Až tak moc tě nežere

Až tak moc tě nežere https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/50436/mid_az-tak-moc-te-nezere-rBK-50436.jpg 3 63 22

Autor i autorka téhle novátorské knížečky mají k sexu a milostným záležitostem opravdu blízko. Oba totiž spolupracují na mezinárodně oblíbeném televizním seriálu Sex ve městě. Greg je jeho konzultant a Liz scénáristka. A v čemže spočívá jejich převratný nápad? V názoru, že v problémech s láskou a s muži by dámám neměly radit kamarádky, ale zase jen a jenom muž, protože ten se přece v chlapské mysli vyzná ze všech nejlíp, že ano? Greg proto s otevřeností, mnohdy zábavnou, mnohdy šokující, odpovídá na dotazy poznání chtivých slečen a paní a uvádí na pravou míru nejčastější mužské výmluvy. Nevolá? Vykládá, že by se nerad vázal? Zalistujte a dozvíte se, co se za tím doopravdy skrývá. Že u toho občas padne nějaké to peprnější slůvko a že o legraci nebude nouze, netřeba snad ani podotýkat... celý text

Literatura světová Literatura naučná
Vydáno: , Metafora
Originální název:

He's Just Not That Into You , 2004


více info...

Přidat komentář

Emik87
24.02.2024 3 z 5

Knížka mě tedy moc neuchvátila, i když pár světlých momentů má, ne že ne. Ale jedno přečtení stačilo.

_Michelle_
16.04.2022 3 z 5

Plno informací o nesprávných partnerech. Nic nového pod sluncem. Pokud se však daný problém týká přímo vás, může být těžké si nepříjemnou pravdu připustit. Právě to je důvod, proč může být kniha přínosná. Pokud zrovna nemáte ve své blízkosti správnou kámošku, třeba ji může částečně suplovat tato publikace. Když mi bylo náct, měla bych pro ni využití. Dnes mi jen ukrátila pár dlouhých chvil. Místy mi kniha připomínala části časopisu Bravo, který byl hitem mých mladých školních let. Nejednou jsem se musela pousmát. Jelikož nejsem správnou majitelkou této knihy, nejspíš ji v budoucnu věnuji neteři, aby si ušetřila nějaké ty trable dospívání.


adabraz
27.01.2022 5 z 5

Rozhodně doporučuji všem, nejlépe jako povinnou četbu :D. Nejednou jsem díky ní "utekla" před špatnými rozhodnutími ve vztazích, a také mi v mnohém opravdu otevřela oči. Určitě doporučuji všemi deseti.

Sidonka3
13.09.2020 5 z 5

Tuhle knížku miluju!
Povinná četba pro všechny zakoukané dívky a ženy, které sice samy tuší, že něco nehraje, když jim někdo atraktivní nevolá, ztrácí permanentně jejich telef.číslo nebo mu permanentně umírá papoušek, není dobře jeho babičce, má moc práce či se mu pochroumá auto vždy, když máme rande a on opravdu NEMOHL přijet, ač by tak strašně moc za námi chtěl. Bohužel, muži jsou mnohdy pokrytci a nechci říct že přímo slaboši, ono se totiž těžko říká druhému na rovinu: "Nemám o tebe zájem, zapomeň na mě." Většina lidí nechce ubližovat někomu, kdo jednostranně miluje. Nemáme si prodlužovat trápení a dělat marné naděje, to je hlavní poselství této knihy.
Kniha je psaná formou naivních, fiktivních dopisů a veleupřímných odpovědí a protože je psaná s nadhledem a vtipně, rozhodně se nejedná o žádnou depku. Už jen ty názvy kapitol: Asi tě zas tak moc nežere, když tě nepozval ani na rande (jasně, podle tebe jenom neměl odvahu nebo ti řekl: brnkni mi sama).
Pro ty, kdo knihu nechtějí číst (což je podle mého škoda), namátkou třeba tohle:
- Když ti muž říká, že neumí být věrný, měla bys mu věřit. :)
- Kdo si tě chce najít, ten si tě najde, i když by mu právě vymřela celá papouščí voliéra :) ( s tebou by přeci přišel na lepší myšlenky nebo by u tebe hledal oporu, apod.).
S filmem má kniha společný jen název. Nenechte se zmást, tohle je jednoduchá, ale praktická knížka bez příběhu pro ty, co si rádi malují věci na růžovo, i když pravda by je bolela mnohem méně než dlouhodobé nepřiznávání si zjevné skutečnosti.

