Bitevní hranice Země

Bitevní hranice Země https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/302046/bmid_bitevni-hranice-zeme-pNs-302046.jpg 4 24 9

Nejsou to jen živoucí lodě monstrózních Gorgonů nebo nepostřehnutelně se pohybující bojové jednotky ozbrojených a obrněných Cypherů bojující na Zemi. Celý svět se obrátil proti hrstce přeživších. Lidé podléhají zoufalství. Pokud se nerozhodnou včas spáchat sebevraždu, mění se v důsledku kontaminace pozemské atmosféry v ohavné Šediváky, lidožravé mutanty poháněné nepotlačitelným hladem. Ve chvílích naprosté beznaděje se objevuje mladík trpící ztrátou paměti a obdařený nevysvětlitelnými schopnostmi. Začne si říkat Ethan. Aby ovládl neznámou moc a své nadání a dokázal, že je poslední nadějí lidské rasy, musí nejprve překonat nedůvěru a podezřívání. Stejné schopnosti a moc ale dostávají Ethana do středu zájmu znepokojených vetřelců, doposud zvyklých obávat se jen sebe navzájem. Stává se lovnou zvěří a s ním i lidé, kteří mu uvěřili...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Sci-fi

Vydáno: , Banshies
Originální název:

The Border , 2015


více info...

lazarus
lazarus
04.02.2024 3 z 5

Tak co to tady máme? Přechod, Svědectví, Akta X, Den nezávislosti, Den kdy se zastavila Země, Já, legenda...
Co mají tyto knížky a filmy společné? Z těch všech McCammon něco ukradl a zbastlil z toho Bitevní hranici Země. Celkem se mu to povedlo. Místy je to čtivé, místy napínavé, místy se to trochu vleče a ve finále to celé trošku zmastil. Vlastně, ještě tam chybí kousek Na hraně zítřka. To jen pro pořádek. Tož tak asi. Hezkou zábavu přeje Pejsek s Kočičkou

petr_
petr_
02.01.2020 3 z 5

Oceňuji dobrý nápad. Ale je dosti chabě zpracovaný.


ThomasRuhe
ThomasRuhe
16.10.2019 3 z 5

Oceňuji zejména neotřelý nápad, kdy lidé primárně nebojují z mimozemšťany, ale Země je pouze bitevním polem pro dvě znepřátelené mimozemské rasy.Dobře jsou tu popsáni Gorgoni i Cyfeři, a rozdíly mezi nimi. Ladění příběhu je dost ponuré a situace lidstva zoufalá s neurčitou jiskrou naděje. Na závěr jsem byl tedy fakt zvědavý, a výsledek je poměrně vydařený. Proto knihu hodnotím 70%.

Prince_of_book
Prince_of_book
09.03.2019 3 z 5

No jak to říct...Scifi v pravém slova smyslu, kde nás autor zavede do post-apokalyptické doby, ve které Zemi zničila válka dvou mimozemských civilizací. My se ocitáme v kůži chlapce, co si nepamatuje vůbec nic, a postupně přichází na to,že právě on by měl být klíčem k záchraně Země. No můj názor je asi takový že prvních 50-80 stran jsem si nijak neužíval, do čtení jsem se musel víceméně nutit a dokonce jsem uvažoval, že knihu ani nedočtu. všem postupem stránek mě kniha tak nějak začala bavit, bylo to asi vývojem hlavního hrdiny Ethana, no a posledních 150 stránek(skoro celá druhá půlka knihy) jsem sfoukl za jedno dopoledne. Jen ten konec byl takový..no.. asi jsem si ho představoval trošku jinak. Nicméně byl skvělou ukázkou obětavosti jednoho jediného tvora.

Knížce bych celkově dl nějakých 6,5/10 kde body strhávám za nepříliš zajímavý úvod děje a trošku nezáživný konec.

Hadati
Hadati
26.09.2017 4 z 5

Příběh se odehrává dva roky poté, co naši Zemi navštívili mimozemšťané a zničili jakýkoliv pokus lidstva jim vzdorovat. Pak však na Zemi vkročila další bojovná mimozemská civilizace přilákána tou první a mezi emzáky nastala krvavá válka. Lidé jsou bezmocní asi jako jsou v lidských válkách bezmocná zvířata, přes jejichž životní prostředí se války už tolikrát přehnaly. Lidstvo díky tomu vymírá, ale přesto se stále někteří z nich nevzdávají naděje na lepší život. Přestože je hlavním hrdinou mladý chlapec, nejedná se podle mě o Young Adult knihu. Autor se nebojí jít přes hektolitry krve nevinných.

