Návrat zabijáka

Návrat zabijáka https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17869/bakly-navrat-zabijaka-17869.jpg 4 277 17

Bakly série

< 2. díl >

Bakly je tak šťastný, jak může muž s temně krvavou minulostí být. Jeho hlavním bohatstvím je pár lidí, na kterých mu záleží, které má rád. Pak někdo udělá chybu. Zapomene, kým zabiják buldočího vzezření se stiskem drtícím kosti byl, a připraví ho o jeho poklad. Neexistují dobří a zlí. Pouze svištící ocelová koule pobitá hřeby a mrtví nepřátelé. Nevrátil se zabiják, ale monstrum.... celý text

Žánr:
Romány , Literatura česká , Fantasy

Vydáno: , Triton
více info...

protokol
protokol
28.06.2022 2 z 5

celkom podarená poviedka len bolo to dost krśtke . a ten koniec bol tak nejak nedotiahnutý.

Teron
Teron
21.05.2020 2 z 5

Zíííívvvv....Žamboch obvykle popíše velmi zajímavé a propracované prostředí, nabídne spoustu detailů od zbrojí po lidské charaktery až po nejrůznější nuance - pozorování bojovníka při tréninku v aréně bylo nádherný. Takže cca do půlky stránek je to fakt zajímavý...jenže pak se rozjede plochej avatar (ne, tomuhle nedokážu říkat postava) a začne z rutinního důvodu hodnýho Seagalovejch a Norrisovejch filmů rubat všechno kolem. A samozřejmě na konci už skoro chcíplej sejme nějakým úskokem hlavního hajzlíka, takže místo zápasu na tři stránky je to zápas na pět řádků. Jo, když to použil prvně, mělo to ještě jiskru, napodruhý už to bylo jen trapný.

Zajímavý je, že zatímco snímky obou zmíněných bijců (hlavně ty poslední toho prvního) dostávaj adekvátně kvalitě černá čísla, literární verze od Mírka Ž se koupe v červených, ačkoli jsem mezi oběma typy příběhů nenašel výrazné obsahové rozdíly...


Terva
Terva
23.04.2020 5 z 5

Nevrátil se zabiják, ale monstrum.
V ničem lepším nevyniká, než v tom,
jak chlapovi vymlátit mozek z hlavy.
Patří totiž do kolonky: Bakly – zabiják
opancéřovaný svaly jako těžkooděnec brněním.

Vlastně je to delší povídka v knížečce o rozměrech 8,5 x 9,5 cm o obsahu 130 stran. I tak malé rozměry vám však dokážou, že vně je krásné dobrodružství o rodině a lásce. Mistr Miroslav Žamboch neopomněl opět přidat nějakou tu scénu obsahující náhled do místního života a hlavně nezapomněl na pivo.

Malá ochutnávka:
Sešel jsem po schodech dolů do sálu.
Dvojice mužů u korbelů s pivem si mě pátravě přeměřila, pak ale oba sklopili pohled. Byli to týpci, kteří se do ničeho moc nepletou a přežívají. Dobrý způsob, jak to hrát.......

Rychle přečtený příběh se mi celkem solidně vryl do palice a určitě se k této sérii ještě vrátím. Pokud nevíte o čem mluvím, tak věřte, že v těchto rozměrech vyšlo ještě několik příběhů. Například: Maverick – Pěšec na odpis, Basil – Valašský vojvoda nebo třeba Jennifer – Důl Quake.
Ve všech je řev, krev, více krve, smrt, oheň, žár, kouř a zase krev. Bakly je však ze všech těch postav tou nejzákladnější, nejzapamatovatelnější a v srdcích čtenářů nesmrtelná povaha. Bakly je dobrý chlap a má dobrou zbraň. Tak si Ho užijte.

Citát: Dobrá zbraň plus mizerný chlap je lepší kombinace než mizerná zbraň a mizerný chlap.

PS – Pro ty, kteří chtějí rejžovat na knížečkách a prodávat je za 600 korun Českých – Tato povídka vyšla ve svazku Bakly – Armáda v roce 2020. Konec prodeje za přemršené ceny.

Osice
Osice
05.03.2020 5 z 5

„Zajímalo by mě, nad čím teď přemýšlíte,“ promluvil muž v křesle.

