Skrytá

Skrytá https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/154666/mid_avena-skryta-uWQ-154666.jpg 3 215 54

Avena série

1. díl

Ebony vždycky věděla, že je jiná. Odlišovala se svýma fialovýma očima a její úzkostliví rodiče ji po celé dětství drželi na farmě v odlehlém údolí, kde ji i sami vzdělávali, chránili ji před každým nebezpečím – skoro jako by ji skrývali. Jenže teď se v Ebony něco mění. Něco, co se skrýt nedá. Dívka září, každým dnem je o něco krásnější a silnější. Když jedné osudové noci potká zvláštního, citlivého Jordana, něco uvnitř ní vybuchne – něco, co je vidět z nebes, něco, co od základů promění její dosavadní život. Ebony zatím neví, že je uloupený anděl, ukrytý na zemi. Jenže teď, když ji nebesa našla, budou ji chtít zpátky. 1. vydání. -- zdroj: www.legie.info –... celý text

Romány Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Jota
Originální název:

Hidden , 2012


více info...

Přidat komentář

anej
11.12.2021 3 z 5

Příjemná oddechovka, knihu bych doporučila spíše teenagerům. Aspoň se člověk vrátil do mladších let :) Klasická zápletka s klasickým koncem, uvidíme, jestli se dočkáme pokračování. Na vypnutí fajn, jinak nenadchne ani neurazí.

Johhanka79
20.06.2019 3 z 5

Klasická blbina pro mládež:-D, tím si projde většina dívek. Ale alespoň jsem se zasmála a zavzpomínala na svá mladá léta. Nečekejte skvost, hloubku ani rozumný děj.


Lethania
03.07.2018 2 z 5

Další podprůměrná fantasy kniha, kterou jsen četla před několika lety a jelikož si nepamatuji o čem to vlastně bylo, tak to samo o sobě vypovídá o tom, že je kniha nudná a zanechá jen špatný dojem. Nedoporučuji.

TheQueenOfIron
05.04.2018 2 z 5

Chci začít tím, že jsem fanynkou Marianniných knih. Nebo možná spíše konceptů, které v nich představuje. Způsob, jakým to dělá, nebývá nejlepší.
Tahle kniha je ale lepší než si pamatuji. První polovina vlastní není vůbec špatná, dokonce je někdy vtipná. Zápletka samotná by byla také dobrá, zrcadlí Luciferův pád a ukazuje nám, co mohlo přijít po něm. Skrytá má ale jeden velký problém - postavy. Máme zde dva vypravěče, což je formát, který Marianne obvykle používá a který si obvykle i užívám. Jeden z nich je dobře napsaný, vtipný, uvěřitelný a mladší čtenář se s ním může ztotožnit - druhý je hlavní postava. Ebony není od samého začátku špatná postava, přinejhorším je prostě nudná a je tím typem "nejsem ničím výjimečná, ale něco na mně je" - ale taková je prakticky každá hrdinka YA literatury, takže hádám, že to je v pořádku. Snaží se najít, její tělo se výrazně mění, a to je vlastně skvělá tématika pro mladé lidi. Ale tohle všechno jde z cesty, jakmile má možnost nějaké odpovědi získat. Nathanaelova postava je také v pořádku - v první polovině knížky. Jeho vztah s Jordanem je asi ten nejdůležitější v celé knize a je hezké sledovat, jak si k sobě nacházejí cestu. Ale všechno stojí a padá na tom momentu, kdy se setkají Nathanael a Ebony. Vím, že k sobě patří, Marianne s konceptem spřízněných duší pracovala už dříve, ale tentokrát to prostě nefunguje. Není mezi nimi žádná chemie, Ebony mu nevěří, uzavírá se do sebe a, jak jsem již zmínila, nestojí o ty odpovědi - a fakt, že má Nathanael vážně krásné oči to prostě nezachrání. A pak spolu stráví pět minut o samotě a ona jej najednou miluje. A je trapné. A zatímco jsem si po celou dobu užívala Jordanovy kapitoly víc, v tuhle chvíli jsem si přála, abych Ebonyiny nemusela číst. Naštěstí ale za rohem číhá záporák a v knize se objeví nějaká ta akce a před Ebony stojí těžká volba. Která vlastně není zas tak těžká, protože osobně bych s Lucou šla bez sebemenšího zaváhání. Chci říct... Zvuk hlasu člověka, kterého milujete (asi tak hodinu) klidně obětuji za to, abych zachránila svou rodinu a jako bonus získala tisíc let absolutního míru na zemi.
Poslední kapitola je dostatečně napínavá a zajímavá, aby člověk čekal na další díl a Skrytá za sebou nechává také dost otázek, které je ještě třeba zodpovědět, což je skvělé. Ale je velmi snadné z této knihy vyrůst. Je to YA kniha, která z toho tu adult část tak trochu vyjímá (ačkoliv vágně zmiňuje sex a dokonce se objeví nějaké nadávky, což jsou věci, které nebyly v ostatních Marianniných knihách tak výrazné), což není nutně špatné. Jsem si jistá, že kniha na svou cílovou skupinu čtenářů působí mnohem lépe než na mne, mnohem lépe s tou mladou částí než dospělou - a nemyslím si, že se k téhle knize někdy ještě vrátím.

