný životopis legendy nezávislé americké prózy, poezie. Charlese Bukowskeho. Kniha popisuje velmi zajímavy život slavného spisovatele doporucuju všem fanouškům nejen bukowskeho ale všem co mají rádi nezávislou tvorbu.

JancaMia
JancaMia
25.02.2022 5 z 5

životopis jsem v roce 2009 sháněla po všech čertech nakonec jsem ho sehnala a zhltla během tří dnů , zajímavý pohled na spisovatelův život

Jack.Bledsoe
Jack.Bledsoe
15.11.2017 4 z 5

Bohužel tenhle životopis není ani zdaleka tak zábavný a bláznivý, jak by název mohl napovídat. Jasně, je to Bukowskiho život, takže fádní nuda nehrozí, ale čekal jsem víc. Fanoušky potěší jeho malůvky a fotografická příloha, naopak překlady básní mi připadaly dost mizerný.

Autorovy další knížky

Howard Sounes
britská, 1965
1999  90%Charles Bukowski - Bláznivý život Charlese Bukowského
2010  93%Down The Highway : Život Boba Dylana

Kniha Charles Bukowski - Bláznivý život Charlese Bukowského je v

Právě čtených1x
Přečtených55x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce41x
Chystám se číst18x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x