Atanone
31.08.2020 4 z 5

Jelikož seriál mi připadá jako snůška pseudostarostí lidí, kteří žijí v pro mě úsměvné realitě (=ztráta času), přistupovala jsem ke knize se skrytými předsudky. Nicméně, nenechte se odradit typicky americkým stylem. I přes věci, které jsou pro mě zbytečně radikální, obsahuje velmi střízlivý pohled na vztahy, který se dá uplatnit všeobecně, ne jen na věci milostné.

Nicolka77
29.12.2019 2 z 5

Dlouho se mi nepovedlo ohodnotit knížku pouze 2mi hvězdičkami, ale tohle byla opravdu hrozná blbost. Posledních cca 40 stránek už jsem vzdala a nedocetla to.
Já vím, že zase srovnávat film a knihu je asi hloupost, ale nepochopím jak podle takovéhle blbosti, byl natočen docela povedený film. Jinak 2 hvězdičky dávám za předlohu k fajn filmu a druhou za obálku. Ke knize se určitě vracet nebudu.

anett123
26.08.2019 2 z 5

Fascinuje mě, že podle takové blbosti natočili celkem fajn film.

zoe.blue
01.08.2019 5 z 5

Tu žeru

Granada
29.05.2019 4 z 5

Knizku jsem cetla asi pred patnacti lety a tenkrat me pobavila, protoze je vtipne a originalne napsana, formou dopisu - otazek a odpovedi. Vlastne musim priznat, ze me nejen pobavila, ale i pomohla, velice rychle a konkretne :-)

Coucouha
12.12.2018 2 z 5

Přečteno za jeden den na doporučení kamarádky...trochu vám to může otevřít oči, pokud zde najdete svůj "problém" a pomůže vám to, abyste se posunuli vpřed. Není to však žádná vysoká literatura. Určitě si to znovu číst nehodlám, ale jinak fajn :)

dulcinea
13.10.2018 3 z 5

Na tvrdo a na rovinu naservírovaná pravda o mužích. Nic jiného se o této knize nedá říci.
Snad jen, že bych tuto knihu zavedla jako povinnou četbu pro všechny naivní ,,blondýny“, a nejen pro ně.¨
Jestli jsou všechny příběhy opravdu ze života, tak to nevím, kde ,,soudruzi udělali chybu." Nad některými dotazy můj rozum zůstal stát.
P.S: Blondýnám tato kniha asi nepomůže, ale mojí dceři knihu půjčím, i když některé rady jsou opravdu velmi tvrdé. Moje dcera však není blondýna, tak snad pochopí, dokud je čas :-)

P.S: Knihu mi darovala kamarádka. Přestože nejsem blondýna, nevím, co tím sledovala? :-)))

michaela6503
29.05.2018 5 z 5

Pro mě stejně skvělá jako film. Nejdřív jsem viděla film a ten miluju a pak jsem si přečetla tuhle knížku, která ten film krásně doplňuje a je v tom filmu vidět, některé ty případy z knih. Miluju to! Neskutečně jsem se pobavila a občas mi to i trochu otevřelo oči, zvlášť když se to shodovalo se slovy kamaráda. I přesto je ale kniha od filmu oddělitelná. Kniha je o tom, že dva lidé z New Yorku, pracující do filmového průmyslu, se rozhodli otevřít oči ženám, které mají ve vztahu problémy. Tak mně to rozhodně ukázalo to, že bych si měla začít vážit sama sebe a počkat si na něco lepšího a ne hned od všechno po hlavě skočit! Rozhodně je to ale minimálně kniha na pousmání, pobavení a oddechnutí, když nic jiného.