Ažula
07.03.2018 5 z 5

Tuto knížku jsem četla někdy ve svých 13ti letech. Pamatuji, že jsem z ní byla naprosto unešená. Díky mému nadšení z ní, jsem se začala zajímat o knížky více. (samozřejmě jsem do té doby četla ráda, ale většinou jen knížky, které mi ukázali rodiče) Každopádně se ze mě díky ní stal knihomol. Můžu říct, že jsem od té doby jsem objevila i spoustu lepších knížek. Normálně bych tuto knížku hodnotila čtyřmi hvězdičkami, milé a čtivé, nenadchne ani neurazí. Já dávám pět, protože je to pro mě prostě srdcovka a v době jejího dočtení jsem z ní prostě nadšená byla. A ačkoliv je to už přes tři roky, tak si pořád knížku pamatuji, jako kdybych ji četla včera. Moc mě mrzí, že nevyšly další díly, ale máme aspoň angličtinu.
Kažopádně se mi knížka líbila a patří mezi ty lepší knížky, aspoň za mě. Doporučovala bych.

parvitas
17.10.2017 1 z 5

Obálka, ktorá ma dostala - je fakt nádherná - strieborno-modro-čierna - takúto kombináciu milujem! Ale príbeh, no veď posúdťe sami...
Podľa mňa je to dobrá blbosť. Nikdy sa mi nepáčili knihy o anjeloch a ani táto nie je výnimkou. Dievča je iné, rodičia jej to taja 16 r., a nie je to iba preto, že jazdí na koni a je extra silná. A potom sa tam objavia nie dvaja, ale rovno traja sexi nápadníci a ich kamoši a tak nejako jej rastú krídla a potom rásť prestanú a všetci z nej chcú mať svoju nevestu/milenku/matku svojich detí alebo niečo podobné. Ale som to prežila, popri čítaní prehrala len dve partie Človeče nehnevaj sa, pozrela si pri čítaní dva fajn filmy - Deadpool a Oblivion - tie filmy odporúčam, Avenu nie.
Prečo nie? Je to také divné, keď sa ju snažia presvedčiť, že je anjelka. A ona im vraví, nie, nie, to vy ste tí divní. A tak vysielajú človeka, jej budúceho, ktorého bude musieť časom ochraňovať, aby ju presvedčil, ale on je do nej zaľúbený, všakáno. A jemu sa nejako presvedčiť dá, ale aj tak sa dievčinka zahľadí do anjela. A áno, dobrí majú modré oči, ten zlý zelené. Fakt to nemusíte čítať.
Iba ak veľmi-veľmi chcete.

Lucik100
12.07.2017 3 z 5

No nebylo to nejhorší, ale zas tak mě to nevzalo. Vadí mi ale, že nejsou další díly.

Zebra01
14.06.2017 3 z 5

Knížka mě zaujala více než jsem očekávala, i když některé události by stály za to více rozepsat.
Nevíte jestli vyjdou další díly? Nebo jestli jsou k sehnání další knihy této tématiky, popřípadě jaké?

