Avatar Jamese Camerona: Tajná zpráva o biologických a sociálních dějinách Pandory

Avatar Jamese Camerona: Tajná zpráva o biologických a sociálních dějinách Pandory https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37330/bmid_avatar-jamese-camerona-tajna-zprava-DZ8-37330.jpg 4 30 7

Terénní průvodce po Pandoře fascinujícím světě Avataru Jamese Camerona. Akční film natočený za pomoci nové generace zvláštních efektů nabízí originální filmový zážitek, v němž strhující příběh a pozoruhodně vystižené prostředí podtrhuje revoluční technologie. Avatar: Tajná zpráva o biologických a sociálních dějinách Pandory seznamuje milovníky filmu podrobněji s jeho dějištěm nádherným, civilizací nedotčeným měsícem ve vzdálené sluneční soustavě. Zpráva nabízí zevrubný popis Pandory včetně jejího exotického ekosystému a domorodých obyvatel zvaných Na'viové. Prostřednictvím fotografií, pozorování z terénu, vědeckých dat a osobních postřehů posbírali v tomto průvodci aktivisté brojící proti bezohlednému využívání a ničení Pandory všechny dostupné informace o Pandoře, které jim mohou pomoci přežít a zachránit nejen Pandoru, ale i Zemi. Ačkoli se ukázalo, že Pandora je mimořádně výnosný zdroj surovin, její prostředí od pohoří popírajících gravitaci po malé, ale smrtící vosy pekelnice a obrovské masožravé thanatory představuje trvalé nebezpečí pro každého, kdo se tam odváží. Tento manuál poskytuje velmi přesný a podrobný popis jedinečného přírodního prostředí Pandory, pozoruhodných živočichů a rostlin, ale také kulturních zvyklostí, jazyka a fyziologie domorodých obyvatel, jakož i přísně tajné popisy zbraní a techniky, které pozemská agentura RDA na Pandoře používá.... celý text

Literatura světová Sci-fi
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Avatar: A Confidential Report on the Biological and Social History of Pandora , 2008


více info...

Přidat komentář

Koty7
13.03.2024 5 z 5

Moc hezká encyklopedie ke světě Avatara a Pandory. Zavede nás do tohoto kouzelného světa a poodhalí nám jeho tajemství. Dozvíme se něco o místní fauně a flóře a také o místních obyvatelích Na'vi. Funguje jako dobrý doplněk k filmu.

ArkAngel
05.03.2023 4 z 5

Jen málo dodatečných publikací k filmům apod. jsou natolik komplexních, jako tenhle titul k Avatarovi, což jen podkresluje, do jakých detailů Cameron svět vymyslel, aby mu přidal na uvěřitelnosti... to dnes příliš autorů nedělá. Na jednu stranu je chvílemi kniha trošku nuda číst, protože jsou texty pojaty více odborně, ať už se jedná o popisy kultury, fauny, flory nebo lidské techniky, ale díky tomu působí kniha zase jako něco, co se skutečně může ve světě Avatara vyskytovat. Víc takových publikací, palec nahoru.


evineckY
06.09.2021 5 z 5

Tuhle knihu jsem koupila synovi když byl mladší a byl fanoušek Avatara. Ten film se nám líbí dodnes. V této knize jsou úžasné fotky z celého natáčení všech postav, zbraní, slovníky a přírody.

Slugterra
29.06.2019 5 z 5

Knížka se mi velice líbila. Avatar je pro mě srdcovkou a tahle příručka rozhodně nezklamala. Informace byly zajímavé. Nejlepší bylo, že jsem se při čtení koukala i na film. Rozhodně doporučuji přečíst.

frantisek6180
22.09.2017 4 z 5

Pro fanoušky a především nadšence je kniha ideální :)

Skylar Vincent
04.01.2014 3 z 5

Velice zajímavé, ale občas strašlivá nuda, která mě donutila číst knihu dvakrát a přesto jsem knihu strašně dlouho louskala. Avatar je velice zajímavý film a knihu rozhodně doporučuji. Hodí se i slovníček na konci.

lacinovajanulka
17.06.2013 5 z 5

Doporucuji!!! Vynikajici kniha, ten kdo miluje Avatar, tak ji oceni.

Autoři knihy

Maria Wilhelm
americká
Dirk Mathison
americká

Kniha Avatar Jamese Camerona: Tajná zpráva o biologických a sociálních dějinách Pandory je v

Právě čtených1x
Přečtených37x
Doporučených4x
Knihotéce38x
Chystám se číst7x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x