Finn69
Finn69
24.09.2017 3 z 5

McCammon vás hodí po hlavě do další apokalypsy, vyrovnejte se s tím jak umíte. Tentokrát je Země zničená válkou dvou mimozemských armád a její poslední nadějí je podivný chlapec Ethan, který by (snad) mohl válku zastavit.
Čte se to velmi dobře, děj šlape, je tam řada zajímavých nápadů. Jen ten konec mě trošku zklamal, ale s tím mám u McCammona problém vždycky.

Franc
Franc
26.09.2016 3 z 5

Nevím, nevím. Vyloženě zklamán nejsem, oslavné ódy na knihu pět ale také nemohu. Nemohl jsem se do knihy začíst do té míry, že by mě pohltila natolik, abych nevnímal okolí.

Předchozí autorova kniha mě v tomto směru oslovila. Ale to samé nemůže působit stále stejnou intenzitou.

U této jsem měl pocit, jako bych už něco podobného četl. Sice se dějově jedná o rozdílné knihy, ale autorův rukopis je znát. Jiní hrdinové, jiní nepřátelé, jiné zlo, ale jako by se ze stejných surovin snažil uvařit jiné jídlo. Navenek působí jinak, ale chutná stále stejně.

Přesto ale musím ocenit atmosféru světa, kterou autor nastínil na stránkách knihy. V jeho podání na Vás opravdu dýchá beznaděj, zmar, ztráta jakékoliv naděje. Kdo mi naopak moc nesedl, byl hlavní hrdina. Pokud se o něm v anotaci hovoří jako o poslední naději pro lidskou rasu, na mě působil spíše dojmem hodného strýce, který Vám dá 5 Kč na kolotoč.
Dalším plusem je, byť se to může někomu může zdát z pohledu čtenářského jako malichernost, zpracování knihy. To se tentokrát opravdu povedlo - pěkná obálka, kvalitní zpracování - chtělo by se říci jen více a houštěji.

Kniha to špatná není, kdo nečetl předchozí autorovu knihu, zklamáni nebudou. Kdo s předchozí zkušenost mají, možná budou mít pocit, že se jim nic až zas tak nového do rukou nedostalo.

trudoš
trudoš
05.08.2016 4 z 5

Až jednou bude někdo sepisovat biografii Roberta McCammona, zjistí, že mu civilizace v dětství provedla něco strašlivého. Protože jiné vysvětlení pro eskalaci toho, jakým způsobem jí to oplácí ve svých románech, jednoduše nemám. S elegancí rozeného mučitele jde až na absolutní dřeň utrpení, které následně přenáší do psaného slova v duchu nejděsivějších maleb Hieronyma Bosche. Tentokrát kombinuje apokalyptický horor s klasickou science fiction o zničující invazi, kdy lidé ani tak nebojují proti někomu, jako spíš o holé přežití. Gorgoni a Cypheři totiž usoudili, že Země je ideální plácek na válku a pustili se do sebe vším co měli nebo co by teprve stálo za vyzkoušení. A právě ta totální bezvýznamnost v konfliktu dvou mimozemských ras je v tomhle ohledu naprosto dokonalá. Jen škoda ústředního mesiášského motivu, díky kterému se zápletka nevyhne nejednomu dějovému deus ex machina. Přesto příběh uhranul děsuplnou imaginací, jež pro mě na současné literární scéně jednoduše nemá konkurenci.

Planin
Planin
04.08.2016

Zacatek a stred OK, ale konec byl zoufaly

Štítky knihy

antiutopie, dystopie, kakotopie postapokalyptické romány

Autorovy další knížky

Robert R. McCammon
americká, 1952
2021  82%Prokletí rodu Usherů
2013  81%Masky apokalypsy
2023  93%Smrt před úsvitem
2017  84%Čarodějnice z Fount Royal
2016  77%Bitevní hranice Země

Kniha Bitevní hranice Země je v

Právě čtených1x
Přečtených30x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce38x
Chystám se číst26x
Chci si koupit10x
dalších seznamech2x