Vzpoura

Vzpoura https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/259927/bmid_arkadie-kai-meyer-vzpoura-FrM-259927.jpg 4 70 17

Arkádie (Kai Meyer) série

< 2. díl >

Druhý díl mafiánské fantasy trilogie Arkádie. Alcantarové a Carnevarové – dvě znepřátelené rodiny, dva mafiánské klany. Láska a nenávist, intriky a loajalita, něha a násilí. Rosa Alcantarová se takřka přes noc stává hlavou klanu. I když je velmi mladá, nehodlá být jen pasivní loutkou. Zasahuje do všech záležitostí, což vyvolává u jejích chladnokrevných příbuzných značnou nevoli. Stejně tak jako vztah s Alessandrem, hlavou nenáviděného klanu Carnevarů. Co před ní Alessandro skrývá? Jaké hry hraje rodinný advokát Alcantarů? A kým je ve skutečnosti její otec? Rosa nepřestává hledat informace o arkádských dynastiích. Mafiánská fantasy trilogie pokračuje.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Arkadien brennt , 2010


více info...

Přidat komentář

TaLu
02.04.2024 5 z 5

Oproti prvnímu dílu střídá akce akci, vztahy se rozjely na hlubinu, i fantasy prvky působí opravdově. Poznáváme detailně trauma Rosiny minulosti. Překvapivé zvraty, noví hrdinové dostávají prostor.

Sitting-Bull
15.02.2024 3 z 5

Souhlasím s KaMal, děj se rozjíždí snad až v poslední třetině knihy. Nicméně jako oddechovka stále dobré.


Kory98
09.10.2023 4 z 5

Mě to naprosto vtáhlo... Už cílím na třetí díl.

KaMal
13.05.2020 3 z 5

Nemůžu říct, že by mě druhý díl bavil víc než první, spíš to bylo naopak...postavy se nijak výrazně nevyvíjejí, spousta řečeného jsou lži a podvody a většina zajímavého děje se ukrývá až v poslední čtvrtině knihy.

Ailee
09.10.2019 3 z 5

Já vám nevím, skoro nic se v celé knize nestalo, nikam dál jsme se skoro neposunuli. Nebylo to špatné, ale nechytlo mě to tak, že bych se od toho nedokázala odtrhnout.

Luciluc
28.10.2018 5 z 5

Druhý díl Arkádie se mi líbil více než díl první, a to se mi u trilogií moc často nestává. Děj byl dynamičtější, pořád se něco dělo, odkryla se spousta tajemství. Vzpouru jsem četla asi deset měsíců po Procitnutí, takže jsem občas musela trochu zapátrat v paměti po dřívějších událostech a souvislostech. Rosa mi přišla ještě o něco sympatičtější než v předchozím díle. Alessandro měl podle mě tentokrát o trochu méně prostoru, ale naopak jsem byla ráda, že se v příběhu častěji objevovala Iole. Jsem zvědavá, zda se v dalším díle ještě setkáme s Valerií, protože její linka nebyla zas tak úplně uzavřena. Stejně tak jsem zvědavá na roli Contessi di Santis. Celkově zůstalo hodně záležitostí otevřených, takže se už těším na třetí díl.

zuzca.h
30.07.2018 3 z 5

Rozhodně lepší než první díl, ale Rose je občas stále na jednu spřátelenou. V druhém dílu vyplula na povrch celá řada záhad a mám jistou teorii jak to celé dopadne, proto až budu mít chuť na nějakou oddechoviu četbu tak sáhnu po třetím, závěrečném dílu.

any333
01.01.2018 5 z 5

Zaujalo stejně jako první díl, možná ještě o krapet. Napětí a tajemství bylo na každém kroku a člověk hltal ty neskutečně krátké kapitoly jako nic. A taky se mi asi ještě nikdy nestávalo, abych byla tolikrát po sobě zaražená a říkala si, že to nemůže být pravda, že to tak prostě nemůže být. Hlavně při scéně, kdy odhalily kožichy ve sklepě a když se zjistilo, kdo je Apollonio. A taky byl šok z toho, jak se zachoval Rosin otec. Jsem vážně zvědavá, jak se tohle a nohé další vysvětlí v dalším díle. Ale u tohohle autora obdivuji, že nám dává jen pramálo vodítek, nad kterými může čtenář dumat. Nezbývá mi nic jiného, než si počkat.

keiko33
05.10.2017 5 z 5

Tak urcite lepsie ako prva cast. Zlepsil sa styl pisania, bolo tam viac napatia, akcie a vela tajomstiev. Tajomstvo v chladiacej miestnosti, hladovy muz ci zahada Apponiho. Tesim sa na pokracovanie.

LoverBooks
08.01.2017 5 z 5

Tuhle sérii zbožňuju

Dandulka
18.09.2016 4 z 5

Všechno, co jsem dosud četla, bylo super, jen tento díl mě malinko zklamal. Zdál se mi takový utahaný.

anonym02
19.06.2016 5 z 5

Co k tomu dodat...
Snad jen to , že si nemohu představit jak jinak to mohlo dopadnout =-}

Laf
10.02.2016 4 z 5

Pokračování se mi líbilo. Děj se zajímavě vyvíjí a o zápletky není nouze. Také se mi na tom líbilo, že v textu bylo zmiňováno, co se dělo v předchozím díle, takže čtenář je pořád v obraze a nemusí mít všechny díly pohromadě. Tato série se opravdu povedla...

TerkaM
20.01.2016 5 z 5

Druhý díl se mi líbil o kousek víc než první a posledních zhruba 150 stran jsem se od knihy nedokázala odtrhnout. Opravdu mě to bavilo a vlastně jsem ani nepotřebovala re-reading předchozího dílu, autor v tomhle všechno náležitě vysvětlil. :) V každém případě, jsem opravdu zvědavá, jak celý příběh nakonec dopadne a závěrečný díl si určitě nenechám ujít. :)

TerkaM
17.01.2016 5 z 5

Druhý díl se mi líbil o kousek víc než první a posledních zhruba 150 stran jsem se od knihy nedokázala odtrhnout. Opravdu mě to bavilo a vlastně jsem ani nepotřebovala re-reading předchozího dílu, autor v tomhle všechno náležitě vysvětlil. :) V každém případě, jsem opravdu zvědavá, jak celý příběh nakonec dopadne a závěrečný díl si určitě nenechám ujít. :)

ElisR1
13.10.2015 4 z 5

O něco lepší, než předchozí díl, ale stále jen mírný nadprůměr.

sabanka
11.10.2015 5 z 5

Miluju tenhle styl psani.......Vsechno je to tak perfektni . Ja uz chci treti dil mafianksyho Romea a Julie