„Přemýšlím, jestli mi nějak pomůže, když vás teď všechny tři zabiju,“ odpověděl jsem po pravdě.“

Uplynulo mnoho vody v řece času. V knize Návrat zabijáka (2. kniha ze série Bakly) je hlavní hrdina o notnou řádku let starší, změnil životní styl, přesto je od prvních řádek zřejmé, že Bakly je pořád Bakly… Nejprve jsem byla zklamaná, že M. Žamboch přímo nenavázal na předchozí díl, zajímalo by mě tolik věcí. Pár jich sice do příběhu prosákne, ale chtěla bych víííc:-) Návrat zabijáka má opět skvěle propracovaný příběh, do kterého jsem se neměla sebemenší problém začíst. Je teda hodně kraťoučký, přiznám se, že jsem ho přečetla rovnou 2x a na podruhé se mi líbil ještě víc:-) Klidně bych se obešla bez ilustrací, stejně byly jenom dvě. Škoda, že autor nevěnoval víc prostoru Kooganovi (toho jsem si oblíbila) a Tobymu (ten mě fakt zaujal)… Jsem zvědavá na další díl, potěšilo by mě, kdyby navazoval na tento, protože je zajímavě rozehráno…

„Nejhorší jsou dary, které člověk nechce, ale současně je nemůže odmítnout.“

„Ještě pár kroků. Pár kroků přece ještě nikoho nezabilo.“

Archie
Archie
28.02.2020 3 z 5

Muj druhy Bakly. V zasade se jedna o kratsi derivat predchoziho dilu - Bakly se chte nechte musi zmenit ve vrazdici stroj a o chlup ze vseho vyvazne (a mezitim rozmackava hlavy). Stale zabavne cteni. Idealni, pokud hledate prave takovou zanrovou jednohubku.

apelttom
apelttom
04.01.2020

Dobrá jednohubka navíc.

MichalHoráček
MichalHoráček
29.10.2019 5 z 5

Pokračování Baklyho, a musím uznat, že se mi to líbí a pořád mě baví.

Hzjena
Hzjena
23.08.2019 4 z 5

Bakly se dostává do obrátek. Balast a popisky ustoupili údernému, přímočarému ději. Teď už stačí jen si otevřít pivo, udělat si pohodlí a bavit se u toho jak se opancéřovaná hrouda svalů promlátí do konce. Super zábava i přes to, že námět a zápletka nejsou nijak originální.

Ramiel
Ramiel
08.06.2019 odpad!

Tak můj první dojem po čtení Baklyho byl touto novelou potvrzen. Prostě se kopíruje Gemmellův Druss. Manželka zavražděná nájemnými zabijáky, dcera má magické nadání, hlavní hrdina "samotářský padesátník", který se vrací k zápasení a nepřátele pobijí po tuctech... Tohle je vykradení námětu se vším všudy.

tonysojka
tonysojka
20.11.2018 5 z 5

Všechny knihy o Baklym mne neskutečně bavily

T800
T800
09.09.2018 5 z 5

Krátké, ale obsahu vše, co má dobrý příběh obsahovat. Akci, lásku, dobrodružství, humor a trochu toho šafránu. Prostě Žambochova klasika.

slawa.cap
slawa.cap
06.03.2018 4 z 5

Perfektní příběh a začíná tak jak jsem čekal, ale vývoj už jsem nečekal. Kniha nás seznámí s Baklyho dcerou, učedníkem a panem Lasičkou.Obsahuje několik skládaček s Baklyho minulosti a celkově jeho světa. Dost mě zarazila délka, řekl bych, že všechny tři krátké díly by měli vyjít jako jedna kniha a ne to tak cuckovat.

groula
groula
28.08.2017 5 z 5

Za dvě hodiny přečteno, ani sem tomu nechtěl věřit když mi to čtečka psala.
Čtivé, akční, rychle, spadovite, co víc si přát :-)

NemmamSlov
NemmamSlov
27.04.2017 5 z 5

Bakly je proste gladiatorsky terminator....jedine minus pri tejto knizke bol len kratky pribeh.....urcite by som si to vedel predstavit aj dlhsie.....proste poviedka na nedelne posedenie pri kave a knizke :)

Geramon
Geramon
26.08.2016 5 z 5

Prostě Mirek Žamboch umí napsat jak perfektní scifi tak perfektní fantasy.
Nevím jak to dělá, ale určitě je to mimozemšťan :o)))
Baklyho mám fakt rád. Pěkná kniha.

Eigis
Eigis
16.09.2013 5 z 5

Není to román, ale povídka. Sice to má 128 stran, ale velice maličkých. Kdyby to nebylo tak dobré nestálo by to za koupení.

OldaB
OldaB
21.10.2012 5 z 5

Mašina na zabíjení se znovu rozjíždí. Škoda, že už kolibříci nevychází.