AnuQa
09.05.2017

čtení rychlé ale spíše dětské tohle mi je jedno ale když už se začtete tak to slibuje další díly které nejsou

ivzu77
14.11.2016 4 z 5

Po delší době jsem opět sáhla po knize s andělskou tématikou, s tématem lásky a oddanosti. I tentokrát se mi kniha četla dobře, prolínání pohledů Jordana a Ebony bylo zajímavé. Fandila jsem síle nebeského řádu, porazit temnotu a zlo.
Milovníkům andělů doporučuji.

Nikoll2
06.11.2016 3 z 5

Příběhy s anděli a milostnými trojúhelníky mám vážně ráda a i tento se mi líbil.
Konkrétně u tohoto příběhu mě milostný trojúhelník trošičku zklamal, protože můj favorit neměl žádnou šanci a byl tam za tokového chudáčka. :D
To co mi na knížce vadilo bylo časté používání slova člověče a kámo. Někdy mi to přišlo úplně zbytečné.
I přes to všem obdivovatelům nebeských stvoření doporučuji přečíst.:)

nikittka
02.09.2016 2 z 5

Kniha mě vůbec nezaujala, čekala jsem trošku víc. Za mě teda jsou i lepší knihy s touto tématikou

SoniaShadow
29.04.2016 4 z 5

Kniha byla zajímavá a velmi dobře zpracovaná. Odehrávala se ze dvou pohledů, což mi nijak nevadí. Osobně jsem si jí užila. Jen mě mrzí, že to vypadá, že se dalších dílů nedočkáme.. No co, kromě toho úplného konce s Jordanem by se to mohlo brát i jako jedna samostatná kniha.

Sabka123
07.02.2016 4 z 5

Docela dobrá kniha. Nebyla úplně nejlepší, ale ani jsem se u ní nenudila. Byla taková průměrná. Ale na to, že má tak hezký obal, by mohla být lepší.

vandalindakova
07.02.2016 3 z 5

Knížka byla celkem super, jen jsem měla pocit, že se vše dělo moc rychle, ale to mám u každé knížky, do které se začtu a mám jí hned přečtenou. :D Z Ebony jsem byla vyřízená, jak byla paličatá a na ostatní kolikrát i nepříjemná. Jsem zvědavá, jestli vyjdou i další díly, poud ne, tak se na ně vrhnu v angličtině. :)

warca
03.01.2016 4 z 5

jaká škoda, že se mi další díl do ruky asi jen tak nedostane!

Evule114
01.01.2016 5 z 5

Takže mám špatnou zprávu, druhý díl se nechystá vyjít, tak pokud umí někdo dobře anglicky, že by to přeložil, tak mu ráda za to zaplatím... jinak to nevidím... a nebo poprosit přímo překladatelku, ale to bylo moc drahé..

sekanimi
29.12.2015

Evule114, další díly jsou, ale nejsou ještě vydané.. taky čekám než další vydá. Hold musíme jen čekat.
A souhlasím s tebou,je úžasná.

Evule114
29.11.2015 5 z 5

Musím říci, že tahle knížka, tenhle příběh je nádherný, opravdu jsem si ho užila od začátku do konce a moc mě mrzí, že nejsou další díly :-( Rozhodně musím říci, že tahle knížka je tisíckrát lepší než Zavržený a milionkrát lepší než Pád... s těmihle knihami na téma andělé se Avena nedá vůbec srovnat... Já musím mít doma další díl a je mi jedno jak...

kneznaliba
24.11.2015 4 z 5

Celkem ne špatná kniha. Sice už jsem četla určitě mnohem lepší, ale bylo to celkem dobře napsané a nenudila jsem se. Čtení z pohledu dvou osob mi nevadilo. Celkem bych si ráda přečetla druhý díl, pokud ovšem vyjde.

Štítky knihy

australská literatura andělé

Autorovy další knížky

Marianne Curley
australská, 1959
2013  68%Skrytá
2006  86%Vyvolený
2007  89%Temnota
2007  89%Klíč
2010  82%Dávná kletba

Kniha Skrytá je v

Právě čtených2x
Přečtených311x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených10x
Knihotéce146x
Chystám se číst133x
Chci si koupit24x
dalších seznamech6x