Babiš - Příběh oligarchy

Babiš - Příběh oligarchy https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/209577/mid_babis-pribeh-oligarchy-OGa-209577.jpg 3 21 4

Při sledování kroků Andreje Babiše je dobré mít na paměti kapitoly z jeho podnikatelského příběhu. Majitel Agrofertu uznával jen totální úspěch a vždy postupoval urputně za svým cílem. Autor si nedává za cíl přinést nějaká senzační odhalení ze soukromí politika. Kniha „Babiš - Příběh oligarchy“ se nicméně jako první snaží uceleně zmapovat život miliardáře, který ke svému agrochemickému impériu přidal v uplynulých letech také mediální vliv a politickou moc. Čtenáři odhaluje dosud málo známé podrobnosti o Babišových kořenech, kariérních začátcích, podrobně analyzuje jeho sporné kontakty se Státní bezpečností nebo vznik Agrofertu. Nechybí průřez Babišovým akvizičním tažením v české chemii, zemědělství a potravinářství. Kniha popisuje také jeho přerod v přímého aktéra politických her.... celý text

Přidat komentář

Čtenář_e-knih
01.08.2017

Už mě to skoro nebaví číst, i když si říkám, že bych měl, abych byl v obraze (in?). Anonymita zdrojů? Nečtu všechny poznámky pod čarou, ale přijde mi, že zdroje nejsou anonymní, že jsou jasně dané.
Bohužel většina voličů ANO si tuto knihu nikdy nepřečte, raději si přečtou O čem sním, když náhodou spím (Adrej Babiš). Já té knize říkám: Co jsem podělal, když jsem se náhodou posral :) a doufám, že na má slova dojde.
A to mám ještě v mobilu Žlutého barona a Kalousek 20 úřednických a politických her jako protiváhu.

pobijecmuch
16.05.2017 3 z 5

Pro toho, kdo hledá senzace, tak tato kniha není. Informace uvedené v této knize jsou všude k dispozici. Je to pouze shrnutí o tom z jaké rodiny Babiš pochází, zmínka o jeho studium a následné práci v zahraničním obchodě, kdy získává styky a poznává řadu zahraničních obchodníků. To mu následně, po revoluci, pomohlo k založení byznysu a ovládnutí několika firem na Slovensku a ČR. Ano, je tam i zmíněna jeho účast ve svazu mládeže, KSČ a možné spolupráce s STB. Většina knihy je však o jeho obchodu a byznysu v České republice, kdy přes tehdejší politické špičky se stává známou osobou.
Knihu jsem si přečetl pouze jen k vytvoření uceleného obrázku o tomto pánovi. Na jeho jméno jsem totiž narazil už dříve, např. v knihách Jaroslava Kmenty - viz Mrázek, nebo Krejčíř. Knihu si může klidně přečíst jak jeho fanoušek, tak i jeho odpůrce, protože panu Babišovi neubližuje, ani ho nevychvaluje.


valda
16.01.2016 1 z 5

Tohle je asi první kniha o Babišovi. Bohužel mi přišla taková trochu zbytečná. Chápu autora, že se mu nelíbí, že Babiš je bývalý příslušník STB, má jednu z největších firem v ČR a přitom je ministr financí. Tady mi to ale opravdu trochu přišlo, že tohle prostě nedokázal přenést přes tužku, tak prostě v knize vytvořil mnoho různých složitých konstrukcí, za co všechno Babiš alias Bureš může, s kým vším se potkal apod. Myslím, že tohle by se dalo napsat o jakémkoliv vlivném podnikateli.
Další problém je v tom, že Babiš je tak trochu pan Nikdo. Protože do nedávna nebyl politik ani nijak mediálně známá postava, tak se o něm v zásadě moc neví. Ani on sám o sobě moc informací nešíří. S autorem knihy nespolupracoval, což chápu. Takže se toho vlastně ani moc nedozvíte. Navíc mi kniha nepřišla ani v žádném směru zábavná, nebo přinášející zajímavé skutečnosti.

marvan00
16.03.2015 4 z 5

Příběh oligarchy nepřináší žádné nové informace, pouze sumarizuje obecně známá fakta Babišova společenského vzestupu. Na druhou stranu, český novinář převážně nemá šanci věnovat se jednomu tématu dlouhodobě a kontinuálně. I proto je možné, že jeden den politik něco prohlásí, za rok tvrdí pravý opak, ale nikomu to nevadí, zapomínají nejen čtenáři, ale bohužel i novináři. Takže jen prostým seřazením faktů v dlouhodobém časovém horizontu, se před námi otevírá obrázek Babiše jako člověka, který si jde za svým a své názory mění, jak se mu to právě hodí. Autor diplomaticky mluví o mlžení, já bych se nebál to označit mnohem jasnějším výrazem: lhaní. Účelové lhaní a enormně rozvinutý "shromažďovací pud", jak to trefně pojmenoval lobbista Candole.

Štítky knihy

osobnosti Státní bezpečnost (StB) lhaní, lži podnikatelé privatizace politici krádeže a loupeže komunistický režim Andrej Babiš, 1954–

Autorovy další knížky

Tomáš Pergler
česká, 1975
2014  68%Babiš - Příběh oligarchy
2021  61%Babišistán

Kniha Babiš - Příběh oligarchy je v

Přečtených28x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce12x
Chystám se číst11x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x