Julinka679
16.07.2017 4 z 5

Taková oddechová kniha ze života. Jak již někteří psali, tak film s knížkou nemá skoro nic společného a je nutné brát knihu s nadhledem :-)
Jinak jsem se u čtení dobře bavila :-) doporučuji těm, které řeší "proč se jim ten jejich neozval" anebo prostě těm, které si ještě nepřiznali, že je zase "až tak moc nežere" :-)

tevanko
24.11.2015 3 z 5

Při čtení knížky jsem se opravdu bavila. Myslím, že je ke knize nutné přistupovat s nadhledem. Po přečtení knihy jsem shlédla i film a ten mě vyloženě zklamal.

Mikik
04.02.2015 2 z 5

Spojitost s filmem rozhodně nehledejte, jinak budete zklamaní..

Terka35
01.02.2014

Knížku mi půjčila kámoška. Bohužel, i když se tomu fakt divím, tak je dnes docela mnoho žen, které by měly Gregovi napsat o radu. Knížka není špatná, je to samozřejmě lehčí žánr, ale je v ní hodně pravdy. Doporučuji pro pobavení i poučení všem ženám, které řeší s kámoškami, že jim ten jejich idol 3 dny nezavolal a co s tím.

MarieAnnaSarah
03.10.2013 1 z 5

Knížku jsem si koupila, jelikož se mi film zalíbil a chtěla jsem se dozvědět něco víc o příběhu jednotlivých postav. Jaké však bylo mé zklamání, když jsem zjistila, že knížka s ním má společný pouze název a obálku. Ach, jo :/

Bohužel tato kniha je pouze další z těch chytrých knih pro svobodné či nešťastně zadané ženy. Po přečtení musím ještě dodat, že asi i naprosto neinteligentní. (Ne fakt? Když mi jako týden nebo dva nevolá, tak mě už nechce? :O) - Čímž nechci urazit čtenářky této knihy, ale pouze konstatovat, jak se k nim autor v dané knize chová.
Několikrát zmiňované přirovnání k Bravíčku je více než na místě.

Tohle skutečně není můj šálek kávy.

Venezia
15.06.2013 3 z 5

Najprv si treba ujasniť jedno: kniha a film majú spoločný len názov. Kniha je vlastne akýsi manuál na mužov. A prečo jej dávam toľko bodov? Lebo autori majú pravdu. Keby si ju ženy prečítali a zapojili zdravý sedliacky rozum, nebolo by takejto knihy treba. Chápem, že niektorí dali málo bodov, veď čakali romantickú komédiu a nie drsnú pravdu. Pripájam zoznam pre tých, ktorým sa to nechce čítať:
AŽ TAK MOC TĚ NEŽERE,
1. když tě nepozval na rande,
2. když ti nevolá,
3. když s tebou nechodí,
4. když s tebou nespí,
5. když spí s jinou,
6. když tě chce vidět jen přiopilý,
7. když si tě nechce vzít,
8. když tě chce poslat k vodě,
9. když se vypařil,
10. když je ženatý s jinou,
11. když je sobec, surovec nebo úchyl.

budíček
08.06.2013 1 z 5

Jeden z mála případu, kdy byl film lepší než knížka. Tohle Bravo pro dospělé jsem tedy fakt nežrala, nicméně film se mi líbil a knížka se mi dostala do rukou až pak (BOHUŽEL). Zatímco u filmu jsem se zasmála hned několikrát u knížní předlohy pouze jednou. Když pominu ty stupidní dotazy čtenářek a rádoby chytré rady autora, tak knížka po každé kapitole obsahovala ještě shrnutí , ze kterého na mě působil silně neodbytný pocit, že sám autor své čtenáře považuje za idioty. Evidentně se při psaní tohoto veledíla bavil. Četla jsem omylem, poprvé a naposled. Tyhle rádoby příručky rad do života fakt nemusím, nic mi to nepřineslo a neudivuje mě že ji nechtěla vzít ani paní v antikvariátu...

roxy8
06.12.2012

Knížka super, navíc čtivá angličtina a i děj super, jakoby návod na vztahy a sebehodnotu, fakt důležité v dnešní době

Štítky knihy

dopisy zfilmováno

Autoři knihy

Greg Behrendt
americká, 1970
Liz Tuccillo
americká, 1964

Kniha Až tak moc tě nežere je v

Přečtených86x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených8x
Knihotéce59x
Chystám se číst32x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x